Sök
Primare I21

Primare I21

Kompetent för olika typ av musik

2005-12-13

Testarna tycker att förstärkaren är solid och levererar en neutral och kompetent ljudbild även om några testare anmärker på fjärrkontroll och bristande detaljnivå.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Choice 88/100 “Great looks and build quality”
Bild & Ljud Hemma 9/10 “Kraftfull och dynamisk”
The Absolute Sound - “It did a great job with every type of music”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att förstärkaren har ett tilltalande utseende. Den levererar musiken med en neutral framtoning där varken bas eller diskant tar över, något som testarna uppskattar. En testare anser att detaljerna i musiken inte riktigt kommer till sin rätt, men att livligheten och energin till viss del kompenserar för detta. En testare är inte riktigt nöjd med fjärrkontrollen som man menar inte når upp till samma standard som förstärkaren.

Hifi Choice

“Great looks and build quality”

Primare I21 close upHifi Choice testar förutom Primare I21 även Arcam DiVA A90, Axposure 3010 Integrated, Micromega A-120, Monrio MC 207 samt Rotel RA-03. Testvinnare är både Arcam DiVA A90 och Primare I21. Testaren tycker att förstärkaren har ett mycket robust och tilltalande utseende. Testaren anser att produkten kommer att passa den som prioriterar livlighet och energi framför detaljer och insikt. Förstärkaren har inga egentliga brister utan istället är såväl bas som diskant neutrala samt rena och tydliga. Detaljnivån kunde ha varit bättre, men den är långt ifrån dålig. Produkten är inte perfekt, men den rekommenderas starkt av testaren. Förstärkaren får benämningen "Best buy".

Källa: Hifi Choice nov 2005

Bild & Ljud Hemma

“Kraftfull och dynamisk”

Bild & Ljud Hemma anser att förstärkaren är något kraftigare än föregångaren Primare I21. Den har försetts med nya komponenter och en kraftigare strömförsörjning. Produkten låter mer än man förväntar sig samtidigt som den är kapabel att spela högre och renare än flera av sina konkurrenter. Man har inte tillgång till en total kontroll i basregistret, men ljudet är fylligt och varmt. Ljudet har ett mycket bra djup och återgivningen är imponerande för prisklassen. Testaren är dock inte lika förtjust i fjärrkontrollen som man menar inte når upp till samma höga standard som förstärkaren. En annan nackdel är att förstärkaren är försedd med relativt få ingångar.

Källa: Bild & Ljud Hemma nr 11 2005

The Absolute Sound

“It did a great job with every type of music”

Primare I21 bakThe Absolute Sound tycker att produkten erbjuder den perfekta kombinationen av utmärkt ljud, obefintligt underhåll och ett elegant yttre. Testaren menar att förstärkaren har kraft nog att kunna klara av alla utom de mest okänsliga högtalarna. Förstärkaren låter utmärkt direkt från start och når sin bästa och slutgiltiga nivå efter ca 20 timmars användning. Förstärkaren har en neutral framtoning, varken bas eller diskant sticker ut. Detta gör att ljudbilden har en mycket bra balansering som levereras med pondus. All sorts musik levereras med den äran. Musiken är neutral och tillbakalutad och man får aldrig en känsla av att exempelvis basen tar över.

Källa: Till The Absolute Sound

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Primare I21 är en förstärkare som är försedd med 2x75 W vid 8 ohm och 2x125 W vid 4 ohm. Högtalarterminalerna sträcker sig mellan 4 och16 ohm. Förstärkaren är bland annat försedd med fyra analoga ingångar, en pre-amputgång samt en bandutgång. Frekvensresponsen ligger mellan 10 Hz och 100 kHz. Strömförbrukningen vid standby är 12 watt. Dimensionerna är 430(b)x385(d)x100(h) mm och vikten är 13,5 kg.

Modell: Primare I21