Sök
Panasonic PT-AE2000

Panasonic PT-AE2000

Innovativ och prisvärd

2008-01-24

Panasonic PT-AE2000 beskrivs som en prisvärd projektor med bra bildkvalitet. Testarna imponeras av såväl installation som funktioner och anslutningar. En prisvärd modell som erbjuder mycket bra bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Is so good, you've got to try it before you try anything else"
Audiovision 83/100 "Gut und günstig"
Cnet Asia 7,5/10 "Offers great connectivity"
Projector central - "One of the most formidable and competitive of the new 1080p projectors"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att projektorn har en stabil konstruktion. Det finns många bra funktioner och bildkvaliteten står ut i jämförelse med konkurrerande produkter. Både svärta och kontrast imponerar, färgåtergivningen sviker dock ibland. Installationen är enkel då projektorn är lättplacerad tack vare bra lens-shift. Fläktljudet bedöms som diskret, anslutningarna är bra med bland annat tre stycken hdmi-ingångar. Denna modell anses slå sina föregångare på alla plan och är dessutom billigare.

What hifi

"Is so good, you've got to try it before you try anything else"

Testaren från What hifi anser att PT-AE2000 trots den uppenbara likheten med föregångaren PT-AE1000 är förbättrad på många punkter. Såväl ljusstyrka som konstrast är bättre än tidigare och även bilden håller högre kvalitet. Utsidan är nästan identisk med den gamla, fläktljudet är diskret och installationen enkel. Svärta, färger och rörelser beskrivs som superba. Till detta pris är modellen ett klipp, det finns helt enkelt inget att klaga på.

Källa: What hifi (GB) januari 2008

Audiovision

"Gut und günstig"

Audiovision gillar att AE2000 är betydligt billigare än sin föregångare. Trots att utseendet kanske inte tilltalar alla, så lämpar sig konstruktionen utmärkt för hemmabion då man mycket enkelt kommer åt alla anslutningar. Den ger en bra full hd-bild med hög kontrast, detaljrikedom och naturliga färger. Det finns även en klarhet i bilden som konkurrenterna saknar. Fjärrkontrollen är översiktlig och enkel att använda tack vare bakljuset. En prisvärd modell som lockar med många funktioner.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2007

Cnet Asia

"Offers great connectivity"

Testaren från Cnet Asia anser att färgåtergivning är ett av Panasonics stora problem, men att man lyckas mycket bra gällande andra aspekter av bildkvaliteten. Projektorn erbjuder många bra funktioner, till exempel sju olika bildlägen och tre hdmi-ingångar. Den får bra betyg för sin stabila konstruktion. Menyerna är lättmanövrerade och fjärrkontrollen användarvänlig. Den gör bra ifrån sig vid 1080p med litet undantag för färgåtergivningen. Svärtan imponerar.

Källa: asia.cnet.com 

Projector central

"One of the most formidable and competitive of the new 1080p projectors"

Projectorcentral anser att funktionerna definitivt är AE2000:s starka sida. Detta tillsammans med priset är starka kort i konkurrensen. Både svärtan och kontrast beskrivs som utmärkta. Det finns en imponerande klarhet i bilden. Tack vare att optiken är flyttbar både i höjd- och sidled blir placeringsmöjligheterna stora. En annan rolig funktion är att man med hjälp av split screen-funktionen kan se både originalbild och den bild man ändrar inställningar på samtidigt för att kunna jämföra.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Cirkapris: 26300 kronor

Produktfakta: Panasonic PT-AE2000 är en lcd-projektor som har filmformatet 16:9. Kontrast 16000:1 och ljusstyrka 1500 ansi. Bildstorleken kan varieras mellan 40-200 tum och upplösningen 1920x1080 pixlar. Normalt fläktljud ligger på 28 decibel och bland anslutningarna hittas exempelvis två komponent- och tre hdmi-ingångar. Måtten är 460x130x300 mm och vikten uppgår till 7,2 kg.

Tillverkare: Panasonic