Sök
LG AN110

LG AN110

En del av väggen

2006-03-07

En slimmad projektor som står på högkant eller väggmonteras och som kan tapetseras för att smälta in i omgivningen.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 77/100 “Ist auf Design getrimmt”
M3 7/10 “Otroligt snygg och slimmad”
Home Cinema Choice 4/5 “Makes for a stylish alternative”

Vad tycker testarna?

Produktens utformning är ett, av testarna, välkomnat inslag då den är väldigt snygg och slimmad. Att det går lätt att kamouflera projektorn genom att lägga in en egen bakgrund bakom glasfronten är en finess som är väldigt omtyckt. Den enda nackdelen med utformningen är att en väggplacering inte alltid är optimal då produktens zoom är väldigt snäv. Har man en fixerad duk så är det inte alltid säkert att projektionen tar upp hela ytan. Rummets dimensioner spelar en stor roll och alla testare skriver att det innan köp gäller att ta reda på om ens egna rum är lämpliga för produkten. Kvalitetsmässigt så har samtliga testare anmärkningar på bilden men ingen är missnöjd totalt sätt.

Video

“Ist auf Design getrimmt”

LG AN110 sidanÄven om dlp-projektorer tillhör vardagen numera så bjuder produkten på en design som är allt annat än vanlig, skriver Video. Utförandet är snyggt och vältrimmat med den enda svagheten att den medföljande foten är lite ostabil och reagerar på minsta tillstötning. Bildmässigt bjuder LG AN110 på en mycket bra kontrast och är väldigt färgglad. Men den som är känslig för så kallade regnbågseffekter som kan uppkomma med denna typ av projektorer kommer att märka av dem väldigt ofta, erfar testaren. I hanterandet är det en väldigt lättskött projektor, undantaget den motordrivna zoomen som lätt ger en för stor eller för liten projicering. Dessutom är det viktigt med en ordentlig nersläckning för att bilden ska se bra ut, om man har en stor yta.

Källa: Video (DE), nr 2 2006

M3

“Otroligt snygg och slimmad”

LG AN110 uppifrånLG AN110 är ett bra val för den som vill gömma undan sin projektor lite snyggt, skriver M3. Dessvärre är det inte en produkt för alla eftersom den är väldigt begränsad vad det gäller placering. Testaren skriver att projektorn måste stå rakt framför duken i sidled och att avståndet dessutom måste stämma då zoomomfånget är väldigt snävt tilltaget. Det är också en väldigt tyst projektor. Luckan som glider undan för att blotta fläktutblåset när den körs igång är en häftig och smart lösning. Med den höga upplösningen så anses bilden bli skarp och fin. Svärtan är bra så länge lampan är i lågläge, körs den i normalläge tappar den lite av svärtan men trycket blir å andra sidan bättre. Inställningsmässigt finns det nödvändiga, men en miss är enligt testaren att det inte går att spara flera olika justeringar. Detta är praktiskt om man har flera ändamål med projektorn.

Källa: M3 (SE), nr 2 2006

Home Cinema Choice

“Makes for a stylish alternative”

LG AN110 vitHome Cinema Choice skriver att LG AN110 är en riktig stilikon och kan inte förstå att ingen annan tänkt på det vertikala placeringssättet tidigare. De tekniska specifikationerna har inte fått stå i skymundan för designen, men rent praktiskt kan en del problem uppstå. Testaren nämner att om projektorn väggmonteras så blir den mycket restriktiv när det gäller storlekar på bildytan som den kan projicera. Det är viktigt att först kolla upp så att rummet passar projektorn innan man inhandlar den, skriver testaren. Kvalitetsmässigt så har bilden inte lidit några nederlag på grund av designen heller, med högupplösta signaler blir resultatet riktigt bra. Analogt så är färger väldigt neutrala i sin återgivning och får fram hudtoner väldigt fint. LGs XD Engine gör enligt testaren smärre underverk för standardsignaler och fungerar mycket bättre än hos tillverkarens plattskärmar.

Källa: Home Cinema Choice (GB), april 2006

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: LG AN110 är en dlp-projektor i 16:9 format med upplösning på 1280x768 pixlar, ljusstyrka på 1100 ansi lumen och ett kontrastomfång på 4000:1. Bilden kan bli upp till 300 tum. Lampan håller i 4000 timmar i normalläge och upp till 6000 timmar i sparläge. Fläktljudet håller sig under 25 decibel. Ingångar finns för s-video, hdmi, komposit, vga och komponent. Med fjärrkontrollen så styrs den motoriserade linsen för att justera zoom och skärpa. Dessutom så kan bilden flyttas vertikalt. Projektorn har dimensionerna 443,2(b)x254,2(h)x92,2(d) mm och väger 4,5 kg. Projektorn kan ställas på bord om man använder passande stativ/fot.

Modell: LG AN110