Sök
Infocus IN76

Infocus IN76

Färgstark

2006-06-05

Infocus IN76 är en färgstark projektor med bra prestanda och snygg design. Det krävs visserligen finjusteringar, men projektorn anses vara lättarbetad.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,3/10 ”Its unique styling is icing on the cake”
What hifi 5/5 “This is a superb product”
Ign 8,9/10 ”Stands out with its style and performance”
Sound & vision - “Solid color performance”

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna är projektorns utseende. Designen beskrivs vara mycket elegant och stilren trots sin futuristiska high-techkänsla. Bildkvaliteten är även den bra, med höga kontraster och mycket naturliga bilder. De kan dock ibland bli för ljusstarka eller för färgglada, men det är enkelt att göra bildinställningar vilket höjer kvaliteten avsevärt. En del testare noterar regnbågseffekt.

Cnet

”Its unique styling is icing on the cake”

Infocus IN76 rakt framCnet tycker att det som främst utmärker Infocus IN76 är dess upplösning och design. Jämfört med Infocus 7205 och 7210 beskrivs IN76 som mer slimmad och "high-tech" i utseendet. Den medföljande fjärrkontrollen är även den funktionell och väldesignad. Anslutningsmöjligheterna är bra, med mycket av det man förväntar sig av en projektor. Optiken är bättre än det förväntade, men resultatet kan ibland upplevas som något kantigt. Bildkvaliteten är inte den mest precisa och noggranna men håller ändå hög kvalitet. Bildkvaliteten höjs dock avsevärt efter diverse bildinställningar. 

Källa: Till Cnet

What hifi

“This is a superb product”

What hifi tycker att Infocus IN76 är en mycket bra projektor. Utseendemässigt håller den hög klass. Testaren anser att den nya designen är ett steg framåt i jämförelse med det tidigare flaggskeppet 777. Den är båda stilig och elegant med imponerande smådetaljer. Projektorn är enkel i användningen och mycket tystgående med omfattande anslutningsmöjligheter. Bildkvaliteten är otroligt bra, kontrasten är utmärkt och färgerna ser mycket naturliga och verklighetstrogna ut. Testaren noterar dock vissa regnbågsliknande effekter på bilden, vilket är mindre bra.        

Källa: What hifi, juni 2006

Ign

”Stands out with its style and performance”

Infocus IN76 bakIgn tycker att Infocus IN76 är fulladdad med bra egenskaper. Testaren noterar inga dlp-artefakter i form av regnbågseffekter. Utseendemässigt efterliknas projektorn vid en Lamborghini, elegant, kurvig och sexig och inte som de tegelstenar som tidigare producerats. Vidare erbjuder den stora anslutningsmöjligheter. Inställningar är mycket användarvänliga, det finns bland annat en automatisk bildinställning för bästa möjliga bildåtergivning utifrån den valda källan. Bilderna har dock en tendens att bli lite för ljusa eller för färggranna vilket kräver manuella justeringar. I övrigt är det en tystgående projektor, inte den allra tystaste men klart godkänd. För de som står i valet och kvalet mellan en projektor och en plasmaskärm så är detta ett mycket bra alternativ, avslutar Ign.

Källa: Till IGN

Sound & vision

“Solid color performance”

Sound & vision har i ett test värderat åtta liknande projektorer. Infocus IN76 bedöms vara en bra projektor som dock har vissa brister. Testaren saknar möjlighet för lens-shift, även om enheten har bra zoomkapacitet. Bakgrundsbelysning på fjärrkontrollen hade varit önskvärt men IN76 är ändå relativt lättmanövrerad. Projektorn bedöms vara ljusstark och uppvisa bra färger, även om svärtan inte riktigt kan mäta sig med de bästa i testet. Detaljnivån är mycket hög och projektorn visar upp bra prestanda i de olika upplösningstesterna med såväl analog komponent som digital hdmi-anslutning. Testaren noterar dock en del regnbågseffekter. Sammanfattningsvis bedöms Panasonic AE900 ge bäst värde för pengarna. Utmärkelsen för bästa bild går till Samsung SP-H710AE. Infocus IN76 kommer dock på andra plats.

Källa: Sound & vision, maj 2006

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: IN76 ingår i Infocus Play Big-serie och är en dlp-projektor utrustad med Texas Instruments Dark Chip2. Upplösningen är 1280x720 pixlar och ljusstyrkan är angiven till 1000 lumen och 800 lumen vid ekonomiläge på lampan. Färghjulet har sex segment. Brinntiden på lampan är angiven till 3000 timmar. Anslutningsmässigt återfinns såväl hdmi som dvi och komponent, s-video och komposit. IN76 mäter 360x360x120 millimeter och väger 4,2 kilo.