Sök
Sanyo PLV-Z3000

Sanyo PLV-Z3000

Skarp men inte så ljusstark

2009-03-25

Sanyo PLV-Z3000 har ett relativt bra pris och är lättplacerad tack vare generösa inställningsmöjligheter, men testarna konstaterar att den inte är så ljusstark.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 3/5 "Accurate color decoding"
Projector central 5/5 "Delivers a sharp 1080p picture"
Projector reviews "Sharp image"
Audiovision 76/100 "Eine Art Rohdiamant"
What hifi 4/5 "Great specification"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar projektorns inställningsmöjligheter vilket underlättar placeringen. Bildinställningarna är lite knöliga, men när man väl kommit underfund med dem så belönas man med en skarp bild som har bra färger. En nackdel är dock att ljusstyrkan är i svagaste laget, det gör att man får hålla ner bildstorleken. Ytterligare en fördel med projektorn är dess generösa garantitid på tre år.

Cnet

"Accurate color decoding"

Sanyo PLV-Z3000 1Cnet menar att projektorn inte är särskilt ljusstark. Detta medför att man inte bör försöka sig på en bild som är större än cirka 92 tum. Fjärrkontrollen anses som snygg och genomtänkt. Den är försedd med bakgrundsbelysning och enkel att använda. Anslutningsmöjligheterna är relativt generösa med tanke på den aktuella prisklassen. Med blu-ray får man god prestanda, bilden är skarp och färgåtergivningen samt svärtan är bra. Som ett alternativ nämner testaren den dyrare modellen Sony VPL-HW10 som konkurrerar ut PLV-Z3000 inom de flesta bildbehandlingsområden.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

Projector central

"Delivers a sharp 1080p picture"

Projector central tycker att PLV-Z3000 producerar en bild som är riktigt skarp och naturlig. Projektorn är relativt tystgående, vilket är bra och inköpspriset är lågt sett till konkurrensen. Testaren plussar även för frikostiga garantivillkor. Alla justeringsmöjligheter som finns för zoom, fokus och lins är manuella men inställningsmöjligheterna är så pass frikostiga att man kan placera projektorn i stort sett var man vill. Testaren menar att PLV-Z3000 kommer att ta en stor bit av hemmabiomarknaden för 1080p-projektorer.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Projector reviews

"Sharp image"

Projector reviews tycker att prissättningen är riktigt bra jämfört med andra 1080p-modeller med mycket hög kontrast. Testaren uppskattar att inställningsmöjligheterna är flexibla och menar att det gör att projektorn kan placeras i stort sett var som helst. Även denna testare konstaterar att garantivillkoren är bra. Att kalibrera projektorn är inte helt enkelt, men när man väl är färdig så blir resultatet riktigt bra. Ljusstyrkan ligger dock under genomsnittet.

Källa: www.projectorreviews.com (US)

Audiovision

"Eine Art Rohdiamant"

Audiovision finner att användarvänligheten är bra, menyn är logisk och fjärrkontrollen likaså. En nackdel är dock att man måste rikta fjärrkontrollen mot projektorn för att den skall fungera. Inställningsmöjligheterna är över huvudtaget ganska flexibla. Projektorn är relativt ljussvag, vilket gör att man inte kan ha hur stora bilder som helst. Med standardupplöst material blir resultatet godkänt även om det förekommer en del brus. Hd-material ger ett bättre slutresultat. Framför allt är det kontrasten som övertygar. Färgerna är bra men det krävs manuella justeringar innan testaren är helt nöjd.

Källa: Audiovision (DE) nr 3 2009

What hifi

"Great specification"

What hifi påpekar att projektorn har en automatisk optiklucka vilket skyddar optiken mot yttre påverkan. Installationen i sig är enkel och zoomomfånget bra. En 80 cm stor bild kan projiceras på ett avstånd av endast 2,4 meter. Bildkvaliteten får beröm, såväl skärpa som detaljrikedom är till belåtelse. Dessutom hanterar projektorn snabba rörelser på ett mycket förtroendeingivande sätt. Testaren menar att det enda som avhåller Sanyo PLV-Z3000 från att få högsta betyg är att det finns en och annan konkurrent som lyckas hålla ett lägre pris.

Källa: What hifi (GB) mars 2009

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta:

Sanyo PLV-Z3000
Typ: Lcd
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 65000:1
Ljusstyrka: 1200 ansi lumen
Anslutningar: 2xhdmi, 2xkomponent, komposit, s-video, vga
Lampeffekt: 165 watt
Effektförbrukning (max): 246 watt
Övrigt: Tre års garanti
Mått: 400x154x346 mm
Vikt: 7,5 kg

Tillverkare: Sanyo