Sök
Optoma HD82

Optoma HD82

Snygg, kapabel och tystlåten

2009-06-12

Optomas HD82 är en snygg, lättanvänd och mycket tystlåten projektor som enligt testarna är lättplacerad och levererar bilder med exceptionellt bra kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Bigscreen 4/5 "Lättanvänd, tystgående och grymt snygg"
Trusted reviews 9/10 "It's one of the quietest DLP projectors"
Pocket-lint 9/10 "Is a perfect partner to a Blu-ray player"

Vad tycker testarna?

Testarna prisar Optoma HD82 för sin attraktiva design och för att den är mycket tyst. Regnbågseffekt lyser med sin frånvaro och enheten är riktigt lättanvänd samt levererar väldigt skarpa bilder med naturliga och levande färger. Kritik riktas mot högt pris och att ljusstyrkan brister ibland. Testarna är dock eniga om att det är en prisvärd projektor som passar utmärkt med en blu-rayspelare.

Bigscreen

"Lättanvänd, tystgående och grymt snygg"

Svenska tidningen Bigscreen skriver att Optomas HD82 design är helt fantastisk och detsamma gäller fjärrkontrollen. Dock saknar testaren en port för ett tangentbord på ovansidan och är väldigt kritisk till att projektorn saknar vanliga knappar. Lens shift-funktionen får beröm och likaså beröms ljudnivån, användarvänligheten samt färgåtergivningen. Testaren är mycket nöjd med projektorns utmärkta svärta och höga ljusstyrka och menar att den levererar mycket skarpa bilder med naturliga färger. Priset och den bristfälliga autoiris-funktionen får dock kritik.

Källa: http://www.bigscreen.se (SE)

Trusted reviews

"It's one of the quietest DLP projectors"

Även Trusted reviews berömmer Optoma HD82 för det vackra utförandet och menar att den känns som en seriös hemmabiomaskin. Modellen är inte speciellt högljudd och har inte någon märkvärd regnbågseffekt. För sitt pris så anses projektorn ha mycket goda anslutningsmöjligheter. Menyerna beskrivs som snygga och lättanvända och de omfattande kalibreringsalternativen får beröm. Mycket praktiskt är att modellen har en anständig optisk zoom, vilket gör att projektorn enkelt kan anpassas till olika rum. En liten brist är att projektorn endast är konstruerad för montering på taket eller på ett skrivbord. Testaren prisar projektorn för att den levererar hd-innehåll med överväldigande djup svärta och levande, korrekta färger samt god detaljrikedom. Det enda negativa med bilderna är att de inte är speciellt ljusa. Bildkvaliteten beskrivs som magnifik och på det hela taget bedöms HD82 vara ett helt klart prisvärt alternativ.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

Pocket-lint

"Is a perfect partner to a Blu-ray player"

Pocket-lint är extremt imponerad över att Optomas HD82 färghjul inte visar upp några som helst regnbågstendenser. Projektorn blir därför mycket behaglig att använda. Det finns bra bildinställningsmöjligheter, vilket gör att projektorn blir flexibel i installationen. Testaren understryker att HD82 är en av de tystaste projektorerna på marknaden. Ljusstyrkan bedöms inte som speciellt hög men det finns funktionalitet som anpassar ljusstyrkan efter belysningen i rummet. Bilderna spelas upp med en otrolig klarhet och helt utan brus. Projektorn fungerar utmärkt med blu-raymaterial eftersom den visar upp en imponerande mjukhet, detaljrikedom och saknar regnbågseffekt, sammanfattar Pocket-lint.

Källa: http://www.pocket-lint.com (GB)

Cirkapris: 36500 kronor

Produktfakta:

Optoma HD82
Typ: Dlp
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 20000:1
Ljusstyrka: 1300 ansi lumen
Ljudnivå: 22 decibel
Anslutningar: 2xhdmi, dvi, komponent, s-video, komposit
Elförbrukning: 220 watt
Övrigt: Horisontell och vertikal lens-shift
Mått: 490x372x194 mm
Vikt: 8,5 kg

Tillverkare: Optoma