Sök
JVC DLA-HD1

JVC DLA-HD1

Grymt bra hd-bild

2007-03-27

En 16:9-projektor med full hd-upplösning som är baserad på lcos-teknik. Bildkvaliteten är rent hänförande enligt testarna som menar att det är så här högupplösta sändningar verkligen kommer till sin fulla rätt.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 5/5 "Delivers a full HD performance"
Ljud & bild - "Det bästa av två världar"
Ultimate av - "Can only be described as amazing"
Cine4Home - "Hardly leaves anything to be desired"

Vad tycker testarna?

Superlativen formligen haglar över JVC DLA-HD1 då testarna blir starkt imponerade över hur pass bra tillverkaren lyckats med sin nya projektionsteknik. Produkten anses kombinera fördelarna hos dlp- och lcd-projektorer, utan att för delen dras med de respektive nackdelarna. Resultatet beskrivs som minst sagt hänförande och produkten blir starkt rekommenderad rakt igenom. De få negativa saker som tas upp involverar inte prestation utan enbart andra faktorer. En testare är ensam om att tycka att projektorn låter mycket. En tycker att det är dåligt att vga-anslutning saknas. Något som testarna är överens om är att det är en ganska stor produkt, vilket som kan påverka placeringsmöjligheterna.

Home cinema choice

"Delivers a full HD performance"

Enligt Home cinema choice så är JVC DLA-HD1 en projektor som levererar en hd-upplevelse som inte kan mätas mot någon annan produkt på marknaden. Den bildprestation som bjuds på anses vara den absolut bästa som testaren någonsin sett. Detta förklaras tack vare ett väldigt stort kontrastomfång tillsammans med en kraftig ljusstyrka. Dessa egenskaper i sin tur anses dessutom bidra till ett utmärkt färgomfång. Trots den höga prislappen så skriver Home cinema choice att det inte finns något negativ att säga då prestationen inte kan matchas av någon annan tillverkare.

Källa: Home cinema choice (GB) april 2007

Ljud & bild

"Det bästa av två världar"

Ljud & bild anser att DLA-HD1 uppvisar styrkorna från både dlp- och lcd-teknikerna, men inga av nackdelarna som brukar förknippas med teknikerna. Bilden med högupplöst signal beskrivs som förtrollande och med 1080p så uppges minsta lilla detalj komma fram. Det blir även mycket bra med signaler som matas via s-video eller komposit. Nackdelarna med produkten anses vara att den är ganska stor och därför inte direkt lämpar sig att hänga i taket, och att den dessutom låter ganska mycket. Testaren saknar också en vga-anslutning för dator.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 3 2007

Ultimate av

"Can only be described as amazing"

Omdömena kring bildparametrarna från Ultimate av är väldigt positiv karaktär, då projektorn anses producera en kontrast och svärta som slår allt annat i samma prisklass. Även här så prisar testaren färgåtergivning och skärpa. Standardupplöst material uppges återges så fint att det är lätt att luras till att tro att det rör sig om en hd-signal. Äkta hd-material beskrivs som en nästintill magisk upplevelse där störande digitala artefakter helt trollats bort. Även om det är en ganska så dyr projektor, så tycker testare att förhållandet mellan pris och prestanda är mycket bra avvägt.

Källa: www.ultimateavmag.com (US)

Cine4Home

"Hardly leaves anything to be desired"

Cine4Home tittar på ett förproduktionsexemplar av produkten men kan ändå konstatera att JVC DLA-HD1 har ett intuitivt menysystem med ett väl avvägt förhållande mellan för- och användarinställningar. När testaren undersöker bilden som projiceras så skriver man att tillverkaren uppfyller alla specifikationer och ibland till och med överskrider dem. Skärpa, färger kontrast och ljusstyrka beskrivs likt ovan alla vara väldigt bra, och tillsammans med frånvaro av störningar så blir det en utmärkt bildkvalitet menar testaren. Cine4Home är så imponerade att de starkt uppmuntrar alla som kan att ta sig en titt på produkten.

Källa: www.cine4home.com (DE)

Cirkapris: 65000 kronor

Produktfakta: JVC DLA-HD1 är en 16:9 projektor av lcos-typ med full hd-upplösning om 1920x1080 pixlar. Den klarar bland annat av att återge bildformaten 480/p, 576i/p, 720p60/50, 1080i60/50 och 1080p60/50/24. Ljusstyrkan är 700 cd/m2 och kontrastomfånget är 15000:1. Lampan är på 200 watt och ljudnivån är 25 decibel i normalläge. Funktioner omfattar bland annat 2x manuell zoom och lens shift. Anslutningar utgörs av dubbla hdmi, s-video, kompositvideo och komponentvideo. Produkten väger 11,6 kg och har måtten 455(b)x173(h)x419(d) mm.

Tillverkare: JVC