Sök
Dell 1100 MP

Dell 1100 MP

En av de mest prisvärda i budgetsegmentet

2005-09-06

Ett utmärkt köp för affärsmänniskor med hemmabioambitioner som samtidigt inte vill lägga för mycket pengar.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,3/10 “One of the best buys”
Laptopmagazine “You get what you pay for”
PC Magazine 4,5/5 “A winning low-price business projector”
PC Authority “Easily wins this award for best data projector”
Mikrodatorn 66/100 “Utmärkt skärpa och ljusstyrka”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Dell 1100MP är en projektor med genomtänkta detaljer som ger mer än konkurrenternas sparsamt utrustade projektorer. En av testarna fann uppvärmningstiden för lång och bildstorleken för liten. Andra tycker att den var lätt att rekommendera som budgetval för såväl hem- som affärsbruk.

Cnet

“One of the best buys”

proj_1100mp_top_314

Cnet ger plus för god ljusstyrka och kontrast. Fjärrkontrollen är användarvänlig och de medföljande tillbehören i form av väska och kablar uppskattas. Testaren anmärker på den långa uppvärmningstiden och att bilden inte kan bli speciellt stor. Affärssegmentet med hemmabioambitioner och begränsad budget har dock en intressant modell att beakta.

Källa: Till Cnets hemsida
Till Laptops hemsida
Till PC Magazines hemsida
Till PC Authoritys hemsida
Till Mikrodatorns hemsida

Laptopmagazine

“You get what you pay for”

Laptop Magazine konstaterar att man får vad man betalar för. Dell 1100MP saknar ett flertal anslutningar för video och ljud såsom exempelvis DVI-anslutning. Ljusstyrkan är på topp vilket möjliggör videopresentationer även när det är svårt att mörklägga. Den relativt låga upplösningen gör dock att det kan krävas en hel del handpåläggning innan projektorn vill leka med bärbara datorer. Testaren konstaterar att Dell 1100MP nog ändå passar bäst för affärsbruk i konferensrummet.

PC Magazine

“A winning low-price business projector”

remotedell

PC Magazine anser att Dell skapat ett vinnande concept med denna lågpris-affärsprojektor. De genomtänkta detaljerna på 1100MP ger ett mervärde jämtemot konkurrenternas sparsamt utrustade projektorer. Tyvärr noteras fokusproblem i hörnen även om bildkvaliteten i övrigt är god. Den medföljande hårda väskan är mycket uppskattad. Avslutningsvis konstaterar testaren att 1100MP är ett bevis på att en bra projektor inte behöver kosta skjortan utan att den utan problem kan ta upp kampen med dubbelt så dyra modeller.

PC Authority

“Easily wins this award for best data projector”

PC Authority noterar att Dell 1100MP i första hand är en dataprojektor även om den jämförs med andra projektorer menade för hemmabio. Testaren var skeptisk till en början då dataprojektorer vanligtvis har begränsningar när det handlar om videoprojekttion och annat material som rör sig snabbare än en PowerPoint-presentation. Designen är dock ganska bra. I en direkt jämförelse med dedikerade hembioprojektorer gjorde 1100MP inte bort sig. För hemmabruk fungerar således 1100MP bra även om det är för affärsanvändaren som den är en riktig fullträff.

Mikrodatorn

“Utmärkt skärpa och ljusstyrka”

1100mp_right

Mikrodatorn testar 14 budgetprojektorer. Dell 1100MP är en av fem projektorer som är utrustad med en fot, istället för två, för korrigering i höjdled. Detta uppskattas av testaren som upplever det lättare att få en rak bild med denna konstruktion. Då Dell 1100MP i första hand är en dataprojektor för affärsbruk uppskattas att man via fjärrkontrollen kan bläddra i PDF-dokument. Bra också att man inte behöver vara så noga med vart man riktar fjärrkontrollen för att signalen skall uppsnappas. I stort menar testaren att Dell har lagt krutet på ljusstyrka och låg ljudnivå men att det i övrigt inte bjuds på speciellt många finesser. Inga speciella brister hos 1100MP noteras som hamnar på en femte plats i sammanställningen. Bäst i test blir HP VP6311 och till bästa budgetval utses NEC VT47.

Cirkapris: 7400 kronor

Produktfakta: Dell 1100MP är en DLP-projektor med upplösningen 800x600 pixlar. Ljusstyrkan är angiven till 1400 ansi lumen vid normal drift och 1000 ansi lumen i sparläge. Kontrastförhållandet ligger på 2100:1 och lampan har en angiven brinntid på 2000 timmar respektive 2500 timmar i sparläge. Anslutningar som erbjuds är en VGA samt en komposit- och s-videoingång. 1100MP Projektorn väger 2,2 kilo och har måtten (BxHxD) 251x213x101 mm.

Modell: Dell 1100 MP