Sök
Epson EMP TW-500

Epson EMP TW-500

Styrkan i bilden

2004-09-09

Med fina färger, bra ljusstyrka och imponerande kontrast har testarna få negativa saker att säga om projektorn som passar främst för hemmet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 “A top-notch LCD-projector”
What Video 33/45 “Kungen av kristall”
Home Cinema Choice 4/5 ”A flagship level”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att projektorn främst passar för hemmabion. Den håller hög standard när det gäller ljusstyrka och kontrast och man imponeras av att hur bra den fungerar i ljusa rum. Många av funktionerna får beröm, däribland tillgången till HDMI-anslutning. Färger och dynamik beröms av flera. En testare noterar att det uppstår lite störningar i bilden men att det inte är speciellt störande.

What Video

“A top-notch LCD-projector”

What Video säger att projektorn är Epsons bästa hemmabioprojektor. Den är ganska stor men det gör den mer användarvänlig eftersom kontrollerna är väl utspridda. Projektorn är riktigt tyst vid användning. En mycket ljus bild levereras som konkurrerar med de DLP-projektorer som finns på marknaden. Kontrasten är mycket bra. Bäst blir det i ett mörkt rum men även när det är ljust blir resultatet bra. Funktioner som imponerar är bland annat den digitala videoanslutningen, HMDI. Det är också enkelt att bl.a. justera färger och ljusstyrka. Priset är ganska högt men det är en mycket imponerande projektor som framför allt passar hemmabion. Bilden brister stundtals lite när det gäller grynighet och eftersläpningar, men det är inget som stör allt för mycket.

Källa: What Video, juli 2004.
HemmaBio, nr 7 2004.
Home Cinema Choice, augusti 2004.

What Video

“Kungen av kristall”

epson_tw500

HemmaBio testar även 3M Bravo S10, Hitachi PJ-TX100 och Viewsonic PJ-510. Epson är enligt testaren främst ämnad för hemmabruk. Den är relativt stor och stabilt byggd. Den tar en del plats och passar bäst för takmontering, då allt går att ställa in via fjärrkontrollen. Projektorn håller hög kvalitet med många bra funktioner. Flexibiliteten är hög och projektorn fungerar bra även när det är ljust. Inställningarna för att få bilden som man vill är många men de kan vara något krångliga att använda. När det gäller bildkvaliteten är den mycket bra och speciellt nämner man svärtan i bilden som gör att DVD-filmer blir fantastiska att titta på. Kvaliteten är jämn oavsett vilken anslutning man väljer. Den bästa LCD-projektorn man testat.

Home Cinema Choice

”A flagship level”

Enligt Home Cinema Choice har projektorn ett flertal styrkor som t.ex. färgåtergivning, kontrast och alla anslutningsmöjligheter som erbjuds. Specifikationerna tyder på att projektorn är ämnad för hemmet. Projektorn är trots sin storlek riktig snygg. Anslutningar som tillgång till HDMI och dataanslutningarna imponerar. Det avancerade bildhanteringssystemet via Faroudjas DCDi gör att färgerna i bilden är fantastiska och dynamiken mycket bra. Upplösningen är god. Flexibiliteten är också stor när det gäller inställningsmöjligheterna. Imponerande.

Cirkapris: 37500 kronor

Produktfakta: Epson EMP-TW500 är en LCD-projektor med en upplösning på 1280x720 bildpunkter och en ljusstyrka på 1000 ANSI Lumens. Kontrasten är 1200:1. Vertikal och digital keystonekorrigering för att justera bilden finns. Bildformatet är 16:9. Kompatibel för NTSC, PAL och SECAM. Finns en rad förinställda inställningar, exempelvis teater, dynamik och vardagsrum. Anslutningarna är HDMI, två komponentvideo, S-video, kompositvideo, två RGB och USB. Fläktljudet är 27 dB i tyst läge. Projektorn har måtten 450(B)x345(D)x146,5(H) mm med fötter och väger 6,2 kilo.

Modell: Epson EMP TW-500