Sök
IBM iLM300

IBM iLM300

Användarvänlig och bärbar

2003-08-29

IBM iLM300 är en liten projektor som är mycket kompakt och bara väger 1,1 kilo. Testarna är ense om användarvänligheten.
Testkälla Kommentar
PC Advisor "Hard to recommend the IBM"
Vnunet "Performs very well"
What Laptop & Handheld PC "A powerful and versatile machine"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte överens när det gäller prestanda och kvalitet hos IBM iLM300. En testare höjer den till skyarna medan de andra är lite mer svårflirtade. Beröm för bildkvalitet, goda prestanda och bärbarhet. Däremot klagomål på att projektorn är allt för dyr med tanke på vad man får och att ljusstyrka och färger kunde vara bättre.

PC Advisor

"Hard to recommend the IBM"

PC Advisor tycker att IBM iLM300 har en godkänd bildkvalitet med stor skärmstorlek. Projektorn är lätt att bära med sig, men man anser också att projektorn har en nackdel som överväger, nämligen att produkten är väldigt dyr i inköp. Däremot är menyn lättförstådd men ljusstyrkan kunde vara högre för att bättre hantera situationer med mindre ljus. I övrigt är bilden riktigt bra och balanserad, även om färgerna kunde vara mer intensiva och livliga. En produkt som har sina fördelar, men som inte står upp till sitt pris när det gäller prestanda.

Källa: Till PC Advisors hemsida
Till Vnunets hemsida
What Laptop & Handheld PC, aug 2003

Vnunet

"Performs very well"

Vnunet anser att IBM iLM300 har en stor fördel med sin design och storlek, då projektorn är väldigt enkel att bära med sig. Upplösningen är bra, och bildkvaliteten rent av fantastisk, både när det gäller text, grafik och videovisningar. Bilden är skarp över hela bildytan och färgerna mättade och ljusa. Projektorn är dessutom väldigt bra på att framställa svart på ett korrekt sätt. Även detaljrikedomen är strålande. Projektorn anses dock prestera bäst i ett något upplyst rum. Ljusstyrkan är riktigt bra, och projektorn jobbar väldigt tyst vid användning. Däremot menar man att fjärrkontrollen inte fungerar så bra, då man måste rikta den väldigt noga för att den ska förstå signalerna. Svårt att hitta en bättre projektor om man är i behov av en sådan på resor och konferenser. Dessutom är anslutningsmöjligheterna stora.

What Laptop & Handheld PC

"A powerful and versatile machine"

What Laptop & Handheld PC testar förutom IBM iLM300 även BenQ SL705X, NEC LT150Z, Optoma EP725, Plus U4-111 och Toshiba TDP-P5. Plus kommer på första plats och Optoma på en andra. När det gäller IBM iLM300 menar man att projektorn är en mycket kompakt och lätt produkt liksom att ljusstyrkan och kontrasten på ett bra sätt får fram en god prestanda och bra bildkvalitet. Man berömmer tillgången till DVI och säger att projektorer i den här storleken ofta får dra ner på anslutningarna. Distansen som max är 6,5 meter är inte strålande, men duger bra för mindre rum och bilden håller sig skarp. Filmer är något som inte fungerar lika bra att visa med projektorn, då bilden blir full med pixlar och färgerna mindre livliga än med andra medier. En projektor som passar bäst för den som reser mycket och behöver bra anslutningar och flexibilitet.

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: IBM iLM300 är en bärbar DLP data- och videoprojektor med en ljusstyrka på 1100 ANSI Lumens och en upplösning på 1024x768 (XGA) bildpunkter. Kontrasten ligger på 800:1. Projektorn har en digital keystonekorrigering liksom automatisk ljusstyrkejustering. Distansen ligger på 2,1-6,6 meter. Fokus och zoom sköts manuellt. Produkten har även en 1W högtalare, liksom en analog ingång och USB finnes. Ljudnivån ligger på 32dB. IBM iLM300 har måtten 64(H)x154(D)x195(B) mm och väger 1,1 kilo. Anslutningar som S-video, DVI och kompositvideo finnes. Medföljer fjärrkontroll med laserpekare.

Modell: IBM iLM300