Sök
Infocus Screenplay 7200

Infocus Screenplay 7200

Kostar mer än det smakar?

2003-04-16

Användarvänlig DLP-projektor med en mängd ingångar för alla tänkbara bildkällor. Projektioner från såväl video- som datakällor ger skarpa bilder, men testarna verkar ändå inte helt nöjda.
Testkälla Kommentar
Big Screen ”En proj att räkna med”
Essential Home Cinema ”Pretty consistent”
Projector Central ”Clearly superior”

Vad tycker testarna?

Denna projektor ger bra bild som inte får mycket kritik. Här finns ingångar för alla tänkbara bildkällor och många lättillgängliga funktioner. Menyerna är användarvänliga liksom fjärren. Formgivningen vinner inga priser men den skäms inte heller för sig. 7200 har låg ljudnivå vilket är en uppenbar fördel. Även om det här uppenbart är en bra projektor tycker testarna ändå att man med tanke på priset kunde vänta sig det lilla extra som lyser med sin frånvaro.

Big Screen

”En proj att räkna med”

Big Screen tycker Infocus 7200 är en snygg och användarvänlig projektor med praktisk knappsats och många funktioner i menysystemet. Med Advanced settings finns en effektiv bildbrusreduktion och manuell justering av färgtemperaturen, som tillsammans med vitbalans ger näst intill perfekt färgåtergivning. Vid några tillfällen fick bilden ett grönstick som gick att justera bort. Tre bildinställningar kan sparas vilket underlättar om man ofta växlar format. Vill man uppgradera mjukvaran gör man det enkelt via DVI. Fjärrkontrollen anses vara en av marknadens bästa. Den manuella optiska zoomen ger god spännvidd även på korta avstånd.

Källa: Till Big Screens hemsida
Essential Home Cinema, nr 2 2003
Till Projector Centrals hemsida

Essential Home Cinema

”Pretty consistent”

Infocus Screenplay 7200 front

Essential Home Cinema tror inte att formen på projektorn höjer några ögonbryn. Men 7200 är inte för stor och håller låg ljudnivå. Vid videoprojicering gör både bildkvalitet och menyer bra ifrån sig men i de tuffaste actionscenerna hänger den inte riktigt med. Men bortsett från svårigheterna i de snabbaste scenerna är bilden mycket skarp med fina färger. Kontrasten klarar av även de mörkaste partier. Grå och bruna toner kan ibland drabbas av lite flimmer. Den medföljande fjärrkontrollen är praktisk, men vinner inte heller några formgivningsutmärkelser. Med tanke på priset saknar 7200 det lilla extra tycker testaren.

Projector Central

”Clearly superior”

Projector Central jämför Epson PowerLight 30c och NEC VT460 med Infocus 7200. Medan 7200 är en produkt i den högre prisklassen till skillnad från övriga två, vill Projector Central få ett perspektiv på prisbilden. Testaren kunde konstatera att även lågprisprodukterna ger mycket fin bild både med data och video. Skillnaderna är större med videosignaler förutom foton och grafik. Men även med video är skillnaden mindre än väntat. Högprisprojektorn ger dock krispigare bild tack vare högre kontrast och upplösning. Men NEC och Epson ger båda en jämförbar bild. 7200 har bättre färgdjup men NEC har bästa ljusstyrkan. Infocus har överlägsen bildkvalitet, men tar man med priset i beräkningen rekommenderas lågprismaskinerna, där NEC är den starkare.

Cirkapris: 83000 kronor

Produktfakta: Infocus Screenplay 7200 drivs av en FLI 2300 DCDiT videoprocessor från Faroudja och ett Mustang HD2 DLPT chip från Texas Instruments. Den har kontakter för kompositvideo, två S-video och två komponentvideo samt DVI. 7200 hanterar Native 16:9, 4:3 Letterbox och Natural Wide. Upplösningen ligger på 1280x720 (16:9). Kontrasten är 1400:1 och ljusstyrkan 1000 Ansi Lumen. Man kan spara tre förprogrammerade bildinställningar. Fjärrkontrollen är belyst och har snabbkappar. Genom USB och DVI kabel kan man uppdatera mjukvaran från Internet. Solid eller transparent OSD. High Power ger extra ljusstyrka. Måtten är 351x325x110 mm och vikten 4 kg.

Modell: Infocus Screenplay 7200