Sök
Denon AVR-4306

Denon AVR-4306

Komplex och flexibel

2006-03-01

För den som vill ha en framtidsanpassad förstärkare med så många funktioner som möjligt finns det inte många alternativ till Denon AVR-4306. Testarna uppskattar bland annat nätverksmöjligheten.
Testkälla Betyg Kommentar
Area DVD 8,5/10 ”Klarer, kräftiger Klang”
Video 84/100 ”Problemloses Handling”
Home Cinema Choice 4,5/5 ”Nothing short of amazing”
DVD & Hjemmekino 17/20 ”Meget sofistikert hjemmekinomaskin”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Denon AVR-4306 inte är någonting annat än helt nyskapande. Den erbjuder en hel del funktioner som gör förstärkaren riktigt framtidssäker. Bland annat är man imponerad över möjligheten att koppla in mp3-spelare samt internet- och nätverksmöjligheterna. Hanteringen är enkel tack vare tydligt utmärkta in- och utgångar, en bra fjärrkontroll och tydligt strukturerade menyer. Ljudkvaliteten är mycket god för såväl filmer som vanliga cd-skivor. Man bör dock inte glömma bort att göra en del justeringar om man enbart vill lyssna på musik.

Area DVD

”Klarer, kräftiger Klang”

Denon AVR-4306 bakArea DVD tycker att förstärkaren uppvisar ett klart och starkt ljud som är kompetent i såväl höga som låga toner. Fjärrkontrollen är tydlig och enkel att använda vilket är bra. Vidare har förstärkaren flera användbara nätverksfunktioner. Videokvaliteten är riktigt bra och uppvisar hög detaljrikedom. Eventuella irritationsmoment som flimmer och andra störningar lyser med sin frånvaro. Optiken håller en genomgående hög klass och förstärkarens funktioner är många och användbara. Testaren tycker också att anslutningarna är bra, bland annat uppskattas hdmi-anslutningarna.

Källa: Till Area DVD

Video

”Problemloses Handling”

Denon AVR-4306 svartVideo anser att förstärkaren har ett bra utbud av anslutningar, bland annat uppskattar testaren hdmi-utgången. Möjligheten till internetanslutning är strålande och gör att flexibiliteten är hög. Exempelvis kan man ta in internetradio och i favoritlistan finns det plats för 56 olika stationer. Förstärkaren är förhållandevis enkel att hantera, mycket tack vare de enkla och tydliga menyerna som är tydligt uppsorterade och strukturerade. Testaren tycker att den enkla hanteringen är mycket bra med tanke på alla de funktioner och inställningsmöjligheter som erbjuds. Det nätverksorienterade konceptet gör ingenting annat än sätter upp en ny måttstock för konkurrenterna att rätta sig efter.

Källa: Video (DE), nr 2 2006

Home Cinema Choice

”Nothing short of amazing”

Home Cinema Choice ger förstärkaren utnämningen "best buy". Testaren tycker att tillverkaren har samlat allting man kan begära av ett hemmabiosystem och samlat det i ett och samma skal. Flexibiliteten är häpnadsväckande hög. Exempelvis gör förekomsten av en egen ip-adress att internet- och nätverksmöjligheterna är många. Vill man koppla in sin mp3-spelare förvandlas förstärkaren till en server med stöd för såväl ljud som video. Ljudkvaliteten är genomgående mycket hög, detaljrikedomen är hög och allting är klart och tydligt.

Källa: Home Cinema Choice (GB), mar 2006

DVD & Hjemmekino

”Meget sofistikert hjemmekinomaskin”

Denon AVR-4306 fjärrkontrollDVD & Hjemmekino tycker att möjligheten att koppla till mp3-spelare samt ethernet är mycket spännande. Utbudet av anslutningar är bra, och installationen är också mycket enkel tack vare att samtliga in- och utgångar är tydligt märkta. Rumskalibreringen fungerar utmärkt och såväl soundtrack som övriga ljudeffekter håller en genomgående mycket hög klass. Vill man lyssna på en vanlig cd bör man aktivera funktionen "pure direct", istället för att nöja sig med enbart standardstereo. Ljudbilden blir då betydligt bättre. Testaren tycker att Denon AVR-4306 innehåller allting man kan kräva av ett hemmabiosystem och menar att den är klart värd att rekommendera.

Källa: DVD & Hjemmekino (NO), nr 1 2006

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Denon AVR-4306 är en förstärkare med 7x130 watt i 8 ohm. Den har auto-setup med digital rumskorrigering samt hantering av dolby digital och dts. Spelaren är utrustad med Faroudja FLI-2310 för videohantering. Ipod, usb- samt ethernetanslutning vilket bland annat ger möjligheter för streaming och internetradio. I övrigt märks tre hdmi-ingångar och komponentanslutningar. Videokonvertering med skalning till hdmi finns. D/a- och a/d-konvertering: 24 bit/192 kHz. Dimensionerna är 434(b)x171(h)x429(d) mm och vikten är 18,5 kg.

Modell: Denon AVR-4306