Sök
Infocus LP 600

Infocus LP 600

Lämna datorn hemma

2005-06-03

Frestande blandning av finesser och portabilitet med en användarvänlig design.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 62/100 Utmärkt kontrast men liten bild
Trusted Reviews 9/10 Reasonable price for a good projector
Presentations 7/10 A user friendly projector

Vad tycker testarna?

Testarna beskriver projektorn som användarvänlig och väldesignad. Möjligheten att koppla in ett USB-minne direkt till apparaten samt storleken gör att den är mycket lämplig att ta med sig för presentationer. Bilden uppfattas som skarp och bra, i ett fall anses den projicerade bilden vara för liten. Snabb starttid beröms, likaså anses ljudnivån vara okej. Möjligheten att ställa om till ett tystare läge beröms, ljudnivån anses då vara klart acceptabel. Omdömet om menyerna och dess utformning varierar från mycket bra till mycket dåligt.

Mikrodatorn

Utmärkt kontrast men liten bild

front-1-infocus

Mikrodatorn gör ett stort, jämförande test där 17 olika projektorer testas. Testvinnaren blir NEC LT245. Hitachi CP-x345 utses som bästa budgetalternativ. Infocus LP 600 hamnar på en delad femteplats tillsammans med Toshiba TDP-TW90. Mikrodatorn skriver att LP 600 har en bra och gedigen konstruktion samt att ljusstyrkan är mycket bra. Kontrasten omskrivs som utmärkt, likaså skärpan. Den projicerade bildstorleken uppfattas som något liten vilket drar ner betyget. Att projektorn har ingång för USB är något man verkligen uppskattar eftersom det blir möjligt att hålla presentationer utan att ta med sin laptop. Den i testet uppmätta starttiden är 16 sekunder, vilket är testets näst bästa resultat. Testaren tycker att menysystemet på LP 600 är onödigt tillkrånglat. Smarta kodlås i stil med pinkoden på en mobiltelefon har börjat installeras på många projektorer, dock inte Infocus. Ljudnivån anses vara medelhög vid normalt användande.

Källa: Mikrodatorn, nr 3 2005
Till Trusted Reviews hemsida
Till Presentations hemsida

Trusted Reviews

Reasonable price for a good projector

up-infocus

Trusted Reviews beskriver projektorn som liten och behändig, dock inte den minsta och lättaste på marknaden. Produkten anses ha en frestande blandning av finesser och portabilitet. Testaren berömmer den medföljande väskan, allt får plats utan problem och det känns säkert att stoppa ner projektorn. Designen får höga betyg och beskrivs som attraktiv och funktionell, det gummiliknande materialet på översidan gör att det är lätt att hålla i den och ser dessutom bra ut. Att keystone funktionen har egna knappar på apparatens ovansida uppskattas. Menyerna är också lätta att förstå och hantera. Möjligheten att koppla in ett USB-minne är en mycket bra detalj. LP 600 projicerade en mycket klar och skarp bild med bra upplösning, även i ett ljust rum uppfattas bilden som väldigt bra. Normalläget ger lite för högt ljud för att vara tillfredställande, men vid tyst drift blir ljudet bara till en viskning. Testaren uppskattar att det finns sensorer både på apparatens fram och baksida, viket gör att fjärrkontrollen kan användas från alla håll. Sammantaget anser Trusted Rewievs att det är en bra projektor för sin prisklass.

Presentations

A user friendly projector

back-infocus

Presentations anser att man tidigt kan se att det är en mycket användarvänlig produkt, startsignalen och LCD-skärmen borgar för detta. Designen uppfattas som robust och pålitlig. Trevligt att kablar och anslutningar är färgkodade, vilket ytterligare bidrar till att apparaten känns lätt att använda. Den inbyggda 3 watts högtalaren får mycket väl godkänt, testaren tycker att den ger ett djupt och fylligt ljud. Möjligheten att koppla in sin presentation direkt vis USB uppskattas. Testaren tycker att den projicerade bilden är skarp och bra vid PowerPoint presentation, men något sämre vid uppspelning av film. Testaren uppmäter ljusstyrkan till 1750 ANSI lumen, en differens på 15 procent mot tillverkarens angivna värde, vilket drar ner slutbetyget något.

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Infocus LP 600 är en DLP-projektor med upplösningen 1024x768 pixlar. Ljusstyrkan är 2000 ANSI lumen (1500 i tyst läge) och kontrastförhållandet är 1000:1. Bildförhållandet är 4:3. Bildstorlekens diagonal mäter från 66 cm till över 546 cm. Lampeffekten är på 200 watt och brinntiden är beräknad till 2000 timmar. Fläktljudet uppgår till 37 dB vid normal drift och 35 dB vid tyst läge. Det finns ingångar för bl.a. vga, s-video, USB samt kompositvideo. LP 600 har inte inbyggt stöd för trådlöst nätverk men kan expanderas med separat kort. Inbyggd 3 watts högtalare. Projektorn är kompatibel med NTSC, PAL och SECAM. Dessutom finns en automatisk vertikal keystonekorrigering, +/- 10 grader. Medföljande tillbehör är fjärrkontroll, USB-mus, M1a- och RCA-kablar samt väska och nätsladd. Takmonteringssats finns som extra tillbehör. Vikten är 2,4 kg och måtten 7,5(B)x26,3(L)x21,8(H) cm.

Modell: Infocus LP 600