Sök
Yamaha YSP-900

Yamaha YSP-900

Ljud i en liten ask

2007-09-06

Har man inte lust eller möjlighet att koppla in ett hemmabiosystem så utgör Yamaha YSP-900 ett riktigt bra och prisvärt alternativ. Storleken är anpassad för 32-tums tv-modeller.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Excellent value"
Audio 61/100 "Gute Suorround-Wirkung mit automatischer Eimessung"
Gadgetcentre 5/5 "Totally convincing effect"
Pocket lint 7/10 "We were impressed"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att för allra bästa resultat bör Yamaha YSP-900 placeras mitt i ett kvadratiskt rum, annars blir effekten något sämre. Dock är det generella intrycket bra, surroundeffekten är god även om den inte är riktigt lika bra som med ett riktigt hemmabiosystem. Installationen är enkel, eftersom den görs automatiskt, men om man vill ha bästa möjliga resultat bör man göra en del manuella inställningar vilket kan vara något krångligt. Överhuvudtaget är annars ljudet skarpt och tydligt och klart godkänt. En separat subwoofer kan vara en bra idé, enligt vissa testare.

What hifi

"Excellent value"

What hifi menar att för bästa effekt måste man placera ljudprojektorn rätt. Rummet kan inte vara för stort och inte heller fullt av hängande tygstycken eller böcker. För den som har ett medelstort vardagsrum fungerar dock modellen alldeles utmärkt. Vid höga volymer så är ljudet bra, det serveras med en del tyngd och dynamik. Installationen går både snabbt och enkelt. Den automatiska kalibreringen sker via mikrofon och man har tillgång till alla anslutningsmöjligheter man kan tänkas behöva. Använder man Yamaha YSP-900 i ett större rum rekommenderar testaren att man ansluter den till en subwoofer för bästa effekt. Testaren tycker att produkten är prisvärd, dock är den inte så bra att den kan jämföras med ett riktigt hemmabiosystem.

Källa: What hifi (GB) jan 2007

Audio

"Gute Suorround-Wirkung mit automatischer Eimessung"

Audio jämför Yamaha YSP-900 med Denon DHT-FS3, en jämförelse där den förstnämnda blir testvinnare. Testaren tycker att modellen har en hel del nyttiga funktioner att erbjuda, bland annat talsynkning. För bästa kvalitet måste rummet mätas upp, men detta är en operation som endast tar några minuter. Har man höga krav så har man manuella inställningsmöjligheter som bör vara till belåtenhet. Lägger man ner en del tid på inställningarna så belönas man med ett ljud som är mycket bra. Testaren tycker att surroundeffekten är riktigt bra, dock bör man komplettera med en subwoofer.

Källa: Audio (DE) nr 8 2007

Gadgetcentre

"Totally convincing effect"

Gadgetcentre jämför Yamaha YSP-900 med Jamo S260 HCS21. Testaren menar att det här är en bra lösning för den som inte vill möblera vardagsrummet med högtalare och inte heller är så pigg på att dra kablar till höger och vänster. Ljudkvaliteten är mycket bra så länge man har ett kvadratiskt rum, men så fort rummet har en något annorlunda form så försämras kvaliteten. Installationen är förhållandevis enkel och ljudet är generellt sett riktigt bra. Dessutom är surroundeffekten riktigt övertygande. Dock kan den inte riktigt jämföras med den hos ett riktigt hemmabiosystem. I jämförelsen vinner YSP-900.

Källa: www.gadgetcentre.co.uk (GB)

Pocket lint

"We were impressed"

Pocket lint påpekar att man måste genomföra en hel del manuella inställningar för att få bästa möjliga prestanda, något som gör att modellen kanske inte passar nybörjare. Installationen i sig är enkel, men det är finjusteringarna som är ganska tidskrävande. Dock blir resultatet riktigt bra. Testaren menar att Yamaha YSP-900 är optimerad för tv-skärmar med en storlek på 32 tum, men den fungerar bra tillsammans med andra skärmstorlekar också. För bästa resultat bör boxen stå mitt i rummet och inte vid en vägg, något som kan bli problematiskt för de flesta hemmaanvändare. Basen kan upplevas som något svag, men detta avhjälps genom att ansluta en subwoofer. Testaren tycker att modellen är snygg och effektiv.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Yamaha YSP-900 är en digital ljudprojektor med 21 ljudstråleelement och två baselement. Ljudet som levereras är femkanaligt. Bland de ljudformat som stöds märks dolby pl II, dolby digital och dts. YSP-900 är utrustad med tre dsp-program, sju surroundprogram och läppsynk. Enheten väger 9 kg och har måtten 800x153x115 mm.

Tillverkare: Yamaha