Sök
Sony VPL-CX5

Sony VPL-CX5

Bio på luffen

2002-12-23

Sony VPL-CX5 är en projektor som passar bra till presentationer på kontoret men inte lika bra för filmvisning hemma.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop & Handheld 5/5 "Adaptable and powerful projector"
PC Magazine "Middle-of-the-pack projektor"
Tech TV "Plenty of features, lightweight unit"
Zdnet 7,9/10 "Reasonably priced"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att projektorn är relativt bra men någon anser att den är en medelmåtta med såväl starka som svaga sidor. Den passar bäst för presentationer och rekommenderas inte för hemmabruk på grund av ljudnivån. Bilderna som produceras är dock mycket ljusa och skarpa.

What Laptop & Handheld

"Adaptable and powerful projector"

What Laptop & Handheld påpekar att Sony alltid är i fronten vad gäller design. Att börja använda maskinen är enkelt och bilderna är extremt ljusa och skarpa. Framförallt i en standardiserad kontorsmiljö. Olyckligtvis blir projektorn mycket varm under användning vilket inte dämpas förrän 15 minuter efter avstängning. Annars är testaren imponerad och menar att projektorn är extremt användbar och kraftfull. VPL-CX5 utses till testvinnare i en jämförelse med Hitachi CP-X275W, NEC VT45 och Sharp PG-C20XE i den billigare klassen.

Källa: What Laptop & Handheld PC nov 2002
Till PC Magazines hemsida
Till TechTV´s hemsida
Till ZDnet´s (UK) hemsida

PC Magazine

"Middle-of-the-pack projektor"

PC Magazine påpekar att projektorn är designad för att hjälpa användaren. Såväl det automatiska linsskyddet som de få knapparna underlättar användandet. Projektorn uppvisar en uppmätt ljusstyrka på 1443 lumen, vilket bedöms som bra men samtidigt betydligt mindre än 2000 lumen. En ljusare inställning är tillgänglig som dock förstör bildkvaliteten vid höga och låga änden av gråskalan. Kontrasten är lite av en besvikelse. Konvergensen var generellt god. Testaren anser att projektorn är ganska medelmåttig med såväl goda som dåliga sidor.

Tech TV

"Plenty of features, lightweight unit"

Tech TV menar att projektorn är lätt och har en upplösning som är perfekt för PowerPoint. Även anslutningsmöjligheterna är goda. Att starta upp projektorn är mycket enkelt men den är inte särskilt tyst. Testarna tror att användarn kommer att uppskatta den trådlösa fjärrkontrollen som via USB kan kontrollera datorn. Projektorn är dock inte menad för hemmabiosystem utan för presentationer och är ett resonabelt val för den mobile föredragshållaren och kontoret som vill uppdatera maskinvaran.

Zdnet

"Reasonably priced"

Zdnet påpekar också att det här är en projektor som först och främst skall användas vid presentationer. Ljusstyrkan är hög vilket betyder att bilden är skarp även i ett ljust rum. På själva projektorn är knappantalet minimalt och istället finns de flesta tillbehör via fjärrkontrollen. Testaren hade problem att använda fjärrkontrollen när de stod vid sidan av projektorn. Detta beror på att mottagaren för den infraröda strålen sitter på framsidan av projektorn. VPL-CX5 är resonabelt prissatt med tanke på upplösning och ljusstyrka, och ser även bra ut designmässigt menar Zdnet.

Cirkapris: 36000 kronor

Produktfakta: Sony VPL-CX5 är en LCD-projektor som väger 2,7 kg och har dimensionerna 68x285x228 mm. Ljusstyrka på 2000 ANSI Lumen, fläktljud på 36 dB och kontrast 500:1. Lampans brinntid är 2500 timmar. Upplösningen är 1024x768 (XGA) pixlar. Projektorn hanterar avstånd på 1,5-7 meter och har anslutningar för VGA, RCA och S-video samt 3,5 mm stereo. Projektorn har Memory Stick funktion. Garantitiden är 2 år.

Modell: Sony VPL-CX5