Sök
Epson EH-TW3000

Epson EH-TW3000

Kapabel kanon

2009-05-25

Epson EH-TW3000 bedöms vara mycket kapabel och billig med imponerande bildkvalitet. Den är även användarvänlig och erbjuder goda kalibreringsmöjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Solid all-round performance with bright colours and clean pictures"
Good gear guide 4,5/5 "Good picture quality, high brightness"
Ljud & bild 45/70 "Bilden kan bli mycket bra med lite justering"

Vad tycker testarna?

Epsons EH-TW3000 får beröm för att den har flexibel linsjustering och är relativt tystlåten. Projektorn bedöms också ha en hög prestanda och spelar upp både hög- och lågupplöst innehåll med en bra bildkvalitet. Positivt är också att projektorn är enkel att installera och använda och att den har goda anslutningsmöjligheter och kalibreringsalternativ. Den har några smärre färgproblem, vilka dock kan åtgärdas med hjälp av inställningarna. Överlag anses EH-TW3000 vara en otroligt kapabel och prisvärd projektor.

What hifi

"Solid all-round performance with bright colours and clean pictures"

What hifi skriver att Epson EH-TW3000 är mycket imponerande. Positivt är att projektorn har hög ljusstyrka och är relativt tystlåten. Den går också mycket enkelt att installera och har goda kalibreringsfunktioner. Bilderna leveras med anständig kontrast, fullt acceptabel svärta och ljusa färger. Testaren framhåller att detaljåtergivningen inte riktigt är lika skarp som på de främsta projektorerna, vilket innebär att färgerna inte är helt levande, men dock överlag helt okej. Projektorn har också lite problem med scener med snabba rörelser. Dvd-filmer spelas upp med rena och färgrika bilder. Epsons EH-TW3000 kan inte mäta sig med toppen men den är billig och helt klart köpvärd, avslutar What hifi.

Källa: http://www.whathifi.com (GB)

Good gear guide

"Good picture quality, high brightness"

Epson EH-TW3000 har enligt Good gear guide en behaglig men ganska standardiserad design. Testaren framhåller att projektorn erbjuder goda anslutningsmöjligheter för externa enheter. Rent prestandamässigt får den högt omdöme och testaren menar att projektorn har en imponerande kontrast och en processor som återger hd-filmer med rena och färgglada bilder med djup svärta, god skärpa och fina detaljer. Speciellt bedöms kontrasten mellan ljusa och mörka scener vara tillfredställande eftersom det visas många detaljer vid båda förhållandena. Projektorns funktioner uppskattas precis lika bra med lågupplöst innehåll. Testaren hittar inga direkta fel hos EH-TW3000 och menar att det är en kapabel projektor.

Källa: http://www.goodgearguide.com.au (AU)

Ljud & bild

"Bilden kan bli mycket bra med lite justering"

Svenska tidningen Ljud & bild hyllar projektorns flexibla linsjustering och tysthet. Testaren framhåller också att Epson EH-TW3000 levererar en mycket imponerande svärta och en tillräckligt stark ljusstyrka. Stort plus ges för att den har väldigt många kalibreringsmöjligheter. Färgerna beskrivs som mättade och attraktiva, men den gröna färgen har lite brister vilket gör att naturbilder inte blir riktigt korrekta. Färgproblemet går dock att åtgärda med hjälp av färginställningarna. Menysystemet bedöms som användarvänligt och det är praktiskt att det är på svenska. Fjärrkontrollen får också beröm för att den har belysning och är smidig att bruka. Ljud & bild har gjort ett jämförande grupptest med 8 projektorer och Epsons EH-TW3000 fick högst totalpoäng och utsågs därmed till vinnare.

Källa: Ljud & bild (SE) mars 2009

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 18000:1
Ljusstyrka: 1800 lumen
Ljudnivå: 22 decibel
Anslutningar, urval: Komposit, s-video, komponent/YUV, 2xhdmi
Elförbrukning: Iu
Övrigt: 1 - 2,1 optisk zoom, 4000 lamptimmar, 3 års garanti för huvudenhet och lampa
Mått: 390x450x145 mm
Vikt: 7,2 kg

Tillverkare: Epson