Sök
Benq W100

Benq W100

Mobil projektor

2006-09-21

Benq W100 är en dlp-projektor med upplösningen 854x480 pixlar. Testarna anser att projektorn är lättanvänd och visar en bra bild med tanke på den begränsade upplösningen.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "Simple control menu system"
Audiovision 50/100 "Klein, leicht und günstig"
Hjemmekino 5/5 "Tilfredsstillende god bildekvalitet"
Projector reviews "Excellent picture"
M3 Hemmabio 8/10 "En fantastisk bildkvalitet för prisklassen"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att projektorn är enkel att installera och hantera, tack vare tydliga menyer. Dessutom är den förinställda bildkvaliteten riktigt bra, vilket gör att det finns begränsade möjligheter att justera färgerna. Färgåtergivningen tillsammans med skärpa och kontrast är bra men svärtan kunde varit bättre. En testare tycker att upplösningen är alltför dålig och påpekar att projektorn lämpar sig dåligt för datapresentationer.

What video

"Simple control menu system"

Benq W100 rakt framWhat video påpekar att Benq W100 uppvisar flera likheter med föregångaren PE5120, men att man här har genomfört en hel del förbättringar. Bilden är exempelvis ljusare, mer kontrastrik och uppvisar betydligt mindre regnbågseffekter. Även svärtan beröms och färgåtergivningen överlag är bra men saknar det där lilla extra vilket kan märkas på hudtoner. Modellen är kompakt och lätt, vilket gör den enkel att ta med sig. Testaren menar att projektorn är mycket prisvärd i förhållande till många av konkurrenterna. Dessutom är den enkel att hantera tack vare ett okomplicerat menysystem.

Källa: What video (GB) aug 2006

Audiovision

"Klein, leicht und günstig"

Audiovision testar även Epson EMP-TW20 samt Infocus IN72. Testvinnare är Infocus IN72 medan Benq W100 hamnar på en tredje och sista plats. Testaren noterar att man kan se pixelstrukturen på bilden och testaren störs även av två döda pixlar på testexemplaret. Bäst bild får man via det förinställda läget "Cinema". Färgåtergivningen är bra och gråskalor återges fint. Projektorn är lätt och enkel att transportera. Den största nackdelen med projektorn är upplösningen, som inte riktigt räcker till.

Källa: Audiovision (DE) nr 8 2006

Hjemmekino

"Tilfredsstillende god bildekvalitet"

Hjemmekino menar att projektorn är överraskande tystgående, som mest kommer den upp i 29 decibel, vilket är fullt acceptabelt. Upplösningen är förhållandevis låg jämfört med konkurrenterna, men bildbehandlingen är bra nog att väga upp för detta. Använder man sig av bra källmaterial presterar projektorn riktigt bra, även om svärtan kunde varit bättre. Färgåtergivningen är bra, men saknar tryck i den gröna färgen. Testaren menar att projektorn är mycket prisvärd och att man knappast hittar en billigare konkurrent med bra bildkvalitet.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2006

Projector reviews

"Excellent picture"

BenqProjector reviews tycker att projektorn är enkel att installera och att den erbjuder en riktigt bra bild direkt ur förpackningen. Dessutom är den uppseendeväckande tyst vilket är en klar fördel. Testaren uppskattar också att lampan har en förhållandevis lång livslängd. Bilden är ljusare än hos flera konkurrenter, vilket är bra. Den visar också bra detaljrikedom i mörka partier. Negativt är att möjligheten att justera färgerna är mycket begränsade. Detta gör dock inte så mycket då färgerna är bra från början. Även Projector reviews hade önskat en kraftigare svärta. Testaren menar dock att det är svårt att hitta saker att klaga på, och över huvudtaget imponerar projektorn med bra prestanda till ett ännu bättre pris.

Källa: Till Projector reviews (US)

M3 Hemmabio

"En fantastisk bildkvalitet för prisklassen"

M3 Hemmabio testar förutom Benq W100 även Epson EMP-TW20, Hitachi PJ-LC9, Infocus Screenplay 4805, Optoma Movietime DV-10, Sanyo PLV-Z1X, Sharp XV-Z100 samt Toshiba TDP-MT200. Testvinnare är Benq W100. Anslutningsmöjligheterna täcker behovet hos de flesta användare. Fläkten är relativt tystgående, vilket är bra. Kopplar man ihop projektorn med en dvd-spelare i progressivt läge får man en mycket bra bild. Såväl kontrast som svärta är mycket bra och färgåtergivningen likaså. En viss regnbågseffekt förekommer, men det upplevs inte som störande. Växlar man till sammanflätad signal uppstår en viss eftersläpning i bilden. Detta gör att en dvd-spelare med möjlighet att skicka ut progressiv signal är att rekommendera.

Källa: M3 Hemmabio (SE) nr 3 2006

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Benq W100 är en dlp-projektor med upplösningen 854x480 pixlar. Zoomen är 1,15:1. Lampan har en beräknad livslängd på 3000/4000 timmar beroende på vilket lampläge som används. Ljusstyrkan är 1300 ansi lumen. Kontrasten är 2500:1. Bland anslutningarna finns dvi, två komponentingångar, s-video och komposit. Ljudnivån anges som mindre än 29 dB respektive 25 dB vid sparläge. Dimensionerna är 283(b)x94(h)x238(d) mm och vikten är 2,7 kg.

Tillverkare: Benq