Sök
Philips SHB9000

Philips SHB9000

Alldeles för små för vuxna

2009-07-16

Hörlurarna Philips SHB9000 har riktigt bra ljudkvalitet och lättskötta knappar när man använder bluetoothfunktionen. Tyvärr spelar det ingen roll eftersom man knappt kan ha dem på sig.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 58/100 ”Storleken är anpassad för ett barn”
Pc för alla 8/10 ”En behaglig ljudbild”
Magnus.de 81/100 ”Nicht ganz optimal”

Vad tycker testarna?

Philips har tagit fram ett välljudande par hörlurar i SHB-9000 som ingen utom barn kommer kunna använda. Själva öronmuffarna är extremt små och smiter åt så hårt runt öronen att en fullvuxen människa riskerar att förlora vitala delar av sina hörselorgan. Det är otroligt synd eftersom SHB900 har riktigt bra ljudkvalitet på sin musiklyssning, om än med en del förbehåll för talljudet och lyssningen när man pratar i mobil. Knappfunktionerna på lurarna försvinner tyvärr när man kopplar dem med sladd vilket gör att ytterligare lyxfaktor förloras.

Mobil

”Storleken är anpassad för ett barn”

Hur bra ljud det än är i Philips SHB-9000 går det inte att bortse från hur hårt lurarna sitter åt. Tidningen Mobils testare får omedelbart ta av sig glasögonen för att inte amputera öronens överdel och efter ett par timmar med hörlurarna på har man ofelbart huvudvärk. Det är synd, för SHB-9000 har riktigt fin ljudkvalitet när man lyssnar på musik och den trådlösa funktionen är utmärkt, det klipper ingenting i sändningen. På själva lurarna finns tryckknappar för att starta och stoppa musiken, ta emot samtal från mobil och justera volymen. Tyvärr försvinner funktionerna om du kopplar in sladd och du är då hänvisad till knapparna på mobilen, en onödig begränsning. När du pratar i mobil är ljudet inte lika lovvärt. Lyssningsljudet är burkigt och på lägre volym än vid musiklyssning och den man pratar med upplever det nästan som man använder röstförvrängning. Ska du alls överväga Philips SHB-9000 bör du noggrant prova dem på eget huvud först.

Källa: Mobil (SE) nr 5 2009

Pc för alla

”En behaglig ljudbild”

Att ljudet är så bra i SHB9000 beror enligt Philips på deras patenterade fullsoundteknik. Ljudet analyseras med hjälp av tio miljoner operationer per sekund innan det når dina öron. Slutresultatet är en väldigt behaglig ljudbild där diskant och bas möts på ett trivsamt sätt, tycker Pc för alla. Att ställa in storleken på lurarna är inget problem med hjälp av det justerbara huvudbandet, men däremot är de alldeles för små över öronen. Har du en bluetoothutrustad mobil som musikspelare kan du välja att byta mellan musik och talfunktion lätt och smidigt. SHB9000 anpassar volymen efter omgivningen och filtrerar bort störande bakgrundsljud och ljudförskjutningar. Det går inte att vika hörlurarna så du får ha dem runt halsen eller förvara dem i en väska när du inte använder dem. De är å andra sidan så lätta att de lika gärna kan sitta kvar.

Källa: www.pcforalla.idg.se (SE)

Magnus.de

”Nicht ganz optimal”

Det här är en bra produkt för joggare, skriver tyska Magnus.de. Passformen är inte ultimat, hörlurarna sitter åt ganska hårt, men risken för att du ska tappa Philips SHB9000 medan du springer är just därför minimal. Det är praktiskt att det finns möjlighet att koppla in sladd till lurarna eftersom inte alla musikspelare har bluetooth. Annars är det just tillsammans med en bluetoothutrustad mobil som SHB-9000 kommer till sin rätt. Du kan byta mellan att lyssna på musik och prata i telefon hur lätt som helst, och även talljudet upplevs som gott.

Källa: www.hardware.magnus.de (DE)

Cirkapris: 1300 kronor

Produktfakta:

Anslutning: Bluetooth eller sladd.
Batteritid: 17 h taltid, 18 h musiklyssning, 400 h standby.
Räckvidd: Upp till 15 m.
Frekvensomfång: 19-21 000 Hz.
Vikt: 155 gram

Tillverkare: Philips