Sök
Benq W5000

Benq W5000

Kontrastrik återgivning

2008-04-08

En dlp-projektor med full hd. Testarna berömmer främst kontrast och färgåtergivning. Bildkvaliteten är mycket bra oavsett om projektorn matas med standardsignaler eller hd.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Riktigt bra full-hd projektor"
Audiovision 77/100 "Bietet viel fürs Geld"
Projector central 4,5/5 "Dazzling picture that justifies the price"
Projector reviews - "Very sharp image"

Vad tycker testarna?

Benq W5000 är en mycket bra projektor. Den imponerar med god skärpa, bra färgåtergivning och svärta. Testarna menar att återgivningar blir väldetaljerade med ett trovärdigt djup. Enheten beskrivs vara lätt att sköta tack vare enkelt presenterade menyer med goda inställningsmöjligheter. Fjärrkontrollen beskrivs som användarvänlig och att den är belyst är ett plus. En testare menar dock att räckvidden är alldeles för kort. Projiceringsytan kan vara svår att reglera på grund av den begränsade zoomen och takmontering uppges behöva ett längre fäste än normalt.

M3

"Riktigt bra full-hd projektor"

När M3 testar fem 1920x1080-projektorer hamnar Benq W5000 på andra plats. Det beskrivs vara en ordentlig produkt, som direkt går att installera diskret. Fabriksinställningarna är bra men det går lätt att justera färgbalans och ljusflöde. Testaren skriver att det går att få till mycket bra svärta med enheten och rekommenderar en proffskalibrering för optimalt resultat. Hd-filmer återges med bra djup och närvarokänsla men inte riktigt lika bra som hos testvinnaren Infocus Play Big IN82. Benq W5000 får även beröm för att vara nästintill ljudlös. Fjärrkontrollen är belyst och användarvänlig samtidigt som menyerna är tydliga. Övriga 1080p-projektorer i testet var Optoma Theme Scene HD80, Sanyo PLV-Z2000 och Mitsubishi HC6000.

Källa: M3 (SE) nr 1 2008

Audiovision

"Bietet viel fürs Geld"

Återgivningen av dvd-film sköts mycket bra menar Audiovision. Den inbyggda linjedubblare gör ett mycket bra jobb och kontrastvärdet ger ett trovärdigt djup i bilden samtidigt som mörka scener inte är något problem. Projektorn får också beröm för sin skärpa. Med hd-signaler blir allt bara bättre och 24p sköts utmärkt. Enheten uppskattas också för sina inställningsmöjligheter där man kan justera färghantering. Anslutningsmöjligheterna anses också vara helt okej.

Källa: Audiovision (DE) nr 4 2008

Projector central

"Dazzling picture that justifies the price"

Projector central skriver att Benq W5000 har en kontrast som i praktiken är mycket högre än den som anges i specifikationerna. Skärpan uppges vara bland det bästa man sett. Denna tillsammans med god kontrast uppges göra att djupintrycket blir mycket bra. Enheten har också sina begränsningar och den allvarligaste är enligt testaren är den snäva zoomen på 1,2x. Dessutom är fjärrkontrollens räckvidd inte den bästa. Den som värdesätter skarpa bilder och hög kontrast gör helt rätt i att ta sig en titt på W5000, avslutar Projector central.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Projector reviews

"Very sharp image"

Direkt ur lådan så imponerar Benq W5000 Projector reviews med sin skärpa och färgåtergivning. Detaljer i skuggor framträder mycket bra tack vare den goda hanteringen av svärta och bildkvaliteten anses vara väldigt bra oavsett signalkälla. Det noteras dock en svag antydan till bildbrus. Testaren gillar att projektorn är mycket ljusstark. Menysystemet är mycket bra och gör det enkelt att justera bildparametrar. Men att takmontera projektorn kan vara besvärligt och det korta zoomomfånget är ett potentiellt problemområde.

Källa: www.projectorreviews.com (US)

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Benq W5000 är en dlp-projektor med upplösningen 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är 1200 ansi lumen och kontrastförhållandet 10000:1. Bildchip från Texas Instruments. Maximal bildupplösning som stöds är 1080p och signaler i 24 Hz hanteras också. Anslutningar omfattar dubbla hdmi, 2xkomponent, komposit, s-video, vga och rs-232. Ljudnivån ligger på 28 decibel i normalläge (25 dB i ekoläge), vikten är 9,6 kg och måtten 492x180x420 mm. Isf-menyer möjliggör proffskalibrering.

Tillverkare: Benq