Sök
Epson EMP TW100

Epson EMP TW100

Prisvärd, trots priset?

2002-09-24

En hemmabioprojektor med 3 panelers LCD-projektion och upplösning på 1280x720 bildpunkter. Betygen är mycket höga trots den låga ljusstyrkan, men kontrasten är å andra sidan hög.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 "Worth the money"
T3 5/5 "One terrific projector"
What Hifi 5/5 "An excellent effort"
Projector Central "Surprisingly good"

Vad tycker testarna?

Denna projektor har valts som Årets projektor i Europa 2002/03 av EISA (en sammanslutning av europeiska ljud- och bildtidningar). Testarna menar att Epson EMP TW100 levererar fina färger och att projektorn är att lätt att använda, förstå och installera. Meningarna är något delade kring ljusstyrka och kontrast men att den är mycket tyst under användning får beröm från alla håll.

Essential Home Cinema

"Worth the money"

Essential Home Cinema menar att Epson EMP TW100 är inriktad på att visa filmer i storformat i hemmamiljö. Tidigare har Epsons projektorer varit mer lämpade för kontoret. Komponentvideoingång uppskattas av testaren. Tekniken med tre LCD-paneler gör att färgerna blir mycket fina och det går att få en mycket stor projicerad bild utan avvikelser. Projektorn startar fort och bilden är väldigt bra. Skärpa och detaljåtergivning är klart godkänd, men det förekommer ibland störningar vid snabba rörelser. Det är inte den bästa bilden testaren sett, men klart bra i den här prisklassen.

Källa: Essential Home Cinema, nr 14 2002
T3, september 2002
What Hifi, september 2002
Till Projektor Central's startsida

T3

"One terrific projector"

T3 tycker det är trevligt att Epson kommer med en renodlad hemmabioprojektor. Många trevliga och användbara funktioner finns men lite mer ljusstyrka vore trevligt. Mycket bra är dock att projektorn inte låter så mycket vilket gör filmtittandet trevligare. Inställningarna underlättas i och med de inbyggda testfärgerna och det finns bra anslutningar. Detta är en mycket bra projektor tycker T3 som utdelar högsta betyg i testet.

What Hifi

"An excellent effort"

What Hifi anser att Epson EMP TW100 är en av de bästa projektorer man sett, till vettigt pris. Dessutom låter den inte så mycket under användning vilket är positivt. Däremot blir det inte en riktig filmkänsla som det kan bli med vissa av rivalerna, även om bilden och känslan i stort är bra. Projektorn är lätt att använda och har hög kapacitet överlag, skriver What Hifi.

Projector Central

"Surprisingly good"

Enligt Projector Central kommer Epson EMP TW100 att tillfredsställa många behov hos ägaren då den överlag fungerar mycket bra. Ljusstyrkan är bättre än man kan tro och kontrasten likaså. Epson är enligt testaren en av få tillverkare som inte överdriver sina värden i marknadsföringssyfte. Fläkten låter inte mycket och färgerna är fantastiska. Den höga upplösningen gör detaljåtergivningen bra och få, om några störningar kommer fram i bilden. Skuggor är annars den svagaste sidan. Projektorn är lätt att använda och att komma igång med. Projector Central jämför Epson EMP TW100 med Sanyo PLV-70 som har något bättre bild men också högre pris. För ett mindre rum (som man ofta har hemma) är Epson det bästa valet enligt testaren.

Cirkapris: 58000 kronor

Produktfakta: Epson EMP TW100 är en projektor speciellt för hemmabio. Projektorn har 3 panelers LCD-projektion och kontrast på 600:1. Den maximala storleken på bilden ligger på 300 tum och bildförhållandet är 16:9 eller wide. Maximala upplösningen är 1280x720 bildpunkter. 700 ANSI lumens ljusstyrka. Anslutningar inkluderar komponentvideo, S-video, kompositvideo liksom analog RGB. Faroudja DCDi video processing stöds liksom förgjorda färginställningar och progressive scan via komponentutgångar. Ljudnivån ligger på 30 db och det finns manuell zoom. Projektorn väger 4,2 kilo och har måtten 348x114x274 mm. Fjärrkontroll ingår vid köp.

Modell: Epson EMP TW100