Sök
Toshiba TDP-MT200

Toshiba TDP-MT200

Högljudd projektor med bra bild

2005-02-28

Testarna anser att denna projektor har en mycket bra prestanda med tanke på prisklassen. Kontrasten och färgåtergivningen är utmärkt och projektorn är även mycket enkel att hantera.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 4/5 "Erschwinglicher DLP-Beamer"
What Video 3/5 "Tremendous value DPL projector"
Asbyon 4/5 "Sehr guter, kontrastreicher Bildwiedergabe"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är imponerade av Toshiba TDP-MT200 och menar att den presterar mycket bra med tanke på prisklassen den tillhör. Kontrasten och färgåtergivningen är utmärkt med en imponerande svärta. En testare påpekar att bildinställningsmöjligheter inte är lika många som hos dyrare projektorer, men att man ändå har en mycket bra bild. Dessutom är projektorn enkel att hantera med en bra fjärrkontroll och ett enkelt och logiskt menysystem.

Audio

"Erschwinglicher DLP-Beamer"

Audio testar och jämför Toshiba TDP-MT200 med Nec HT-410. Testsegrare blir Toshiba. Bildkvaliteten är förstklassig och inställningsmöjligheterna många. Testaren är positivt överraskad över att projektorn är så pass tyst. Eftersom brännvidden inte är för kort och objektivet är mycket bra utformat så passar projektorn utmärkt antingen strax bakom publiken eller strax ovanför. Projektorn uppvisar en utmärkt kontrast där svart verkligen är svart vilket tillför djup och detaljrikedom till mörka scener. En så pass naturlig och precis bild som TDP-MT200 levererar har inte testaren upplevt i prisklassen förut. Projektorn utnämns till "Kauftipp", köptips.

Källa: Audio nr 12 2004
What Video jan 2005
Till Asbyons hemsida

What Video

"Tremendous value DPL projector"

What Video menar att man blir omedelbart imponerad av Toshiba TDP-MT200. Projektorn erbjuder utmärkt kontrast och bra färgåtergivning, ett brett spektra av ut- och ingångar samt ett menysystem som är kort, snyggt och enkelt att använda. Projektorn uppvisar en del ljusspill men det är inget som stör speciellt mycket. Ett minus är dock att projektorn väsnas betydligt mer än som är rimligt och man bör inte sitta för nära den, menar testaren. Installationen går snabbt och smärtfritt, dock saknas det stora utbud av bildinställningar som återfinns hos dyrare projektorer, men projektorn uppvisar ändå en mycket bra bild. Bilden är utmärkt och har en nivå på svärtan som är föredömlig. Hudtoner återges också mycket bra.

Asbyon

"Sehr guter, kontrastreicher Bildwiedergabe"

Asbyon anser att tillverkaren verkligen har tänkt igenom vad en riktig hemmaprojektor bör ha för funktioner. Upplösningen ger en mycket bra bild och kontrasten är utmärkt, framförallt svärtan återges på ett mycket bra sätt. Bilden är skarp redan på 20 cm avstånd från bioduken och det är inga problem med att ställa in skärpan som man vill ha den. Inställningarna går snabbt och enkelt eftersom menysystemet är så pass tydligt. Fjärrkontrollen är relativt stor men enkel att hantera. Bilden är överraskande klar och tydlig och testaren anser att man får mycket för pengarna.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Toshiba TDP-MT200 är en DLP-projektor med upplösningen 854x480 pixlar och 16:9-format. Kontrasten är 2500:1 och ljusstyrkan ligger på 750 ANSI Lumen. Lampeffekten uppgår till 250 Watt. I anslutningsväg finns bl.a. komponent, S-video, kompositvideo, 15 pin D-sub, RGB och DVI. Projektionsdistansen är angiven till 1,2-12,0 m medan bildytan är 0,61-7,36 m. Projektorns mått är 298(B)x275,4(H)x101,4(D) mm och vikten ligger på 2,8 kg.

Modell: Toshiba TDP-MT200