Sök
Mitsubishi XD300U

Mitsubishi XD300U

For Business and Pleasure

2003-05-02

Mitsubushi XD300U är perfekt för företaget som vill ha en lätt och ljusstark portabel projektor. Den höga kontrasten gör att den även passar i ett hemmabiosystem. Goda testbetyg.
Testkälla Betyg Kommentar
PC World 4/5 “Handles motion and video with ease”
Projector Central 4/5 “Performs brilliantly”
Videosystems “The XD300U is indeed worth looking at”

Vad tycker testarna?

Testarnas omdöme är att projektorn passar bra både till kontor och hemmabio. Ljusstyrka och kontrast beröms liksom bildkvaliteten. Möjlighet till finjusteringar av färger och andra goda funktionaliteter är andra positiva omdömen. En testare saknar det lilla extra i anslutningsväg och projektorn anses lite för dyr om tanken är att den endast skall användas hemma.

PC World

“Handles motion and video with ease”

PC World ger omdömet ”Excellent Choice” till Mitsubishi XD300U som fungerar lika bra på kontoret som i hemmabiosystemet. Projektorn får speciellt beröm för sin goda färgåtergivning och möjligheterna till fininställningar av färgerna. Rekommenderas även till spel. Den höga ljusstyrkan gör att bildåtergivningen oavsett användningsområde blir mycket bra. Testaren noterar också att projektorn har fler inställningsmöjligheter än brukligt. Höga omdömen för användarvänlighet och funktioner.

Källa: Till PC World's startsida
Till Projector Central's startsida
Till Videosystem's startsida

Projector Central

“Performs brilliantly”

Projector Central beskriver projekton som idealisk för den mobila användaren som vill ha en lätt och smidig projektor med hög videokvalitet. Den primära styrkan med Mitsubishi XD300U är ljusstyrkan som är ovanligt hög för att vara hos en så kompakt maskin. Kvaliteten på videouppspelningen är en annan styrka. Detta gör att maskinen med fördel kan användas i ett hemmabiosystem. Testarna varnar dock för att köpa projektorn endast för hemmabiobruk eftersom den är lite för dyr för detta. Det övergripande intrycket är dock mycket positivt.

Videosystems

“The XD300U is indeed worth looking at”

Videosystems intryck av Mitsubishi XD300U är att det är en gedigen maskin som klarar både affärspresentationer och videouppspelning med glans. Projektorn visar bilder i 4:3 och inte det mer vanliga 16:9 som används i de flesta hemmabiosystem. Detta gör också att projektorn klarar både presentationer och videouppspelning bra. En intressant finess är att man kan justera individuella färger och inte som tidigare bara ett givet spektrum. Med tanke på att projektorn lanseras som kombinerad hemmabio- och presentationsprojektor är det konstigt att den saknar dedikerade videouttag. Enligt testaren är kontrasten är inte lika hög som Mitsubishi anger, snarare 1847:1. Projektorn rekommenderas dock för bildmedvetna och prislappen är inte så avskräckande om man jämför med videoorienterade projektorer som oftast är dyrare.

Cirkapris: 37375 kronor

Produktfakta: Mitsubishi XD300U är en 4:3 DLP-projektor med XGA upplösning om 1024x768 pixels. Ljusstyrka 2100 ANSI lumens med 2000:1 kontrast. Lampans brinntid uppges till 4000 timmar. Projektorn är kompatibel med HDTV, NTSC, PAL, PAL-M, PAL-N, PAL-60 och SECAM. Anslutningsmöjligheterna är komponentvideo, komposit- och S-video, Scart (RGB) och mini D-sub 15-pins. 2-watts inbyggd högtalare. XD300U har manuell zoom samt manuell fokus liksom keystone justering. Förutom justering av kontrast, ljusstyrka, färg och skärpa har XD300U även sRGB eller utökad färgkalibering. Projektorn levereras med bärväska. Måtten är 300(W)x96(H)x245(D) mm, vikt 3,0 kg. Cirkapriset är omräknat från USD.

Modell: Mitsubishi XD300U