Sök
InFocus Screenplay 5700

InFocus Screenplay 5700

En solklar vinnare

2004-01-29

Testarna har ytterst svårt att hitta något negativt att säga om Screenplay 5700. Lovorden haglar när det gäller bildkvalitet, anslutningsmöjligheter, ljusstyrka och prestanda.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 94/100 ”Bildekvalitet som det ikke er lett å övergå”
Home Cinema Choice 5/5 ”Unusally cinematic projector”
Essential Home Cinema 5/5 ”Won´t be beaten in performance”
Projector Central “Is ready to rock and roll”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att projektorn är en riktig höjdare både när det gäller pris och prestanda. Bildkvaliteten får beröm från alla håll. Ljusstyrkan och kontrasten anses vara bra. Färgerna är fina och detaljrikedomen hög. Dessutom får köparen väldigt mycket projektor för pengarna. Testarna är rakt igenom väldigt imponerade av produkten.

DVD & Hjemmekino

”Bildekvalitet som det ikke er lett å övergå”

DVD & Hjemmekino gillar projektorns stiliga och lyxiga utseende. Det är en ren fröjd att använda projektorn eftersom bilden är fantastisk och utan störande linjer. Ljusstyrkan är bra och kontrasten likaså. Färgerna är livliga och verklighetstrogna med bra nyansskillnader. Kvaliteten är med andra ord strålande. Det enda testaren noterar är att föregångaren Screenplay 7200 har mer detaljerad bild och högre upplösning, men i övrigt finns inte mycket negativt att säga. Man får en väldigt bra projektor för pengarna och anslutningsmöjligheterna är många. Perfekt för hemmabion och widescreenfilmerna menar testaren.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 6 2003
Home Cinema Choice, feb 2004
Essential Home Cinema, nr 29 2003
Till Projector Central's startsida

Home Cinema Choice

”Unusally cinematic projector”

Home Cinema Choice anser att projektorn har ett attraktivt pris, är mycket kompetent och har en snygg design. Specifikationerna imponerar och anslutningarna är många. Projektorn är också liten och nätt. Negativt att en del ljus strålar ut från själva apparaten, även om det inte stör då det inte är mot skärmen. Att den arbetar tyst uppskattas. Projektorn är enkel att använda och känns flexibel. Menysystemet är välkonstruerat och det är lätt att hitta olika inställningar. Det finns en hel del bra sätt att justera bilden. Bildkvaliteten håller högsta klass och passar perfekt till hemmabion. Kontrasten kunde vara högre, men det är en liten anmärkning man gör. Bilden ser totalt väldigt naturlig ut och inga eftersläpningar eller linjer uppstår i bilden. Färgerna är fina och realistiska. Bildkvaliteten imponerar som en av det bästa testaren sett.

Essential Home Cinema

”Won´t be beaten in performance”

Essential Home Cinema tycker att bilden är superb. Funktionerna och finesserna är av högsta kvalitet och anslutningsmöjligheterna är bra. Menysystemet är lättförståeligt och förenklas ytterligare med den välkonstruerade fjärrkontrollen. Projektorn får utmärkelsen Best Buy och testaren menar att projektorns prestanda är hög inom alla viktiga områden. Dessutom är priset häpnadsväckande lågt med tanke på vad man får för pengarna. Designen är tilltalande och bärhandtaget praktiskt. Att installera projektorn går smidigt. Det finns många detaljerade inställningar som går att göra. Färgerna är djupa och fina och detaljerna framstående. Ljusstyrkan är klart tillräcklig och projektorn klarar av scener med mycket rörelser med högsta betyg. Även denna testare anser att bildkvaliteten är bland det bästa just nu bland projektorer.

Projector Central

“Is ready to rock and roll”

Projector Central anser att InFocus åstadkommer mer och mer iögonfallande produkter för varje gång. Screenplay 5700 anses vara den bästa projektorn hittills. Installationen går enkelt och de inställningar som redan är gjorda är i stort sett felfria. Anslutningsmöjligheterna erbjuder det mesta man kan behöva. När det gäller prestanda tycker testaren det är svårt att hitta något negativt att säga. Ljusstyrkan är god, färgerna fina och mättade. Färgerna är till och med några av de bästa man sett från en DLP-projektor. Geometrin är korrekt. Ljusstyrka och kontrast är jämna över bilden. Ljudnivån är låg. Kontrasten kan hantera alla nivåer inklusive svarta färger och skuggor. Bilden blir skalenlig med många fint framträdande detaljer. En fantastisk projektor som är svårslagen i sin prisklass. Rekommenderas starkt av Projector Central.

Cirkapris: 45000 kronor

Produktfakta: Infocus Screenplay 5700 är en widescreen DLP-projektor för hemmabion. Upplösningen är 1024x576 bildpunkter (16:9). D65 färgmasterstandard ska ge ökad färgprecision. Faroudja DCDi bildbehandling och digital keystonekorrigering. Lampans brinntid är angiven till 2000 timmar. Ljusstyrkan är 1000 ANSI Lumen och kontrastförhållandet 1400:1. Kompatibel för PAL, NTSC och SECAM. Anslutningar för komponentvideo, S-video, VGA, DVI, kompositvideo, RGB Scart. Medföljer gör nätsladd, fjärrkontroll och SCART-adapter. Projektorn väger 4,3 kilo och har måtten 351(B)x325(D)x110(H) mm.

Modell: InFocus Screenplay 5700