Sök
Epson EMP-TW20

Epson EMP-TW20

Bred projektor

2006-07-17

En lågupplöst projektor som enligt testarna har en del brister. Projektorn bedöms ändå vara prisvärd på grund av sin mångsidighet.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 ”Occasional slight colour issues”
Cnet ”A well priced and positioned product”
Audiovision 54/100 ”Flexibel in der Aufstellung”
Video 69/100 ”Praxisgerechter Lensshift”
Hemmabio 29/50 “God allroundmaskin”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att projektorn har en snygg design och att den är enkel att installera. Detta bland annat tack vare att linsen kan justeras såväl horisontellt som vertikalt. Anslutningsmöjligheterna är godkända, men inte mer. Testarna saknar digitala dvi- och hdmi-anslutningar. Bilden är okej, men den har en förhållandevis låg upplösning och en del störningar förekommer. Dessutom klagar testarna på att färgåtergivningen inte stämmer helt. Projektorn anses trots allt vara en prisvärd modell som vinner på sin mångsidighet.

What video

”Occasional slight colour issues”

What video tycker att projektorn har en snygg design och ger intryck av att befinna sig i en högre prisklass än vad som är fallet. Anslutningsmöjligheterna är goda även om testaren saknar dvi- eller hdmi-anslutning. Installationen är enkel men fjärrkontrollens små knappar gör den svårmanövrerad i mörka rum, i övrigt är dock knappupplägget bra. Bilden uppvisar lite för mycket störningar för att vara bra, en del färger framstår som onaturliga och detaljnivån imponerar inte även om svärtan är godkänd.

Källa: What video (GB), apr 2006

Cnet

”A well priced and positioned product”

Epson EMP-TW20 framCnet menar att projektorn erbjuder relativt bra anslutningsmöjligheter även om de kan tyckas vara i enklaste laget. Fjärrkontrollen har bra design och räckvidd. Projektorn är lätt att installera, mycket tack vare logiska och väl genomtänkta menyer. Testaren är positivt överraskad av ljudkvaliteten i den inbyggda högtalaren. Knappast godkänt för filmtittande, men skall man bara spela spel eller genomföra andra enklare uppgifter duger den. Bildkvaliteten varierar mycket beroende på källan.

Källa: Till Cnet Australia (AU)

Audiovision

”Flexibel in der Aufstellung”

Audiovision testar förutom Epson EMP-TW20 även Benq W100 samt Infocus IN72. Testsegrare är Infocus IN72 medan Benq W100 hamnar på en andra plats. Bildkvaliteten bedöms inte vara helt hundraprocentig, en del färgtolkningar och skuggor blir inte helt bra. Kontrasten är dock riktigt bra, särskilt med tanke på prisklassen. Projektorn är flexibel och testaren tycker att den är prisvärd. Varken hdmi- eller dvi-anslutning finns tillgängligt men det gör inte så mycket eftersom upplösningen inte är så hög att det skulle göra någon egentlig skillnad.

Källa: Audiovision (DE), nr 6 2006

Video

”Praxisgerechter Lensshift”

Video testar förutom Epson EMP-TW20 även Infocus IN72, Toshiba MT200 och Hitachi PJ-LC9. Testvinnare är Infocus IN72 medan Epson EMP-TW20 hamnar på en delad andra plats tillsammans med Toshiba MT200. Projektorn får utnämningen ”Kauftipp”, köptips. Testaren tycker att man får en hel del för pengarna och installationen är mycket enkel. Dessutom är anslutningsmöjligheterna godkända. Projektorn uppvisar vissa problem som är vanliga hos lcd-projektorer, såsom en del brus och tydliga pixlar. Färgerna är inte riktigt så naturliga som de borde vara, vilket är synd.

Källa: Video (DE), nr 6 2006

Hemmabio

“God allroundmaskin”

Hemmabio menar att projektorn inte har den bästa bilden i sin prisklass, men att det istället är de stabila allroundegenskaperna som lockar. Genom inställningar kan man få bilden riktigt ljusstark vilket är bra för miljöer som inte kan mörkläggas helt. Komponentvideo ger en bild med fullt godkänd kvalitet. En nackdel hos projektorn är synlig ”screendoor-effekt”, vilken innebär att bilden får ett ”myggnät” som kan uppfattas som ganska störande. Färgerna är inte helt hundraprocentiga, vissa hudtoner tenderar att få en orange nyans.

Källa: Hemmabio (SE), nr 6 2006

Cirkapris: 9500 kronor

Produktfakta: Epson EMP-TW20 är en lcd-projektor med en upplösning på 854x480 pixlar. Ljusstyrkan är 1200 ansi lumen och kontrasten är 1000:1. Lampan beräknas klara upp till 3000 timmar. Det angivna fläktbullret är 28 dB. Bland anslutningarna finns komposit, s-video, komponentvideo och vga. Scart-rgb finns via adapter. Dimensionerna är 295(b)x373(h)x111(d) mm och vikten är 3,5 kg.

Tillverkare: Epson