Sök
Sony VPL-CS5

Sony VPL-CS5

En prydnad för hemmet

2003-08-05

Glassigare projektor för hemmabioanläggningen blir svår att finna. Testarna omnämner VPL-CS5 som marknadens snyggaste projektor samtidigt som det anses vara en kompetent produkt.
Testkälla Kommentar
IT Asia "A shade of fashionable"
Vnunet "Gives little away"
PC Magazine "Sharp – even in the corner"

Vad tycker testarna?

Formgivningen höjs till skyarna, inget har lämnats åt slumpen. Linsskyddet och att fronten kan höjas och sänkas för att det är motoriserat bidrar till de positiva omdömena. Bildåtergivningen är också mycket bra. Hög ljusstyrka som klarar av rum med knepig belysning. Färgåtergivningen är naturlig och bilden är skarp ända ut i kanterna. VPL-CS5 är också användarvänlig. En brist enligt testarna är att text blir oskarp. Av samma anledning lämpar sig inte heller VPL-CS5 för kontorsmiljöer.

IT Asia

"A shade of fashionable"

IT Asia är övertygade om att denna ultraportabla projektor är marknadens trendigaste. VPL-CS5 söker automatiskt upp aktuell bildkälla och ställer in den optimala bildkvaliteten. Menyn på skärmen räcker till för de mest krävande filmälskarna. Här finns gott om funktioner. Projektorn är mycket tystgående och fläktens utblås har placerats på sidorna, ett smart drag enligt testaren, då man troligen sitter bakom projektorn vid hemmavisningar. Under en panel hittar man de mest nödvändiga anslutningarna. Liksom projektorn har fjärrkontrollen trevlig formgivning, men är större än nödvändigt. Fotografier och film hanteras mycket bra, men textprojektionen är inte tillräcklig för att VPL-CS5 ska fungera i företagsmiljö. För hemmaanvändning rekommenderas den dock varmt.

Källa: Till IT Asias hemsida
Till Vnunets hemsida
Till PC Magazines hemsida

Vnunet

"Gives little away"

Vnunet tycker att VPL-CS5 är i största laget, men den är snygg och användarvänlig. Kopplar man projektorn till en PC skalar den ner signalen med gott resultat. Linsen fokuseras manuellt via ett sidohjul och bilden blir skarp och klar. Fronten kan höjas och sänkas mekaniskt via fjärrkontrollen, smart. Som en bonus kan inställningen lagras. Alla andra menyfunktioner hanteras från fjärrkontrollen. Projektorn fungerar bra även på knepiga platser. Bildkvaliteten är skarp och ljusstark, till och med vid lägre inställningar vilket ökar lampans livslängd och dämpar fläktljudet. Projektorn gör sig bättre för presentationer än videomaterial som får en hård och kall kvalitet. Bra valuta för pengarna enligt testaren.

PC Magazine

"Sharp – even in the corner"

PC Magazine uppskattar den höga bildkvaliteten och den snygga formgivningen. En kul detalj är det automatiska linsskyddet och den motoriserade höj och sänkbara fronten. Det är svårt att komma åt knapparna på projektorn och man saknar volymknappar på fjärrkontrollen. För produkter i den här nivån ligger priset på VPL-CS5 högt, men så är den också bland de bästa produkterna i den här klassen. Projektorns meny är användarvänlig. Bilden var mycket bra i testerna, färgerna är fina, den är mycket ljusstark och skarp, även i hörnorna.

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: VPL-CS5 är en LCD-projektor med upplösning om 800x600 SVGA. Ljusstyrkan uppgår till 1800 ANSI lumen och lampeffekten är 165 W. Brinntiden anges till 2500 timmar, kontrasten till 300:1 och fläktljudet når 36 dB. Manuell zoom. VPL-CS5 är utrustad med en 1 W monohögtalare. Projektorn har anslutningar för VGA, USB, S-video samt kompositvideo. Fjärrkontroll ingår. Vikt 2,7 kg och mått 285(B)x68(H)x228(D) mm.

Modell: Sony VPL-CS5