Sök
Viewsonic PJ650

Viewsonic PJ650

För arbetsmiljön

2004-06-09

Med en bra ljusstyrka, konkurrenskraftigt pris och fin bildkvalitet har testarna mycket positivt att säga om projektorn, om man bortser från det höga fläktljudet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 “Very impressive budget projector”
Mikrodatorn 7/10 “Särskilt lämpad för fast installation”
It Pro 7/10 “Håller vad den lovar”

Vad tycker testarna?

Testarna har mest positiva saker att säga om projektorn. Ett lågt pris, mycket bra bild och enkel installation är ett par av dem. Kontrasten anses vara bra av de flesta testare. Ljusstyrkan imponerar. Däremot kommenterar alla testare att fläkten låter väldigt mycket vid användning, och det även i tyst läge. Dokumentationen som medföljer får beröm från flera testare. Noteras att DVI-anslutning saknas.

What Video

“Very impressive budget projector”

What Video imponeras av projektorn. Priset är bra, bilden fantastisk och anslutningarna många. Ljusstyrkan är bra, men kontrasten kunde vara högre. Projektorn fungerar riktigt bra även i ett ljust rum, även om det är att föredra att försöka släcka ner något. Installationen går enkelt. Ljudet från projektorns fläkt är störande, även i det tysta läget. Bilden ser stabil ut och har många fördelar. Färgerna är fina, även om svart kan kännas något grått. Men bilden är imponerande och ljus. Den enda svårigheten är färgbalansen som kräver en hel del inställningar för att kännas korrekt. Imponerande, trots vissa brister.

Källa: What Video, juni 2004.
Mikrodatorn, nr 7 2004.
It Pro, nr 3 2004.

Mikrodatorn

“Särskilt lämpad för fast installation”

Mikrodatorn anser att PJ650 passar bäst för konferensen eller kontoret. Projektorns största fördelar är dess relativt låga pris, ljusstyrkan och bra anslutningsmöjligheter. Designen på produkten är funktionell. Testaren tror att projektorn är lite för tung för att kallas portabel. Kontrasten är det inga problem med. Bilden är fantastiskt fin och klarar i stort sett alla utmaningar. Brus uppkommer inte, men däremot en del blinkande i bilden. Att starta upp och installera projektorn är smidigt. Dessvärre låter projektorn en hel del, vilket kan bli störande i längden, även i det tysta läget. Fjärrkontrollen har många knappar och kan kännas krånglig att förstå sig på. Testaren hade också önskat sig en laserpekare. En projektor med många fördelar, men ljudnivån drar ner betyget.

It Pro

“Håller vad den lovar”

It Pro anser att denna projektor fungerar bra även i upplysta rum tack vare den imponerande ljusstyrkan. Bildkvaliteten imponerar med mycket detaljer som ser bra ut från start, utan något behov av finjusteringar. Upplösningen kunde dock vara högre. Bra anslutningsmöjligheter där de dubbla RGB-ingångarna uppskattas. Det enda som saknas är egentligen en DVI-ingång. Tyvärr låter projektorn en hel del vid användning. Fjärrkontrollen som medföljer är smidig om man bortser från musen som känns tungstyrd. Bra manualer och information finns. Enkel installation och konkurrenskraftigt pris.

Cirkapris: 18750 kronor

Produktfakta: Viewsonic PJ650 är en portabel LCD-projektor med 2000 ANSI Lumens i ljusstyrka och en XGA-upplösning på 1024x768 bildpunkter. Har två RGB-ingångar, videoutgång, kompositvideo, komponentvideo och S-videoanslutningar. Digital keystonejustering (H) på +/- 10 grader. Manuell zoom. Har en LCD-display som är 0,7 tum stor. Kan visa en bild som är mellan 30 och 300 tum stor. Projektionsavståndet kan vara från mindre än en meter upp till 11 meter från skärmen. Lampan är på 150W och har en brinntid på 2000 timmar (4000 timmar i sparläget). Kontrasten är 350:1. Bildformaten som hanteras är 4:3 och 16:9. Kompatibel för NTSC, PAL, SECAM och HDTV. Projektorn väger 2,7 kilo och har måtten 270(B)x 210(D)x70(H) mm. Fjärrkontroll medföljer.

Modell: Viewsonic PJ650