Sök
Slim Devices Squeezebox 3

Slim Devices Squeezebox 3

Smidig ljudlösning

2006-04-25

Vill man ha möjligheten att strömma musik mellan dator och stereo på ett smidigt och högkvalitativt sätt så är denna spelare väl värd att överväga.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Highly flexible"
M3 9/10 "Mycket bra ljudkvalitet"
Personal computer world 4/5 "Great sound"
Enjoy the music 5/5 "Setup wasn´t too difficult"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att spelaren är riktigt snygg samtidigt som den är enkel att använda. Displayen är ljusstark och menyerna tydliga. Dessutom är installationen okomplicerad, man behöver knappast göra mer än ansluta spelaren. Vill man ladda ner musik via internet måste man först ladda ner en programvara, som för övrigt känns mycket stabil. Testarna tycker att spelarens ljudkvalitet är utmärkt och ställer sig också positiva till att spelaren är kompatibel med ett stort antal filformat.

What hifi

"Highly flexible"

What hifi påpekar att produkten är liten och smidig samt har en snygg design. Innan man kan börja använda produkten måste man ladda ner programvaran från internet. Sedan behöver man bara koppla in sig på nätverket och låta spelaren hitta musiken. Har man en del kunskap om nätverk är hela processen enkel, annars kan man behöva kontakta den tekniska supporten. Ljudkvaliteten är mycket hög, särskilt om man kopplar in sig på ett system av hög klass. Spelaren är kompatibel med de flesta filformat man kan tänka sig, vilket är mycket bra.

Källa: What hifi (GB), apr 2006

M3

"Mycket bra ljudkvalitet"

M3 menar att de största förändringarna som skett jämfört med föregångaren är designmässiga. Produkten spelar de flesta filer med undantag för nedladdade drm-kopieringsskyddade låtar. Ljudkvaliteten håller genomgående en mycket hög klass. Programvaran känns stabil, främst på grund av att tillverkaren snabbt uppdaterar programvaran så snart eventuella buggar blir kända. Spelaren är snabb och inga fördröjningar noteras. Fjärrkontrollen fungerar bra även om den har ett ganska tråkigt utseende. Det höga priset drar ner helhetsintrycket. Omdömet är dock att Slimdevices Squeezebox 3 är den bästa lösningen för den som trådlöst vill strömma musik från dator till stereo.

Källa: M3 (SE), nr 3 2006

Personal computer world

"Great sound"

Personal computer world tycker att denna modell är snyggare än sina föregångare. Led-displayen är ljusstark och gör spelaren enkel att använda. Installationen går som en dans, allt man behöver göra är att ansluta spelaren och sedan är det klart. Vill man använda spelaren tillsammans med en dator måste man dock först ladda ner en programvara från tillverkarens hemsida. Möjligheten att lyssna på internetradio även med avstängd pc i kombination med resterande funktionalitet gör spelaren till en av de allra mest intressanta på marknaden. Testaren tycker att spelaren är något dyr, men den har en snygg design kombinerat med riktigt bra ljud.

Källa: Till Personal computer world (GB)

Enjoy the music

"Setup wasn´t too difficult"

Enjoy the music menar att installationen är förhållandevis enkel, men det kan mycket väl hända att man behöver kontakta supporten för att få hjälp. En kul funktion som spelaren erbjuder är möjligheten att strömma musik utan att ha datorn påslagen. Ljudkvaliteten är inte felfri, men ändå riktigt bra. Ljudet låter naturligt och med en acceptabel mängd av digitala övertoner. Hanteringen av spelaren är oerhört enkel och okomplicerad samtidigt som det finns utrymme för personliga inställningar. De lagrade musikfilerna kan organiseras hur man vill vilket är bra. Priset är relativt högt, men å andra sidan får man en hel del prestanda för pengarna.

Källa: Till Enjoy the music (US)

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Slim Devices Squeezebox 3 är en spelare med dimensionerna 192x93x80 mm som hanterar filformaten wav, pcm, apple lossless, wma, mp3, aac, ogg vorbis, flac med flera. Upplösningen hos displayen är 320x32 pixlar. Anslutningarna utgörs av analog stereo (rca), optisk och koaxial s/pdif, ethernet samt trådlös 802.11g. Medföljande mjukvara är slim server. Med Internetuppkoppling kan man exempelvis lyssna på internetradio utan att hemmets dator är igång. Systemkraven för dator är 733 MHz, win nt/2000/xp, 256 megabyte ram. Systemkraven för Macintosh är os x 10.3 och 256 megabyte ram. Använder man sig av linux/solaris/bsd är systemkraven Perl 5.8.3 eller senare. Spelarens firmware går att uppgradera.

Modell: Slim Devices Squeezebox 3