Sök
Samsung HT-WS1

Samsung HT-WS1

Uppgraderar dina tv-högtalare

2009-10-28

Samsung HT-WS1 är en ljudprojektor med trådlös extern subbas vars design går perfekt ihop med tillverkarens egna 40 tums tv-apparater. Testarna menar att systemet erbjuder en utmärkt ljudkvalitet och kompletterar de inbyggda tv-högtalarna väl.
Testkälla Betyg Kommentar
Video - "Lässt sich sehr einfach anschließen und bedienen"
What video 4/5 "Lacks oomph"
Trusted reviews 8/10 "It's supremely stylish"
Endgadget hd - "A step up a TVs' built-in speakers"

Vad tycker testarna?

Samsung HT-WS1 får rakt igenom beröm för sitt utförande och lösningen med en trådlös subbas. Att anslutningarna är minimala till antalet gör å ena sidan att installationen blir busenkel men å andra sidan begränsas vilka externa ljudkällor som kan anslutas. Ljudmässigt så uppges det vara en mycket välspelande duo kvalitetsmässigt men enhetsparet lyckas inte komma upp i nämnvärda kvantiteter och någon surround är inte att tala om. Men eftersom prissättningen är så låg, att designen och storleken perfekt matchar Samsungs 40 tums tv-apparater och att produkten kan styras från tv-fjärrkontrollen så menar testarna att den är ett mycket bra alternativ för den som vill uppgradera sina inbyggda tv-högtalare.

Video

"Lässt sich sehr einfach anschließen und bedienen"

Att installera Samsungs HT-WS1 går på ett klick tack vare att enheten enbart har två anslutningar. Det skriver tyska Video som dessutom kopplar samman enheten med Samsungs led-tv UE46B7090 och uppger att det också blir barnleken att sköta enheten då den slås av och på och justeras i volym från tv:ns fjärrkontroll. Lösningen med trådlös subbas är smidig och tillsammans med ljudpanelen så tillhandahålls ett fylligt ljud som går väl ihop med en filmkväll hemma. Testaren är dock noga med att påpeka att det är ett förexemplar som provas och att ljudegenskaperna kan komma att ytterligare att förbättras. Det är också anledningen till att något betyg inte delas ut. Vad som är beklagligt hos produkten är dock just det faktum att det enbart finns två ingångar. Enbart optisk samt analog ljudingång anses vara lite i minsta laget.

Källa: Video (DE) nr 6 2009

What video

"Lacks oomph"

What video gillar verkligen att Samsung skickar med en extern subbas till sin ljudpanel och att den dessutom är trådlös gör att den blir flexibel i sin placering. Båda enheterna beröms också för sitt stilfulla utseende och knappa dimensioner som gör att de går mycket väl ihop med tillverkarens 40 tummare. Att hdmi saknas är inget stort problem då avkodning av hd-ljudformat ändå inte stöds och den optiska ljudingången duger mer än gott för att ta emot dolby digital eller dts. Det blir därför en mycket enkel enhet att ansluta och enbart få inställningar gör också att den blir enkel att använda. Ljudmässigt så är den stabil och levererar ett tydligt och behagligt ljud där detaljerna framträder riktigt bra. Detta ger en trovärdig ljudatmosfär till filmer. Subbasen är flink och responsiv och går lika väl ihop med musik som film. Dock så menar testaren att systemet inte klarar av att gå tillräckligt högt upp i volym och att det hela därför känns något återhållet. Det är också anledningen till att enheten placeras först på tredje plats när fem olika produkter testas. Bäst i test blir B&W Panorama.

Källa: What Video (GB) december 2009

Trusted reviews

"It's supremely stylish"

Även Trusted reviews uppskattar hur väl produkten går ihop med tillverkarens egna tv-skärmar och skriver att det svårt att inte falla för de touch-känsliga kontrollerna och det faktum att subbasen är trådlös. Ljudkvaliteten anses vara riktigt bra sett till renhet, detaljering och timing. Men det når inte upp till samma höga ljudvolymer som andra tillgängliga produkter på marknaden och lyckas inte heller få till samma omvälvning. Detta tillsammans med de begränsade anslutningsmöjligheterna och det låga priset gör att HT-WS1 främst ska ses som en uppgradering av tevens egna högtalare, dock som en riktigt bra sådan.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Endgadget hd

"A step up a TVs' built-in speakers"

Trots det låga priset lyckas Samsung HT-WS1 få till en riktigt bra diskant och bra mellantoner som dessutom behåller sin fina karaktär enda hela vägen upp till maxvolym. Men med basen är det lite sämre, anser Endgadget hd. Detta då basen är alldeles för stark i förhållande till det övriga ljudet och tar över alltför mycket av återgivningen. Testaren menar att det funkar och låter till och med riktigt bra i butikers öppna ytor men väl hemma så kommer det mest att upplevas som störande. Kontakt med tillverkaren visar dessutom att enheten inte var felaktig. Testaren åtgärdar problemet på egen hand genom att sätta en strumpa i subbasens högtalarelement och skillnaden uppges vara som natt och dag. Det låter genast mycket bättre och helhetsintrycket ökar. Men tros hemmamodifikationen så når enheten inte samma ljudnivåer eller samma surroundkänsla som andra liknande produkter varför även Endgadget menar att detta främst är en uppgradering av tv-högtalarna.

Källa: www.endgadgethd.com (US)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Samsung HT-WS1
Typ: Ljudprojektor med extern subbas
Effekt: 260 watt sammanlagt
Formatstöd: Dolby digital, dts
Anslutningar: Analog 3,5 mm ljudingång, optisk ljudingång
Övrigt: Trådlös anslutning av subbas, 3 dsp-lägen
Mått: 1000x103,4x45 mm, subbas: 290x372x290 mm
Vikt: 13 kg totalt, varav 7,4 kg subbas

Tillverkare: Samsung