Sök
Sagem dtr-94250 hd

Sagem dtr-94250 hd

Förberedd för framtiden

2009-10-08

Sagem dtr-94250 hd är en inspelningsbar digitalbox för det marksända nätet med dubbla mottagare för både mpeg2 och mpge4. Testarna är positiva.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud & bild - ”Väl förberedd för den framtid vi kan överblicka”
Hemmabio - ”Suveränt enkel och smidig att hantera”
Hjemmekino - ”Brukervennlig”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Sagem dtr-94250 är en framtidssäker box. Den bedöms även som funktionell, stabil och pålitlig. Dessutom är den lätt att använda, har en snygg och nätt design och gott om anslutningsmöjligheter. Hårddisken på 250 GB rymmer upp till 125 timmars tv, vilket är tillräckligt för de flesta.

Ljud & bild

”Väl förberedd för den framtid vi kan överblicka”

Ljud & bild gillar kombinationen av de dubbla mottagarna för mpeg2 och mpeg4. I övrigt erbjuder boxen inget nytt i teknikväg. Dtr-94250 spelar det mesta och är förberedd för framtida utveckling. Testaren har svårt att hitta något negativt med själva boxen, den är mångsidig och stabil, rymmer upp till 125 timmar tv och har nätverksanslutning. Testaren hade dock gärna sett ett större utbud av hd-kanaler, även om det inte är boxens fel.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 12 2008

Hemmabio

”Suveränt enkel och smidig att hantera”

Hemmabio beskriver Sagem dtr-94250hd som en box med snygg design med moderna linjer. Det är dock mindre lyckat att programkortet sticker ut i fronten utan att döljas bakom en lucka eller dylikt. Mpeg4-stödet uppskattas. Den har gott om anslutningsmöjligheter, men nätverksporten är tyvärr ännu inte aktiverad. Ett extra plus för att Boxer TV-navigator medföljer som ger dig möjlighet att överblicka program i sju dagar framåt. Även fjärrkontrollen får toppbetyg.

Källa: Hemmabio (SE) mars 2009

Hjemmekino

”Brukervennlig”

Hårddisken på 250 GB räcker långt, enligt den norska tidningen Hjemmekino. Utseendemässigt är det här en nätt box som inte sticker ut och inte tar onödigt mycket plats. Även fjärrkontrollen är läcker! Boxen är lätt att använda, och det krävs inte många inställningar för att komma igång. Användarvänligheten är boxens största fördel, och man anser att hela familjen klarar av att använda den.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2009

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:

Typ: Boxergodkänd digitalbox för marknätet, inspelningsbar
Hårddisk: 250 GB 3,5 tums SATA
Mottagare: 2xDVB-T MPEG2/MPEG4
Utgångar: Hdmi, spdif, komponent, 2xscart, komposit, rca
Övriga anslutningar: USB 2.0, ethernet

Tillverkare: Sagem