Sök
Nikko r2-d2

Nikko r2-d2

Ett måste för alla samlare

2008-07-24

Nikkos robotprojektor projicerar film, agerar fjärrstyrd musikmaskin, blinkar, låter och styrs av en fjärrkontroll i form av Millennium Falcon. En rolig leksak som dock har sina brister och på tok för hög prislapp, enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Metro teknik - "Radiostyrningen är skrattretande dålig"
M3 4/10 "Ofärdigt koncept"
Stuff 4/5 "Holy Jabba!"
Ljud & bild - "Kul hemmabio"

Vad tycker testarna?

Det negativa med maskinen är att den är alldeles för dyr, att den känns alldeles för plastig och att radiostyrningen fungerar dåligt. På den positiva sidan finns utseendet som beskrivs som både snyggt och coolt, alla användbara funktioner och att den som helhet faktiskt är en ganska rolig leksak. Testarna tycker att det fungerar smidigt att ställa in projektorn då man enkelt justerar robotens kropp för önskad projicering. Projektorns bildkvalitet tillhör inte den bästa, men den är fullt duglig när det gäller att till exempel spela tv-spel.

Metro teknik

"Radiostyrningen är skrattretande dålig"

uploadedimages/articles/analysis/Nikko-r2-d2-front.jpgTrots att Star Wars-roboten är fullproppad med användbara funktioner som projektor, dvd-spelare och trådlös ljudöverföring via fm-bandet blir Metro besvikna. Projektorn kan inte visa hd-material, roboten låter mycket när den är igång och ljudmässigt låter den lika bra som en "strykkatt inlåst i en soptunna". Testaren tycker även att fjärrstyrningen är löjeväckande och det beskrivs som otroligt svårt att lyckas navigera roboten. Har man barnasinnet kvar så är det ändå en väldigt rolig, men ack så dyr, leksak med hög coolhetsfaktor.

Källa: www.metro.se (SE)

M3

"Ofärdigt koncept"

M3 tycker att priset för multimediamaskinen r2-d2 är alldeles för högt med tanke på att man får en undermålig projektor och ett koncept som känns ogenomtänkt. Den känns dessutom, enligt testaren, alldeles för plastig och han förväntar sig bättre kvalitet för det skyhöga priset. M3 tycker även att det är väldigt irriterande att roboten ger ifrån sig ljud under tiden som man tittar på film. Hur mycket än testaren vill tycka gott om roboten så finns det alldeles för många brister för att betyget ska bli högt. Om inte priset spelar någon roll så kan man köpa den som en rolig leksak, den levererar dessutom ett fullt dugligt ljud vid uppspelning av musik.

Källa: M3.idg.se (SE)

Stuff

"Holy Jabba!"

uploadedimages/articles/analysis/Nikko-r2-d2-front.jpgStuff är väldigt exalterade över Nikkos r2-d2 och tycker att designen både är rolig och läcker. De tycker dock att prestationen när det gäller projektorn inte är den bästa, hd-upplösning hade varit önskvärt, men för tv-spel duger det. Trots att det finns en del att klaga på så anser testaren att det är ett roligt samlarobjekt som är lätt att använda, kul när den ger ifrån sig originalljuden från Star Wars-filmerna och att den har ett enormt utbud av funktioner. Stuff konstaterar så att "r2-d2 är det bästa som har hänt sedan Leia bar den gyllene bikinin".

Källa: Stuff.tv (GB)

Ljud & bild

"Kul hemmabio"

uploadedimages/articles/analysis/Nikko-r2-d2-front.jpgLjud & bild tycker att produkten är väldigt rolig och att den är bra att ha om man vill imponera på sina vänner. När nyhetsvärdet har svalnat så menar dock testaren att den inte alls är lika rolig längre då den presterar likvärdigt med en äldre hemmabio. Det finns trots detta några godbitar i form av de goda färgvalmöjligheter och flera olika gammalägen att välja fritt bland. Robotens smidighet gör att man smidigt kan justera den för att antingen projicera bilden i taket eller på väggen. Testaren finner inte att mojängen ger en prestation i toppklass men både ljusstyrkan och detaljåtergivningen beskrivs som bra. Slutligen tycker testaren att utvecklarna kunde ha jobbat hårdare på att få maskinen att låta mindre, fläktljudet blir ett irritationsmoment vid filmtittning som både låter illa och högt.

Källa: Ljud & bild (SE) juni 2008

Cirkapris: 27000 kronor

Produktfakta: Nikko r2-d2 är en allt-i-ett projektor som även bjuder på dvd-spelare och radio. Projektorn har en upplösning på 1024x768 och dess standardformat för bildförhållanden är 4:3. Lampans brinntid uppskattas till 2000 timmar vid normal användning respektive 3000 timmar vid sparläge. Kontrasten ligger på 1800:1 och ljusstyrkan på 1800 ansi lumens. Roboten har inbyggda högtalare som ger 2x10 watt. Bland anslutningarna återfinns bland annat en ipod-docka, usb, minneskortsläsare, dvi, s-video, komposit, optisk utgång samt trådlös fm-ljudöverföring. Roboten väger 8 kg och har måtten 519x343x328 mm. Allting styrs av en fjärrkontroll i form av Millennium Falcon.

Tillverkare: Nikko