Sök
Denon AVR-1705

Denon AVR-1705

En prisvärd märkesreceiver

2004-12-14

Nu har alla chansen att äga en märkesreceiver. Denon lanserar en budgetvariant som lever upp till sitt namn. Alla testare imponeras av prestationen.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 5/10 ”Excellent specifications and build”
Video 73/100 ”Exzellente Vorstellung”
Audio 62/100 ”Der Günstigste Receiver”

Vad tycker testarna?

För att vara en budgetreceiver så är detta ett mycket bra köp. Denon AVR-1705 bjuder, förutom ett mycket bra ljud, även på rikligt med anslutningar och ett lättinstallerat system. Testarna är överens om att produkten är mycket välgjord och till uppskattade detaljer kan räknas ingångar framtill och rejäla högtalarklämmor. Även fjärrkontrollen får bra kritik då den är välgjord och för att den fungerar som en universalkontroll för alla Denons produkter. På minussidan finns inte mycket att nämna. Det som tas upp är en dåligt utformad användarhandbok och att det enbart finns sex kanaler och inte sju. Men alla testarna utlovar att detta är ett mycket bra köp relaterat till ljudupplevelsen som fås.

What Hifi

”Excellent specifications and build”

avr1705back600What Hifi anser att priset för Denon AVR-1705 är väldigt lågt med tanke på innehållet. Förstärkaren klarar i princip allt, men saknar den sjunde kanalen som finns hos nyare modeller. Men om det inte är ett absolut krav, går det utmärkt att klara sig med kanalerna som finns. Produkten är smidig att installera och att matcha ljudet från subwoofern med satelliterna går enkelt med den inbyggda hjälpfunktionen. Den medföljande fjärrkontrollen får också beröm då den ligger högt över vad som brukar finnas i prisklassen, skriver testaren. För filmtittande är detta en ytterst lämplig produkt som inte uppvisar några som helst problem med ljudet. Även flerkanaliga musikspår återges bra, men inte i samma ljudklass och med samma timing som med film. En riktigt bra receiver till ett riktig bra pris, summerar What Hifi.

Källa: What Hifi, oktober 2004
Video, nr 9, 2004
Audio, nr 9, 2004

Video

”Exzellente Vorstellung”

Tyska Video utser Denon AVR-1705 till bästa receiver av totalt åtta testade produkter. Denon anses ha tagit fram en produkt som är välbyggd, med alla viktiga anslutningar och en bra fjärrkontroll som dessutom fungerar med andra produkter från tillverkaren. Framför allt har receivern excellenta ljudegenskaper. Den klarar av att återge såväl audio-cd som filmmusik mycket välkontrollerat utan att för den skull kompromissa på ljudstyrkan. Att den dessutom kommer i ett välbyggt skal kompletterar hela intrycket, som är väl över sin prisklass.

Audio

”Der Günstigste Receiver”

Audio har förutom Denon tittat på ytterligare fem receivers. AVR-1705 ligger inte i det dyrare segmentet, utan att för den skull göra avkall på byggkvalitet, design eller funktion. Testaren gillar detaljer som att knapparna lyser i mörkret, att högtalarklämmorna är väl tilltagna och basjusteringen är väl utformad. Ljudbilden är mycket bra och för den som väljer ett system utan en aktiv subwoofer kan ljudet upplevas något tunt men feminina stämmor och hela mittsegmentet återges utan problem. AVR-1705 hamnar på delad fjärdeplats och klarar inte av att konkurrera ut de dyrare modellerna i testen. Men relaterat till priset är detta ett mycket bra köp, skriver Audio, som anser att detta är ett riktigt kap för den prismedvetne och tilldelar produkten ett ”Kauftipp”.

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta:

Denon AVR-1705 är en receiver för hemmabion med en uteffekt på 6x75 Watt vid 8 ohm. Kompatibel med Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic , Dolby Pro Logic IIx, DTS-ES, DTS 96/24 samt DTS NEO:6. Har 8 analoga ingångar, 2 digitalingångar varav en optisk och en koaxial samt 6 analoga ingångar för surround. En analog utgång för subwoofer och utgång för stereoljud för inspelning finns. Video-in består av 4 kompositingångar, 3 S-videoingångar och 3 komponentingångar. För video-ut finns 2 komposit, 2 S-video och 1 komponentutgång.

Bland funktionerna märks bland annat AM/FM-radio, Cinema-Equalizer, Personal Memory Plus och upplysta knappar. Fjärrkontroll medföljer. Receivern väger 10,9 kg och har måtten 434x147x417 mm.

Modell: Denon AVR-1705