Sök
Sharp Notevision XR-1s

Sharp Notevision XR-1s

Kompakt projektor med bra bild

2004-12-21

Mycket kompakt projektor med utmärkt bildkvalitet och många finesser.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop & Handheld PC 9/10 “An excellent data projector”
Mikrodatorn 64/105 ”Liten och lätt”
ITP Technology 5/5 “Sharp XR-1s is a steal”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om projektorns goda bildkvalitet. Dock tycker några testare att den är något för ljussvag vilket kan vara problem i kontorsmiljö. Dess ljudnivå är också aningen för hög för att få toppbetyg. Projektorn beröms för dess utformning och design. Den låga vikten gör också att projektorn passar bra för den mobila användaren.

What Laptop & Handheld PC

“An excellent data projector”

Sharp Notevision XR-1sWhat Laptop & Handheld PC tycker att projektorn är mycket bra både när det gäller bildkvalitet, storlek och utseende. Den passar i hemmet, speciellt eftersom ljusstyrkan kan reduceras. Men med tanke på den låga vikten, kompakta format och med egenskaper som skyddar projektorn under transport så är den framförallt framtagen för den mobila användaren. Testaren tycker det är synd att den inbyggda högtalaren inte räcker till vid presentationer men förutom det så är projektorn mycket bra och den innehåller funktioner och finesser som oftast endast återfinns på dyrare projektorer.

Källa: What Laptop & Handheld PC, september 2004
Mikrodatorn, nr 10 2004
Till ITP's startsida

Mikrodatorn

”Liten och lätt”

Mikrodatorn testade Notevision XR-1s tillsammans med 17 stycken andra projektorer i samma prisklass. Testarna gillar att projektorn är liten och lätt. Den är enkel att ta med sig och genom usb-anslutningen kan man styra datormusen från fjärrkontrollen vilket uppskattas av testarna. Kontrasten och skärpan får mycket bra betyg. Däremot tycker testarna att ljusstyrkan inte är tillräcklig. Även anslutningsmöjligheter, upplösning och ljudnivån kritiseras. Testvinnare blir ASK Proxima C160 medan Sharps projektor betygsmässigt hamnar på näst sista plats.

ITP Technology

“Sharp XR-1s is a steal”

ITP Technology gillar verkligen Notevision XR-1s och delar också ut ett mycket högt betyg. Testarna förvånas över att projektorn trots det lilla formatet och den låga vikten kan prestera en sådan utmärkt bildkvalitet. Projektorn uppvisar ett bra resultat i prestandatesterna, dock är inte färgmatchningen perfekt och artefakter kan synas i vissa scener. Detta är dock inget som hindrar testarna från att dela ut höga betyg för bildkvaliteten. Även ljudet får godkänt och överlag får projektorn toppbetyg.

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Sharp Notevision XR-1s är en DLP projektor med en ljusstyrka på 1200 Ansi lumen och ett objektiv från Carl Zeiss. Kontrasten är 1500:1 och upplösningen 800x600 (SVGA) pixlar. Brinntiden på lampan är 3000 timmar (4000 timmar i Eco-läge). Den har manuell zoom och fokus och kan ställas 1-8 meter från duken. Anslutningsmöjligheterna är VGA, S-video, komposit och audio in. Projektorn har även automatisk keystone reglering och möjlighet att styra datormusen från projektorns fjärrkontroll. Fläktljudet i Eco-läge anges till 36 dB. Projektorn väger 1,4 kg och har måtten 247x69x122 mm.

Modell: Sharp Notevision XR-1s