Sök
Epson EMP-TWD10

Epson EMP-TWD10

Praktiskt storbildspaket

2008-03-04

Ett allt-i-ett paket där projektorn har inbyggd dvd-spelare och ljudsystem. Enheten får godkänt betyg för helhetslösningen snarare än kvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice (GB) 3/5 “Does a unique job”
Bild & ljud hemma 3/6 “Bra skärpa, upplösning och färger”
Ljud & bild - “Ljusstyrkan är mycket hög”
M3 5/10 “Smidigt allt-i-ett-koncept”
Hemmabio - “Riktigt bra ljudsystem”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Epson EMP-TWD10 passar den som vill ha ett komplett storbildspaket med godkänd kvalitet. För den som har större krav på bildkvalitet finns bättre alternativ. Epson EMP-TWD10 är enkel att installera och användaren kan snabbt komma igång. Testarna är överens om att bilden saknar förmåga att återge svärta och kontrasten är också undermålig. Ljusstyrkan är god och färger återges på ett bra sätt. Den inbyggda dvd-spelaren får ett godkänt omdöme och det integrerade ljudsystemet håller acceptabel kvalitet även om bas saknas.

Home cinema choice (GB)

“Does a unique job”

Home cinema choice skriver att Epson EMP-TWD10 är en portabel allt-i-ett projektor som lämpar sig väl för vardagsrummet. Bilden innehåller starka och klara färger men inte så mycket detaljer i skuggpartier. Testaren upplever att det finns problem med kontrasten i bilden. Epson EMP-TWD10 levererar inte samma höga bildkvalitet som andra modeller ifrån tillverkaren gör men resultatet är ändå tillfredställande. Den inbyggda dvd-spelaren får ett bra omdöme och det integrerade ljudsystemet håller bra kvalitet även om bas saknas.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2008

Bild & ljud hemma

“Bra skärpa, upplösning och färger”

Bild & ljud hemma jämför EMP-TWD10 med Optoma movie time DV11. Optoma utses till vinnare. Epson EMP-TWD10 har mycket bra skärpa men även upplösningen och färgrikedomen är god. Testaren tycker att Epson har den bästa bildkvalitén när det gäller ljusa scener, men vid mörka scener har Optoma övertaget. Epsons ljudsystem får ett godkänt omdöme. Även om Epson EMP-TWD10 inte vinner det här testet så rekommenderas produkten till dem som tittar på mycket tecknad film och spelar tv-spel.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 2 2008

Ljud & bild

“Ljusstyrkan är mycket hög”

I Ljud & bilds jämförande test blir Mitsubishi HC1100 utsedd till bästa köp. Förutom HC1000 och TWD10 testades även Optoma HD720X, Sony VPL-AW15 och Infocus Playbig IN78. Testaren tycker att Epson har en väldigt god ljusstyrka men när det gäller svärtan blir betyget sämre. Det är svårt att hitta balansen mellan ljusstyrka och svärta i inställningarna. Det går inte att påverka bilden så mycket som testaren skulle vilja istället finns ett antal förinställningar att välja på. Epson EMP-TWD10 är ett komplett paket som ger en fullgod filmupplevelse i hemmet men för den mest avancerade användaren finns separata projektorer som håller betydligt högre klass.

Källa: Ljud & bild (SE) februari 2008

M3

“Smidigt allt-i-ett-koncept”

M3 anser att Epson EMP-TWD10 har många intressanta tillbehör och är utrustad med allt som behövs för en hemmabioanläggning men det finns frågetecken kring bildkvalitén. EMP-TWD10 är enkel att installera och användaren kan snabbt komma igång. Testaren är inte nöjd med bildens förmåga att återge svärta och kontrasten är också undermålig. Den inbyggda dvd-spelaren får ett negativt omdöme och det saknas djup i bilden. Det inbyggda ljudsystemet håller bra nivå och testaren framhåller lampgarantin som ges av tillverkaren som ovanligt frikostig.

Källa: M3 (SE) nr 1 2008

Hemmabio

“Riktigt bra ljudsystem”

Enligt Hemmabio har Epson EMP-TWD10 tillräcklig upplösning, stark lampa och ett ordentligt ljudsystem. Ljudet håller förvånansvärt bra klass och simulerar flerkanalsurround på ett bra sätt. Dvd-spelaren får ett godkänt omdöme men testaren upplever spår av brusfiltrering i bilden vilket innebär oskärpa och att en del detaljer går förlorade. Det finns inte så många möjligheter att påverka bilden genom inställningar utan det finns istället färdiga bildlägen att välja på. Testaren tycker att Epson EMP-TWD10 passar den som vill ha ett komplett storbildspaket men för den som har större krav på bildkvalitet finns det andra alternativ.

Källa: Hemmabio (SE) nr 12 2007

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: Epson EMP-TWD10 är en 3lcd-projektor med inbyggd dvd-spelare och ljudsystem. Upplösningen är 1280x720 pixlar och zoomomfånget 1-1,5. Lampans är på 140 watt och har en brinntid på 2000 timmar i normalläge respektive 3000 timmar i ekonomiläge. Ljusstyrkan är 1200 ansi lumen och kontrastomfånget är 1000:1. Dvd-spelaren hanterar även divx, mp3, wma och jpeg. Högtalarna är på 4x5 watt (två kanaler). Bland anslutningarna finns hdmi, komponent, s-video, komposit och usb. Ljudformat som stöds är dolby digital och dts. Ljudnivån är 28 decibel. Måtten är 260x330x183 mm och vikten är 6,9 kg.

Tillverkare: Epson