Sök
Sonos CR200

Sonos CR200

Ta kontrollen med Sonos CR200

2010-03-03

Med CR200 visar Sonos att det faktiskt kan vara värt att investera i en dedikerad kontroll före iPhone-applikationen då CR200 anses vara både snabbare och bättre.
Testkälla Betyg Kommentar
Gizmodo - ”Better than an iPhone”
Digital Trends 8,5/10 ”Yes, folks, Sonos has done it again”
MacWorld 4,5/5 ”To begin with, the CR200 is far snappier than the iPhone app”

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag riktigt imponerade över vad Sonos lyckats åstadkomma med sin nya CR200 då de anser att det krävs en hel del för att slå gratisapplikationen till iPhone och iPod Touch. Testarna är helt överens om att touchskärmen är ett klart plus och att det mesta går mycket snabbare än i iPhone-applikationen. Dessutom så delas plus ut till de dedikerade snabbknapparna och att det går att få fram mer utförlig information på ett smidigt sätt. Minus delas ut till att batterikapaciteten är för dålig och att prislappen är alltför hög.

Gizmodo

”Better than an iPhone”

Enligt amerikanska Gizmodo så är faktiskt CR200 bättre än applikationen för iPhone och iPod Touch även om den också är lite dyrare. Grässnittet är i stort sett likadant som det på iPhone-applikationen men sägs vara lite lyxigare i sitt utförande och är klart bättre när det gäller att kontrollera låtlistor och volym. Dessutom sägs den vara mycket snabbare och ta dig dit du vill på betydligt färre klick. Minus delas dock ut till att batterikapaciteten som anses vara för svag och till att priset är lite väl häftigt. Men eftersom den är så otroligt enkel att använda så menar Gizmodo att den fortfarande är väldigt prisvärd.

Källa: www.gizmodo.com (US)

Digital Trends

”Yes, folks, Sonos has done it again”

CR200_2Amerikanska Digital Trends menar att om originalets touch-hjul var utmärkt så är den nya touchskärmen helt oemotståndlig och placerar CR200 långt före CR100 beträffande funktion. Skärmen anses vara riktigt bra med hög upplösning och god ljusstyrka. Designmässigt får den även plus för den gummiförsedda baksidan som gör den lätt att greppa. Gränssnittet sägs vara användarvänligt och skärmtangentbordet anses göra det lätt att söka efter musik. Minus delas ut till att batterikapaciteten inte är så bra som utlovat och att prislappen är hög.

Källa: www.digitaltrends.com (US)

MacWorld

”To begin with, the CR200 is far snappier than the iPhone app”

Enligt amerikanska MacWorld så var det ett intressant val av Sonos att släppa en gratisapplikation till iPhone då den i stort sett var döden för CR100. Nu menar testaren dock att med den nya CR200 så har Sonos en enhet som slår iPhonens applikation. Designen anses vara smidig och plus delas ut till att den har riktiga knappar för de allra vanligaste funktionerna. Funktionsmässigt så bedöms den inte skilja sig alls mot iPhone-applikationen förutom att det går att få lite mer utförlig information om låtarna. Kontrollen anses däremot vara bättre när det gäller hastigheten och det sägs också kunna vara ett plus att ha en dedikerad kontroll.

Källa: www.macworld.com (US)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Typ: Fjärrkontroll för Sonos trådlösa musiklösningar
Skärm:
3,5 tums lcd med pekfunktion, bakgrundbelysning och 640x480 bildpunkter
Batterikapacitet:
2-5 dagar
Mått:
72,9x115,5x17,78 mm (kontrollen) 80,8x75,1x6,1 mm (vaggan)
Vikt:
190 gram (kontrollen) 170 gram (dockan)