Sök
Sony VPL-CX85

Sony VPL-CX85

Priset är haken

2005-04-04

Sony VPL-CX85 är en riktig ljuskanon. De flesta av funktionerna är motoriserade och den är snygg, tystgående och har bra bildåtergivning, men den är dyr.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Magazine 4,5/5 ”Packs a lot of premium features”
ITP 4/5 ”Definitely respectable”
IT Pro 8/10 ”En mycket ljusstark kompis”

Vad tycker testarna?

Alla testare låter sig imponeras över utrustningslistan och ljusstyrkan. VPL-CX85 är utan tvivel en bra projektor. Den är lite större till omfånget än andra bärbara projektorer men det inget som testarna hakar upp sig på. De har dock svårare för det höga priset. Trots automatisk installation, motoriserade funktioner, två fjärrkontroller, trådlös kommunikation och en oöverträffad ljusstyrka tycker testarna att projektorn är för dyr. En testare hade också förväntat sig bättre bildkvalitet med tanke på priset, övriga verkar fullt nöjda.

PC Magazine

”Packs a lot of premium features”

sony-vpl-cx85-front-v2

PC Magazin påpekar att VPL-CX85 inte är lika liten och lätt som många andra projektorer men att den ändå är bärbar. Projektorn är en veritabel ljuskanon i jämförelse med konkurrenterna. Priset är ganska högt men den är också fullproppad med funktioner. Dessutom är i stort sett alla funktioner motoriserade och kan regleras med fjärrkontrollen. Den trådlösa funktionen är lätt att använda. Standardinställningen är tillräcklig för att fylla en stor skärm vid normal belysning. Om man ska klaga på något är den större av de två fjärrkontrollerna som följer med fullproppad med knappar som är ganska förvirrande. Projektorn rekommenderas varmt av testaren.

Källa: Till PC Magazines hemsida
Till ITPs hemsida
IT Pro, nr 6 2004

ITP

”Definitely respectable”

ITP blir lite besvikna över att den använder sig av LCD-teknologi med tanke på att den är en av de dyraste projektorerna i sin klass. VPL-CX85 har inte lika stort kontrastomfång som genomsnittet. Testaren hade också önskat att DVI-ingång fanns med som standard. Men i gengäld finns motoriserad kontroll av både fokus och zoom. På det hela taget gör projektorn bra ifrån sig, men inte så bra som testaren förväntat sig med tanke på det riktigt höga priset. Färger återges inte alltid riktigt och bilden drogs med pixelisering, däremot återges text med all önskvärd skärpa. Videouppspelning gör sig bra tack vare ljusstyrkan. Känns lyxigt när fjärrkontroll med laserpekare medföljer.

IT Pro

”En mycket ljusstark kompis”

IT Pro överraskades av den ovanligt smärtfria installationen som sker i stort sett automatiskt. Bland funktionerna uppskattas särskilt kortet för trådlös kommunikation. Eftersom det också finns plats för minneskort behöver man aldrig släpa med sig datorn när man ska ut på presentationer. Projektorn är mycket ljusstark. I det ljusstarkaste läget låter fläkten en aning, men är enligt testaren inte störande. I ett normalt upplyst rum med ett projektionsavstånd på fyra meter fick man en bildstorlek på 2,5 meter diagonalt utan att det var problem att läsa text eller se på video. Synd att handboken inte finns på svenska. Finesser finns det gott om, men det drar också upp priset som inte är till projektorns fördel.

Cirkapris: 37000 kronor

Produktfakta: Sony VPL-CX85 är en LCD-projektor med upplösningen 1024x768 pixlar. Den hanterar systemen NTSC, PAL och SECAM. Projektionsytan är från 40 tum upp till 300 tum diagonalt, avståndet bör ligga mellan 1,26 till 10,5 m. Ljusstyrkan ligger på 3000 ANSI lumen. Bildformat går att växla mellan 4:3 och 16:9. Anslutningar är bl.a. D-Sub, S-video och komposit, såväl kortplats för trådlöst LAN som en 1 watts monohögtalare finns. Med i paketet följer två fjärrkontroller, varav en med laserpekare. Mått: 328x93x284 mm. Vikt 3,8 kg.

Modell: Sony VPL-CX85