Sök
Optoma Piccolo 731

Optoma Piccolo 731

Ljusstark DLP-projektor

2003-11-13

Optoma Piccolo 731 är en mycket prisvärd och kompakt projektor med skaplig bild.
Testkälla Kommentar
Dator Magazin "Irritationen är påtaglig"
What Laptop & Handheld PC "Good allround data projector"
Mikrodatorn "Jämn DLP-projektor"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Optoma Piccolo 731 är prisvärd för att vara en DLP-projektor eftersom de annars ligger rätt högt i pris. Som allround projektor är den tystgående och visar upp ljusa bilder med utmärkt detaljrikedom. Detta är en ljusstark projektor och med en räckvidd på 12 meter är det bra om man inte projekterar bilden alltför nära inpå eftersom bilden då blir för ljus. Modellen är något dyrare i drift beräknad på timkostnad än en del andra projektorer. En testare irriterar sig över menysystemet, som man tycker är krånglig och svår. Piccolo 731 klarar sig väl i konkurrensen.

Dator Magazin

"Irritationen är påtaglig"

Dator Magazin testar sju projektorer av olika märken och Optoma Piccolo 731 får slåss om priset med projektorer från bland annat Philips, Hitachi och Dell. För att vara en DLP-projektor så är Piccolo 731 överraskande tystgående projektor. I testet irriterar man sig över menysystemet, som är krångligt och svårt att vänja sig vid. En annan nackdel är att Piccolo 731 blir väldigt varm när den används. Projektorn har bra ljusstyrka och upplösning. I paketet ligger en trevlig fjärrkontroll som är enkel att sköta. Philips bSure SV2 blir testvinnare och Piccolo 731 hamnar på sjätte plats.

Källa: Dator Magazin nr 9, 2003
What Laptop & Handheld PC, november 2003
Mikrodatorn nr 11, 2003

What Laptop & Handheld PC

"Good allround data projector"

What Laptop & Handheld PC jämför åtta projektorer och tycker att Piccolo 731 är prisvärd för att vara en DLP-projektor. Ljusstyrkan ger ljusa bilder med utmärkt detaljrikedom. Sitter man för nära kan det kännas för upplyst och det blir en hel del vita partier i bilden. Men menysystemet är enkelt och det går lätt att justera eventuella fel. Piccolo 731 är lätt att transportera och ta med sig. Den väger enbart ca 2 kg och man behöver inte vara rädd för att skada objektivet eftersom det sitter väl dolt under chassit. Med en räckvidd på 12 meter så klarar sig Piccolo 731 i nästan alla situationer, hemma eller på kontoret och jämfört med andra projektorer är den rätt tystgående. En bra och prisvärd allround projektor som utses till testvinnare.

Mikrodatorn

"Jämn DLP-projektor"

Mikrodatorn gör ett jämförelsetest med 12 projektorer. Man bedömer projektorerna efter prestanda och hur tystgående de är samt priset. Piccolo 731 har en jämn kvalitet och den har egentligen inga brister. Bilden är utmärkt, skärpan ligger i nivå med de bästa projektorerna i testet och det finns inga störningar i bilden. Piccolo 731 är mycket tystgående. Tyvärr sitter zoom- och fokusreglage ihop istället för att vara separata och man anser också att projektorn är dyrare i drift beräknad på timkostnad än några projektorer i testet. NEC VT46 blir bästa budgetval och Philips bSure SV2 utses till bäst i test. Optoma hamnar på delad tredjeplats. 

Cirkapris: 14100 kronor

Produktfakta: Optoma Piccolo 731 är en liten DLP-projektor för hemmabruk och dator och den går att montera i taket. Piccolo 731 har bildformaten 4:3 och 16.9. Kontrasten är på 1500:1. Ljusstyrkan uppgår till 1100 ANSI Lumen och i projektorn finns en lampa på 150 W som har en uppskattad livslängd på 2000 timmar. Bullernivån på fläkten mäts till 32 dB och projektorn har en upplösning på 800x600 pixlar. Maximal bildstorlek ligger mellan 15-295 tum. Piccolo 731 har en manuell zoomfunktion och är kompatibel med PAL, SECAM, NTSC, EDTV samt HDTV. Anslutningar som finns är S-video, kompositvideo, komponentvideo samt VGA. Vikten är 1,8 kg och den mäter 271(W)x87(H)x212(D) mm.

Modell: Optoma Piccolo 731