Sök
Optoma Pico

Optoma Pico

Projektor i fickformat

2009-02-09

Optoma Pico är en projektor i fickformat som inte bara är cool utan också levererar en förvånansvärt bra bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 3/5 "Pocket rocket projector"
M3 9/10 "Detta är definitivt en av årets absolut coolaste prylar"
Pc magazine 4/5 "Well designed from both a technological and an aesthetic perspective"
Laptop magazine 3,5/5 "An amazing engineering accomplishment"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Optoma Pico är en mycket spännande produkt. De är imponerade över att den faktiskt är så liten att den ryms i fickan. När det gäller bildkvaliteten så är de ganska överens om att den är förvånansvärt bra med tanke på projektorns storlek och låga upplösning. Några av testarna tycker att ljudet från högtalarna är för lågt. De är också ganska överens om att detta är en svårbedömd produkt eftersom den är först i sitt slag men att som komplement till en Ipod kan vara mycket användbar.

Home cinema choice

"Pocket rocket projector"

Brittiska Home cinema choice är relativt kortfattade i sitt omdöme av Optoma Pico. De menar att det verkligen inte är någon hemmabio men att det är mycket spännande med en projektor som ryms i fickan. Testaren delar ut plus till att det är enkelt att ansluta en kamera, Ipod eller liknande och snabbt titta på innehåller. Även de inbyggda högtalarna får beröm. Testaren menar dock att när allt kommer kring så är projektorn aningen begränsad, då den är för beroende av ett mörklagt rum och har allt för låg upplösning.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2009

M3

"Detta är definitivt en av årets absolut coolaste prylar"

Svenska M3 hade svårt att släppa ifrån sig Optoma Pico och testaren menar att det är svårt att tänka sig en coolare pryl. Testaren trodde först att det var för bra för att vara sant men han motbevisades av projektorns förvånansvärt fina bild. Både ljud och färger bedöms som mycket bra av testaren som inte heller störs av något pixelmönster. Testaren menar att möjligheten för en ganska stor bild finns, med bibehållen hög bildkvalitet. Vidare menar testaren att den är väldigt enkel att använda.

Källa: www.m3.se (SE)

Pc magazine

"Well designed from both a technological and an aesthetic perspective"

Amerikanska Pc magazine menar att detta är en ypperlig chans att visa filmer från din Ipod på en stor blank yta. Testaren tycker att designen är bra men ett minus delas ut till att den är känslig för fingeravtryck. Att koppla in den är väldigt enkelt även om det finns vissa problem med batteriladdningen. Bilden bedöms att vara av tillräcklig kvalitet för att vara användbar och en timmes tv-tittande gav inga negativa intryck. Ljudet anses vara lite för lågt men slutsatsen blir ändå att detta är en mycket imponerande liten projektor. Pc magazine kan dock inte dela ut en "Editors Choice"-utmärkelse, eftersom det inte finns något att jämföra med ännu.

Källa: www.pcmag.com (US)

Laptop magazine

"An amazing engineering accomplishment"

Amerikanska Laptop magazine menar att Optoma Pico mycket väl kan vara det ovanligaste tillbehöret till en Ipod hittills. Storleken är imponerande och att det är bra att Optoma Pico inte ger några falska förhoppningar när det gäller möjligheten att visa annat än videor, framförallt inte några diagram från jobbet. Testaren är förvånad över den mycket goda bildkvaliteten som går att få i ett mörkt rum trots den låga upplösningen. Vidare anses att ljudet är lite lågt men det vägs upp av att led-lampan är väldigt tyst. På det stora hela en imponerande produkt som kan vara ett alternativ för den som vill kunna titta på videor från sin Ipod, med kompisarna.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Optoma Pico
Typ: Led dlp
Upplösning: 320x240 pixlar
Kontrast: 1000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 10 ANSI lumen
Lampans brinntid: 20000 timmar
Anslutningar (exempel): av-in (kombinerad komposit och stereoljud), usb
Övrigt: Led-lampa, upp till 2 timmars batteritid, laddas via usb eller ac-adapter
Mått: 50x103x15 mm
Vikt: 115 gram

Tillverkare: Optoma