Sök
HP xb31

HP xb31

Nybörjarpresentatörens vän

2003-02-25

HP Digital Projektor xb31 är en projektor som får goda eller medelgoda betyg av testarna där meningarna är delade om dess förtjänster till hemmabion.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Magazine 4/5 "A good choice"
Mikrodatorn 99/115 "Förhållandevis lätt och liten"
Pc Pro 3/6 "Average performance"
What Laptop & Handheld 4,5/5 "We are impressed"

Vad tycker testarna?

Testarna är generellt sett nöjda med projektorn och anser att den har funktioner som motsvarar det de flesta kan tänkas ställa. Projektorn är liten och lätt och har en design som skyddar linsen. Bilden är bra och projektorn ger bra bilder upp till tolv meter. Dock menar en testare att såväl skärpa som fokus lämnar en del övrigt att önska och att projektorn passar betydligt bättre för PowerPoint-presentationer än hemmabiovisningar. Projektorn anses vara något högt prissatt och det finns andra produkter i samma prisklass som kan erbjuda betydligt mer skriver samma källa.

PC Magazine

"A good choice"

PC Magazine menar att i jämförelse med Dell 3100MP kostar denna 50 procent mer och har inte lika mycket att erbjuda. Ljuset är något lägre än angivet men bra nog för normala ljusförhållanden. Kontrasten var däremot imponerande. Funktionen Auto-sync satte bildstorlek samt timing korrekt och gråskale-responsen var utmärkt, menar testaren. Videouppspelningar blir också mycket bra. Ljudkvaliteten är typisk för mindre projektorer. De enda svagheterna i bilden är mörkgula områden och en något mörkare grön och röd än hos andra displayer. Dyr.

Källa: Till PC Magazines hemsida
Mikrodatorn nr 15 2002
Till PC Pros hemsida
What Laptop & Handheld PC feb 2003

Mikrodatorn

"Förhållandevis lätt och liten"

Mikrodatorn testar 15 projektorer under 2,5 kilo och med en upplösning på 1024x768 bildpunkter och uppskattar att linsen hos XB31 är integrerad i höljet, vilket minimerar risken för att den skall ta skada. Formgivningen är ny och inte sedvanligt tråkig. Projektorn är snygg och ljusstark samt lätt och liten. Ljudmässigt ligger den i mitten av skalan. Den klarade att visa extrema nyanser av svart och vitt men har vissa problem med bildskärpa. Tillverkaren har dock bemödat sig att hitta ett tydligt och användarvänligt gränssnitt. Fjärrkontrollen är utrustad med laser vilket är ett klart plus. Även fjärrkontrollens täckning är tillfredsställande. Till bäst i test utses Geha Compact 007, Infocus LP70 och Toshiba TDP-P5 som alla erhåller betyget 101 av 115. Till budgetval utses prissänkta Ask M3.

Pc Pro

"Average performance"

Pc Pro tycker att projektorn har en kompakt design och är utrustad med tillbehör som borde uppfylla de flesta behov. De manuella zoom- och fokusfunktionerna visade sig vara snabba. Kontrasten är imponerande med extremt djup svärta, rika färger och utmärkta definitioner. Dock fanns några störande moment. En svart bild uppvisade störande vita fläckar vilket kan orsaka problem vid DVD-uppspelning. En typisk PowerPoint presentation i ett upplyst rum ger bättre resultat. Såväl skärpa som fokus ligger under medel och det är för mycket störningar för att projektorn skall fungera för hemmabiobruk anser testaren. Den likvärdigt prissatta InFocus LP70 erbjuder bättre prestanda i en mindre och lättare förpackning än denna produkt blir omdömet.

What Laptop & Handheld

"We are impressed"

What Laptop & Handheld PC menar att projektorn är mindre och lättare än åtskilliga av de laptops den kommer att användas med i presentationer. Bilderna är skarpa upp till 12 meter. Kombinationen av ljus och kontrast producerade skarpa och klara bilder. Trots det långa avståndet klarade projektorn även att hantera närbilder. Enheten är mycket tystgående och producerar lite eller inget störande ljud när man visar DVD-filmer. Anslutningsmöjligheterna hos projektorn uppfyller de krav såväl förstagångsanvändaren som veteranen har, menar testaren.

Cirkapris: 37400 kronor

Produktfakta: HP DP XB31 är en DLP-projektor med dimensionerna 226x67x183 mm och en vikt på 1,6 kilo. Den naturliga upplösningen är 1024x768 pixlar och den maximala upplösningen 1280x1024 pixlar. Ljusstyrkan är 1500 ANSI Lumen och kontrasten 1800:1. Lampeffekten är 150 W och fläktljudet 32 dB. Bildformat 4:3 och 16:9. Brinntiden är uppskattningsvis 1000 timmar. Befintliga anslutningar är DVI, kompositvideo och audio samt USB för mus. Såväl fokusering som zoomning sköts manuellt. Tre års garanti.HP DP XB31 är en DLP-projektor med dimensionerna 226x67x183 mm och en vikt på 1,6 kilo. Den naturliga upplösningen är 1024x768 pixlar och den maximala upplösningen 1280x1024 pixlar. Ljusstyrkan är 1500 ANSI Lumen och kontrasten 1800:1. Lampeffekten är 150 W och fläktljudet 32 dB. Bildformat 4:3 och 16:9. Brinntiden är uppskattningsvis 1000 timmar. Befintliga anslutningar är DVI, kompositvideo och audio samt USB för mus. Såväl fokusering som zoomning sköts manuellt. Tre års garanti.

Modell: HP xb31