Sök
Epson EMP-TW2000

Epson EMP-TW2000

Färgstark bildproducent

2008-02-12

En lcd-projektor med full hd-upplösning som får beröm för att leverera bra färgåtergivning och imponerande kontrast.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 82/100 "Blende arbeitet etwas auffällig"
Hjemmekino 5/6 "Perfekt fargegjengivelse"
Home cinema central "A great value 1080p HD projector"
It Wire "Caters to perfectionists and it doesn't disappoint"

Vad tycker testarna?

Testarna påpekar att projektorn fungerar alldeles utmärkt direkt från affären och att man inte behöver lägga tid på att finjustera den. Någon testare tycker inte att bildkvaliteten blir alltför bra med vanlig dvd-film. Från blu-ray eller hd dvd beskrivs dock resultatet som lysande. Färgåtergivningen är mycket bra och kontrasten likaså. Dessutom är lampan ljusstark vilket gör att man får bra bild även i miljöer där man inte har möjlighet att släcka ned helt. Projektorn uppvisar inte något brus, vilket är riktigt bra.

Audiovision

"Blende arbeitet etwas auffällig"

Audiovision tycker att projektorn tillhandahåller en imponerade svärta för att vara en lcd-projektor. Kontrasten är också riktigt bra. Testaren anser att man bör hålla avståndet kring cirka två meter, annars kan färgerna bli lidande. Detaljerna i bilden kommer till sin rätt även om det kanske förekommer en del missar i de allra finaste detaljerna på en högupplöst hd dvd-bild. Det finns många färginställningar vilket gör att man kan skräddarsy bilden till att se ut i stort sett som man vill. Den automatiska bländaren fungerar inte helt felfritt, men det är också ett av de få problem som projektorn uppvisar.

Källa: Audiovision (DE) nr 2 2008

Hjemmekino

"Perfekt fargegjengivelse"

Hjemmekino menar att projektorn kan stoltsera med en korrekt färgåtergivning som helt saknar konkurrens hos övriga projektorer på marknaden. Färgerna återges dessutom korrekt oavsett belysning. När det gäller kontrast har alltid dlp-projektorerna varit ett strå vassare, men här lyckas man komma upp i värden som inte hamnar långt ifrån. Projektorn presterar bra resultat direkt ur lådan och det är egentligen endast de mest petiga användarna som kommer att vilja kalibrera den. Bilden är överhuvudtaget mycket harmonisk och dynamisk samtidigt som detaljrikedomen är strålande. Priset är förhållandevis högt, men å andra sidan får man en hel del för pengarna.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2008

Home cinema central

"A great value 1080p HD projector"

Home cinema central ger projektorn benämningen "Editor's choice". Testaren konstaterar att denna projektor med lcd-teknik inte dras med någon regnbågseffekt. Kontrasten är riktigt bra, även om testaren är tveksam till de högt specificerade siffrorna från tillverkaren. Tack vare den höga kontrasten blir svart verkligen svart, vilket gör bilderna i allra högsta grad levande. Färgåtergivningen är strålande och ljusstyrkan är hög nog att klara av rum som inte kan mörkläggas helt. När man packat upp projektorn är det bara att använda den utan att gå igenom några krångliga inställningar. Testaren tycker att projektorn är riktigt prisvärd, ljusstyrkan är bra, garantin likaså. Dessutom finns det minimalt med brus i bilden.

Källa: www.homecinemacentral.com.au (AU)

It Wire

"Caters to perfectionists and it doesn't disappoint"

It wire påpekar att projektorn är kapabel att producera en stor bild från ett förhållandevis kort avstånd. Man får en widescreenbild med en diagonal på 2,4 meter från ett avstånd på 2,9 meter. Är rummet stort nog kan man få en bild med en maximal diagonal på fem meter. Vanliga dvd-filmer ser inte så snygga ut om bilden är alltför stor, men tittar man på blu-ray eller hd dvd så blir resultatet utmärkt. Även denna testare konstaterar att man slipper regnbågseffekten som uppstår hos vanliga dlp-projektorer, vilket är bra. Ljusstyrkan är hög. Föregångaren EMP-TW1000 har sjunkit en hel del i pris, vilket utgör en del problem för denna modell. Vill man dock titta på blu-ray eller hd dvd så är valet självklart.

Källa: www.itwire.com (US)

Cirkapris: 32000 kronor

Produktfakta: Epson EMP-TW2000 är en lcd-projektor med upplösningen 1920x1080 pixlar. Zoomen är 2,1:1. Lampan är på 170 watt och har en brinntid på 2500 timmar eller 3000 timmar i ekonomiläge. Ljusstyrkan är 1600 ansi lumen och kontrasten 50000:1. Anslutningarna är 2xhdmi (1.3), komponent, s-video, vga och komposit. Ljudnivån är 24 dB. Dimensionerna är 406(b)x124(h)x310(d) mm och vikten är 5,6 kg.

Tillverkare: Epson