Sök
Vivitek H1085

Vivitek H1085

Högpresterande budgetprojektor

2010-05-10

Det finns inte mycket som skvallrar om att Vivitek H1085 tillhör budgetklassen, förutom prislappen. Den presterar bra, är flexibel och har allt annat än ett billigt utseende.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 ”Belongs to a relatively 'serious' budget home cinema category”
Trusted Reviews 9/10 “Astonishingly watchable and ambitious for its money”
AV Review 9/10 “Performs well beyond its price point”

Vad tycker testarna?

En billig projektor, men bara enligt prislappen. Redan vid en titt på specifikationerna förstår testaren att det här är en produkt som presterar mer än vad den kostar. Och den håller vad den lovar. Bildkvaliteten är bra, det finns gott om kalibreringsmöjligheter och även designen eliminerar billighetskänslan. Zoomen är bättre tilltagen än hos andra projektorer i samma prisklass. En riktigt prisvärd produkt med andra ord!

Home cinema choice

”Belongs to a relatively 'serious' budget home cinema category”

Tidningen Home cinema choice har jämfört tre projektorer. Förutom Vivitek H1085 var även Benq W1000 och Acer H7530D med i testet. Samtliga projektorer får samma betyg i testet, nämligen 4/5. För att vara en relativt billig projektor, erbjuder Vivitek H1085 bra prestanda, och specifikationerna skvallrar om en välutrustad produkt.

Källa: Home cinema choice (GB) april 2010

Trusted Reviews

“Astonishingly watchable and ambitious for its money”

För att vara en budgetprojektor så överraskar Vivitek H1085. Det anser Trusted Reviews. Första intrycket är bra, designen är tilltalande. Den är utrustad med inbyggd högtalare. Den producerar ljud med medelmåttig kvalitet, men högre än så är heller inte förväntningarna från en projektor i den här prisklassen. Menyerna är enkla, och att kalibrera bilden är inga problem. Många av de vanliga dilemman projektorer brukar dras med, är eliminerade hos H1085, och bildkvaliteten är mycket bra.

Källa: www.trustedreviews.com

AV Review

“Performs well beyond its price point”

H1085 har en snygg design. Det anser brittiska AV Review. De mjuka linjerna och den glansiga, svart ytan eliminerar känslan av budgetprojektor. Den har gott om anslutningar, och den är flexibel med många kalibreringsmöjligheter. Bildkvaliteten lever upp till förväntningarna, och slår sina konkurrenter med hästlängder. H1085 har bättre zoom än de flesta projektorer i samma prisklass. Full hd-upplösning ger skarpa hd-bilder med bra kvalitet. Undvik att ställa projektorn i ”boost”-läge, så undviker du att den blir högljudd.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Cirkapris: 14500 kronor

Produktfakta: Typ: DLP
Upplösning: FHD1920x1080, pixlar
Kontrast: 5000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 2000 ANSI-lumen
Ljudnivå: 26 decibel vid whisper mode
Anslutningar (exempel): vga in, hdmix2, komposit, svhs, komponent 3xrca, 3,5 mm stero, rs-232, 12V Trigger
Övrigt: Hybridprojektor
Mått: 335x102x256 mm
Vikt: 3,5 kg