Sök
Rotel RMB 1077

Rotel RMB 1077

Ljud i lyxförpackning

2006-03-15

Söker man en liten förstärkare med mycket ljud bör man titta en extra gång på Rotel RMB 1077. Förstärkaren är endast 7,2 centimeter hög och kan utan problem driva sju rejäla högtalare.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 86/100 ”Traumhalter Klang”
Audiovision 84/100 ”Unmittelbar, luftiger Klang”
Hi-Fi News - “Custom install professionals are crying out for amps like this”

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar att förstärkaren är liten samtidigt som den håller arbetstemperaturen nere, faktorer som gör den mycket lättplacerad. Ljudkvaliteten är genomgående hög. Testarna tycker aldrig att ljudet låter stressat eller ansträngt utan snarare att filmer och ljudeffekter i dessa verkligen kommer till sin rätt. Upp till sju rejäla högtalare kan drivas utan större problem och testarna menar att man inte skall vara rädd för att dra upp ljudet till högre volymer.

Video

”Traumhalter Klang”

Video tycker att förstärkaren är försedd med alla anslutningar man behöver. Positivt är också att värmeutvecklingen under arbete hålls på en mycket låg nivå vilket gör att man kan placera förstärkaren i förhållandevis trånga utrymmen. Testaren tycker att förstärkarens ljudkvalitet genomgående är mycket hög, det enda man har att invända emot är tillfälliga störningar som noteras i ljudnivåer omkring 82 decibel. Ljudet är annars precist och kommer mest till sin rätt när man använder sig av digitala källor. Fjärrkontrollen är relativt bra, även om knapparnas placering känns förhållandevis plottrig.

Källa: Video (DE), nr 2 2006

Audiovision

”Unmittelbar, luftiger Klang”

Audiovision testar förutom Rotel RMB 1077 även Vincent SAV-P150, NAD T973, Parasound New Classic 5125, Vincent SP-997 samt Marantz MA6100. Testvinnare är Vincent SAV-P150 medan Rotel RMB 1077 hamnar på en delad tredje plats tillsammans med Parasound New Classic 5125 och Vincent SP-997. Testaren gillar att förstärkarens lättplacerade format. Dessutom har den en så hög verkningsgrad att arbetstemperaturen hålls nere till ett minimum. Detta betyder att varken kylanordning eller ventilation behövs. Ljudet är klart och uttrycksfullt.

Källa: Audiovision (DE), nr 3 2006

Hi-Fi News

“Custom install professionals are crying out for amps like this”

Hi-Fi News menar att det här är en av stjärnorna på hemmabiohimlen. Det finns ingen annan förstärkare som kan mäta sig med denna när det gäller kombinationen av utmärkt prestanda och ett snyggt utseende samtidigt som arbetstemperaturen minimeras. Ljudkvaliteten är mycket hög, ljudet låter aldrig stressat eller ansträngt. Förstärkaren kan utan problem driva upp till sju rejäla högtalare med utmärkta resultat. Ljudeffekter kommer verkligen till sin rätt och testaren tycker inte man skall vara rädd för att dra upp volymen rejält. 

Källa: Hi-Fi News (GB), dec 2005

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Rotel RMB 1077 är en förstärkare som hanterar dts och dolby digital. Uteffekten är 7x100 watt. Svarsfrekvensen ligger mellan 10-80 kHz. Högtalarimpedansen ligger på 4 ohm. Strömförbrukningen är 3 watt i standbyläge och 70 watt i arbetsläge. Dimensionerna är 432(b)x72(h)x415(d) mm. Vikten är 7,8 kg.

Modell: Rotel RMB 1077