Sök
Viewsonic PJ758

Viewsonic PJ758

Stor bild på konferensen

2008-05-07

Viewsonic PJ758 är enligt testarna mest passande för fast placering i en konferenslokal. En billig projektor som bedöms prestera bra inom de flesta områden.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 7/10 "A competent and affordable choice"
Hjemmepc 3/6 "For små og mellomstore kontorer"
It reviews - "Viewsonic has done a reasonable job"

Vad tycker testarna?

Testarna är överrens på de flesta områden och menar att projektorn passar bättre för konferensrummet än för underhållning på grund av sin storlek. Avsaknaden av hdmi- och dvi-ingångar gör den begränsad till äldre teknologi men ljusstyrkan gör att den presterar bra oberoende av rummets ljusförhållanden. Navigationsplattan beskrivs som ostabil och plastig, men projektorn är enkel att installera. Med tanke på det låga priset är det ändå en godkänd projektor som anses prestera okej på de flesta områden.

What laptop

"A competent and affordable choice"

What laptop tycker att Viewsonics projektor passar bäst i konferensrum eller i föreläsningssalar då den anses vara alldeles för otymplig för att bära med sig. Den påminner mycket om föregångaren som testaren anser vara ett guldkorn på marknaden. Dess kraftiga ljusstyrka gör att man får bra bild i stort sett var man än väljer att placera den. PJ758 får även plus för att den är tyst vid användning samt det stora utbudet av ingångar, testaren skulle dock vilja se en dvi-ingång. Den anses vara lättmanövrerad med smidiga kontroller men navigationsplattan som är placerad i mitten känns ostabil. Testaren tycker att projektorn är ett bra val om man är ute efter en lågprisprodukt som presterar bra i bild.

Källa: What laptop (GB) januari 2008

Hjemmepc

"For små og mellomstore kontorer"

Norska Hjemmepc tycker att det låga priset skvallrar om att projektorn inte tillhör de mer avancerade apparaterna på marknaden. Men anser ändå att den är ganska bra genomförd och att den har goda specifikationer. Testaren menar att det är synd att den saknar både dvi- och hdmi-ingång, vilket resulterar i att projektorn blir begränsad till uppkoppling mot datorer. Ljusstyrkan fungerar väl och det anses inte nödvändigt att placera den i ett mörkbelagt rum för att få bra bild. Projektorn gör sig bäst vid presentationer och i arbetsrelaterade syften, är man ute efter en filmprojektor borde man söka efter något annat, avslutar testaren.

Källa: http://www.hjemmepc.no (NO)

It reviews

"Viewsonic has done a reasonable job"

It reviews tycker att projektorns storlek gör att den passar bäst att ha på en fast placering, till exempel i ett mötesrum. Kontrasten och upplösningen är inte bättre än förväntat för en projektor i denna klass, men ljusstyrkan imponerar. Testaren tycker att det låter en hel del i standardläge, men ljudet kan reduceras med hjälp av Eco mode som gör att ljudnivån blir desto mer behaglig. Det går snabbt och enkelt att installera projektorn men navigationsplattan känns lite väl plastig. It reviews tycker att man helt enkelt får vad man betalar för, en projektor som håller jämn kvalitet utan att sticka ut på något speciellt område.

Källa: http://www.itreviews.co.uk (GB)

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Lcd-projektorn Viewsonic PJ758 har en upplösning på 1024x768 pixlar, kontrast på 500:1 och en ljusstyrka som uppnår 2200 ansi lumens. Lampans brinntid ligger på 2000 timmar vid standardläge och 3000 timmar vid eco mode. Projektorns upplösning ger ett filmformat på 4:3 men det går även att välja 16:9. Ljudnivån uppnår 34 decibel i standardläge och 29 decibel i Eco mode. Projektorns anslutningar är bland andra rgb-in, rgb-ut, komposit video, s-video, komponent video och usb, och den är kompatibel med både Pc och Mac. Några av funktionerna är pin-lås, stöldskydd, dagsljusläge, progressiv skanning och brusreduktion. Den väger 3,5 kilo och dess mått ligger på 340(b)x100(h)x270(d) millimeter.

Tillverkare: Viewsonic