Sök
Sanyo PLC-XW15

Sanyo PLC-XW15

Borta bra, hemma bäst

2002-01-15

Sanyo PLC XW15 är en portabel LCD-projektor med en ljusstyrka på 800 ANSI Lumens. Den fungerar för professionella presentationer men gör sig bäst för hemmabio.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 68/100 "Utstickande lins"
ZDNet 3/5 "Nothing extraordinary"
The Big Picture "Impressive performance"

Vad tycker testarna?

Åsikterna varierar och det märks en tydlig skillnad sett till om produkten har testats för professionell användning eller för hemmabio. Slutsatsen är att Sanyo PLCXW15 är hyfsat bra för hemmabio och mindre bra för mobilt datorbruk. Återkommande negativa anmärkningar är den utstickande linsen och avsaknaden av fäste för linsskyddet. En testare lovordar dess filmprestationer medan en annan stör sig på en gul underton som stör under långa sessioner.

Mikrodatorn

"Utstickande lins"

Mikrodatorn utvärderar tio portabla projektorer för professionell användning och inte för hemmabio. I testen ingår projektorer med både LCD- och DLP-teknik. När det gäller Sanyos deltagare har Mikrodatorns testpanel inte speciellt mycket positivt att säga utan det mesta ligger till dess nackdel. En positiv aspekt är dock dess kontrastvärde som anses fullt godkänt. När det gäller brus så lyckas den inte riktigt övertyga, och vid korta avstånd från den projicerade bilden märks en pulserande tendens på duken. Vidare är menysystemet grötigt och linsen sticker ut en hel del vilket inte är speciellt praktiskt vid mobilt bruk. IR-mottagning finns bara på fram- och baksidan vilket kan ställa till problem. Betyget är under genomsnittet och vinnare är Ask M3.

Källa: Mikrodatorn, nr 15 2001
Till ZDNet UK's hemsida
Till The Big Pictures hemsida

ZDNet

"Nothing extraordinary"

Zdnet anser att detta är en stabil projektor som bör hålla för de flesta försäljningsturnéer. Ljusstyrkan är dock inte dess starka sida och den klarar sig inte speciellt bra jämfört med övriga projektorer i samma prisklass. Detta gäller även fokus och färgkvalitet. Färgerna upplevs inte som speciellt naturliga och oavsett hur mycket testaren rattar på RGB-inställningarna så kvarstår den gula undertonen i bilden. Denna gula tendens märks inte speciellt mycket när man presenterar datorgrafik, men när man ser på film blir det lätt störande efter ett tag. Testaren blir något besviken på PLCXW15:s prestation men när det gäller finesser klarar den sig rätt bra. Komponentvideo-ingång för HDTV och DVD samt ett wide-screenläge är funktioner som kan anses lite utöver det vanliga men det räcker ändå inte hela vägen. Den för även lite för mycket oväsen. Menysystemet och fjärrkontrollen får godkänt och så även slutbetyget.

The Big Picture

"Impressive performance"

Om de två föregående testarna varit smått negativa till Sanyo PLCXW15 så är The Big Picture av rakt motsatt åsikt. Testaren sträcker sig så långt som att påstå att inte ens projektorer för det dubbla priset har en chans mot Sanyo PLCXW15 när det gäller funktioner, testresultat och prisvärdhet. Bilden är livlig och detaljerad och endast i ljusa filmpassager kan en viss pixelleringstendens noteras. Färgerna blöder inte märkbart utan är stabila över hela bilden. Till och med dimma och skuggor klarar sig bra och visas med vackra gradienter och utan spår av posterisering. Mindre positiva anmärkningar testaren gör är att linsskyddet förmodligen kommer försvinna inom kort, då det inte är fäst vid linsen på något sätt. Vidare så är den inbyggda 1 W:s högtalaren ganska meningslös. Slutsatsen blir att Sanyo PLCXW15 är perfekt för en modest hemmabioanläggning och erbjuder god funktionalitet, prestanda och mycket ”pang för pengarna".

Cirkapris: 29500 kronor

Produktfakta: Sanyo PLC XW15 är en portabel LCD-projektor med en ljusstyrka på 800 ANSI Lumens. Den ”äkta” upplösningen är 1024x768 och den maximala 1280x1024 pixels. Maximal bildstorlek är 508 cm längs diagonalen. Lampan är en 132 W UHP och dess angivna brinntid är 2000 timmar. Motordriven zoom och inbyggd pc-cardläsare saknas. Fäste för kensington-lås finns. De ingångar som finns är VGA, S-video, komposit och audio in. Det finns även möjlighet att koppla in en mus via en ps2-port. Måtten är 190x89x290 mm och vikten 2,6 kg.

Modell: Sanyo PLC-XW15