Sök
Benq PB2250

Benq PB2250

Liten och ljusstark

2006-04-26

En liten och lätt dlp-projektor som må vara sparsam med funktioner men som är desto generösare med ljuset.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop & handheld pc 7/10 "Ideally suited for the business user"
Mikrodatorn 61/700 "En rätt basal skapelse"
Techtree 3,5/5 "For business users constantly on the move"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar att projektorn är så pass ljusstark att total mörkläggning inte är ett krav. I övrigt anses bildkvaliteten vara bäst lämpad för kontorsapplikationer, mer än för film. Alla testare anser att det är en väldigt lättskött projektor, visserligen är den väldigt sparsam rent funktionsmässigt. Någon testare hade gärna sett en dvi-ingång, en annan saknar tyst drift och anser att starten tar alldeles för lång tid.

What laptop & handheld pc

"Ideally suited for the business user"

What laptop & handheld pc anser att Benq PB2250 är en mycket lättskött projektor med goda specifikationer. Upplösningen är väl anpassad för att anslutas till en bärbar dator. Ljusstyrkan bedöms vara hög nog att kunna köra powerpoint eller andra kontorsapplikationer oavsett hur de externa ljusförhållandena är. För film anses den inte vara lika bra av just samma anledning då bilden tenderar att bli alltför ljus. Det är alltså en projektor som främst lämpar sig för kontoret och som tack vare sin låga vikt lätt kan bäras omkring.

Källa: What laptop & handheld pc (GB), aug 2005

Mikrodatorn

"En rätt basal skapelse"

Mikrodatorn plöjer igenom tolv olika portabla projektorer och utser NEC LT-30 till bästa produkt. Benq PB2250 har den sjätte högsta poängsumman, men med det lägsta priset och en uppskattad prestation så anses den vara det bästa budgetvalet. Ljusstyrkan gör att projektorn inte har problem med omgivningsljuset. Bildkvaliteten är inte bäst i test, men väl tillräcklig för att klara av en powerpoint-presentation utan problem. Det är en väldigt enkel projektor som inte har några direkta extrafunktioner, men möjligheten att bläddra i dokument med fjärrkontrollen och pinlås är två, och de uppskattas. Nackdelar som nämns är att under starten så tar det 35 sekunder innan datasignalen visas samt att trots att ett energisparläge för lampan finns så saknas tyst drift.

Källa: Mikrodatorn (SE), nr 5 2005

Techtree

"For business users constantly on the move"

Indiska Techtree skriver att detta är en projektor som är lätt att flytta runt tack vare vikten och storleken. Att komma igång beskrivs som busenkelt och bilden som projiceras är väldigt fin, skarp och ljusstark. Kontrasten upplevs också som bra med god återgivning av såväl svart som vitt. Enheten är tyst i sitt arbetande men kan bli ganska varm, varför testaren rekommenderar att inga föremål placeras i närheten då de kan störa luftflödet genom projektorn. Trots att det är en väldigt sparsamt utrustad maskin så är en dvi-ingång det enda som testaren saknar.

Källa: Till Techtree (IN)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Benq PB2250 är en mobil dlp-projektor med dimensionerna 238x86x180 mm som väger 1,9 kg. Den har en upplösning på 1024x768 pixlar. Kontrastomfång på  2000:1 och ljusstyrkan är 2200 ansi lumen. Bilden kan varieras mellan 22 tum till 300 tum. På två meters håll kan en 60 tum bild projiceras. Lampan har en brinntid på upp till 3000 timmar och fläktarna går upp till 36 db. Anslutningar omfattar vga, komponentvideo, s-video, kompositvideo samt ljudingång.