Sök
Marantz VP-12S1 DLP

Marantz VP-12S1 DLP

Überklasse

2002-11-28

En tystgående, väldesignad DLP-projektor från Marantz till vilken testarna är mycket positiva och ger höga betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 5/5 "Fine contemporary design"
EyeFi 93/100 "Kjempebilder"
Home Theater 89/100 "Excellent picture quality"
Video 88/100 "Technokratische Eleganz"

Vad tycker testarna?

Marantz VP-12S1 är en DLP-projektor av bra kvalitet som får fina utvärderingar. Testarna är överens om att bilden är harmonisk och skarp med bra samspel mellan skuggpartier och ljus. Här finns en utomordentlig detaljrikedom utan störningar eller linjer. Projektorn är snygg och stadig. En brist som nämns är att fjärrkontrollen är lite klumpig och Marantz får stryka på foten då den jämförs med Sharp XV-Z 9000 E och SIM 2 Grand Cinema HT 300.

Home Entertainment

"Fine contemporary design"

Home Entertainment anser att Marantz VP-12S1 har en robustare konstruktion än sina konkurrenter. Fläkten är tystare än vad man är van vid då det gäller projektorer. Främst tycker testaren att bilden är mycket ljus och fin med klara färger och kontrastrik detaljrikedom. Projektorn är mycket välutrustad med en hel del bra finesser, men framförallt bräcker bilden de flesta i denna klass. Priset är konkurrenskraftigt och Marantz ger bra valuta för pengarna.

Källa: Home Entertainment, juli 2002
EyeFi nr 7, 2002
Home Theater oktober 2002
Video nr 10, 2002

EyeFi

"Kjempebilder"

EyeFi finner att Marantz projektor är mycket fylligare i designen än konkurrenterna. Den känns gedignare och robustare, men är ingen skönhet. Bilderna är dock superdetaljerade med en fantastisk skärpa och nyansering i färgen. Även ljusa hudtoner kommer till sin rätt rent bildmässigt. EyeFi tycker också att upplösningen är helt suverän, bilderna har en bra kontrast och svärtan påminner om bioduken. Projektorn har en bildkvalitet som är helt utan synlig och störande bildstruktur. Marantz har lyckats kombinera hög upplösning med bra kontrast och färg i en projektor som är svår att slå för konkurrenterna, avslutar testaren.

Home Theater

"Excellent picture quality"

Home Theater gillar att Marantz VP-12S1 DLP känns robust och gedigen. Fördelen är annars den fina bildkvaliteten. Även jämfört med Sharp DLP9000U som har större ljusstyrka kan Marantz projektor med fördel mäta sig och bilden är till och med skarpare och mer detaljrik än konkurrentens. Man testar med olika anslutningar och varierande utrustning och kommer fram till att Marantz verkligen lyckats bra. Detta är en topprojektor där bilden är utmärkt och färg, skärpa samt kontrast är perfekta. De enda mindre brister är att det inte går att ställa in gråskalan och att fjärrkontrollen känns lite otymplig.

Video

"Technokratische Eleganz"

Tyska Video jämför Marantz VP-12S1 mot Sharp XV-Z 9000 E och SIM 2 Grand Cinema HT 300. Alla tre projektorer är i superklass. Marantz projektor är snygg i designen men fumlig att ställa in. Den är tystgående och bilden har en bra skärpa och detaljrikedom. Sim 2 väljs dock till testets segrare på grund av att den visar bästa bild, skärpa och detaljrikedom.

Cirkapris: 135000 kronor

Produktfakta: Marantz VP-12S1 DLP är en digital (DLP) projektor med en upplösning på 1280x720 dpi och en ljusstyrka på 700 ANSI-Lumen. Projektorn är utrustad med ingångar för RGB, komponentvideo, S-video samt DV. Projektorn klarar både NTSC och PAL. Kontrasten ligger på 1200:1. Bland annat finns minne för att bevara inställningar, inbyggd fläkt, manuell zoom, fjärrkontroll, finjustering av färg, kontrast och skärpa samt back projection. Firewire uppkoppling mot DV- kamera och möjlighet att montera projektorn i taket. Installationen kan ske automatiskt eller manuellt. Storleken är 405x132x471 mm och vikten 13 kg. Kommer med en 3-års garanti.

Modell: Marantz VP-12S1 DLP