Sök
NEC HT1000

NEC HT1000

Pärla bland projektorer

2003-02-05

NEC HT1000 ger en fin bioupplevelse med väldigt fina omdömen i testerna som resultat.
Testkälla Kommentar
Projector Central "Takes its place among the elite"
Bigscreen "Världens bästa 4:3 projektor"
Essential Home Cinema "Impressive colour and contrast"
T3 "An absolute gem"

Vad tycker testarna?

Överlag råder det inga tveksamheter om att HT1000 tillhör eliten. Den får mycket bra omdömen i samtliga tester och samtliga lyfter fram kontrastnivån som är enastående. Även färgmättnad, skärpa och dynamik är fantastiskt goda. Att HT1000 har ett sparläge är en fördel. Den så vanliga regnbågseffekten bland projektorer visar sig knappt, projektorn är enkel att använda och man kan enkelt justera bilden om det skulle behövas. Några små brister är dock att den blir rätt varm efter ett tag och att fjärrkontrollen som annars är mycket funktionell saknar belysning.

Projector Central

"Takes its place among the elite"

Projector Central är hänryckta över nya HT1000 och jämför med Epson TW1000. Båda är mycket bra projektorer med svagheter och styrkor. HT1000 både ser snygg ut och har utmärkta prestanda. Särskilt kontrasten imponerar och man får ett resultat som ligger i särklass just nu menar testaren. Även ljusdämpade och skuggade scener och graden av färgmättnad är överlägsna de projektorer man testat. Det är ett svårt val att välja en vinnare. HT1000 är så ny att man vill avvakta för att se av var slutpriset hamnar, men den blir en tuff konkurrent.

Källa: Till Projector Centrals hemsida
Till Bigscreens hemsida
Essential Home Cinema nr 18, 2002
T3, januari 2003

Bigscreen

"Världens bästa 4:3 projektor"

Bigscreen tycker att HT1000 är världens bästa 4:3 projektor med bästa kontrastnivån. Den har en snygg finish men efter en stund blir den väldigt het trots fläkten. Testaren föredrar fjärrkontroll med belysning vilket HT1000 saknar men visst är den skön att hålla i handen. HT1000 är klart överlägsen när det gäller välmöjligheterna för bildinställningen. Fläktljudet ligger på en behaglig nivå. En fördel är ekonomiläget. Många projektorer har regnbågseffekt men inte denna. Färgåtervinning, skärpa och dynamik ligger ett snäpp högre än DVD-formatet. Letar man efter kvalitet till ett rimligt pris är definitivt HT1000 en projektor att satsa på menar Bigscreen.

Essential Home Cinema

"Impressive colour and contrast"

Essential Home Cinema uppfattar HT1000 som en fräsch och snygg projektor med en elegant, formtjusig design. En fördel för hemmavideoentusiasten är att den kan anslutas till videon. Kontrastnivån i bilden är superb och även mörka filmsnuttar uppvisar en imponerande vitalitet. Man noterar en skarp bild som vid minsta skönhetsfläck kan justeras enkelt och snabbt. Färgerna liknar man vid en konstnärspalett. Testaren är övertygad om att oavsett pris så kommer HT1000 att vara värd pengarna och man korar projektorn till marknadens bästa köp.

T3

"An absolute gem"

T3 tror att HT1000 kommer att bli en kraftig försäljningssuccé för NEC. Bättre projektor får man leta efter. Testaren beskriver färg, skärpa och kontrast med superlativer och menar att den är en enastående projektor på hemmamarknaden. Även om det finns en svag tendens till regnbågseffekt är den klart bättre på den punkten än övriga modeller. Menyn är logisk och lätt. Här finner man inga som helst tveksamheter. DLP, den nya standarden för projektorer är här för att stanna och HT1000 är en riktig pärla som erhåller Gold Award hos T3.

Cirkapris: 64500 kronor

Produktfakta: NEC HT1000 är en DLP-projektor med XGA-upplösning på 1024x768 pixlar och kan ställas på 4:3 eller 16:9. Den har inbyggt DMD-chip som ger en kontrast på upp till 3000:1. 3D-Reform funktionen gör att projektorn kan placeras var som helst för att sedan justeras i sidled och höjdled. Anslutningar för DVI, VGA (RGB/Komponent), Komponentvideo, S-video, Komposit, Stereo och projektorn kan ta emot signaler som NTSC, PAL, SECAM, VGA, PAL. Ljusstyrkan uppgår till 1000 ANSI lumen och lampan har en bränntid på 1500 timmar. Fläktljudet skall ligga på ca 29 dB. Zoom och fokus är manuellt inställbara. Inkluderad är en ergonomisk utvecklad fjärrkontroll. Vikten är 3,2 kg och den mäter 260(B)x121(H)x319(D) mm. Färgen är vit.

Modell: NEC HT1000