Sök
One for all Xsight

One for all Xsight

Fjärrkontroll för hela familjen

2009-04-02

One for all Xsight är en universalfjärrkontroll som kan styra upp till 18 olika enheter samtidigt som den har funktion för makron, inlärning och upp till sex användarprofiler. Testarna uppskattar de ingående funktionerna och menar att det dessutom är en snygg produkt men att databasen över vilka enheter som kan kontrolleras inte är tillräckligt omfattande.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "Muligheter i massevis"
Hemmabio 12/15 "Smidig makroprogrammering"
Pocket lint 8/10 "A very complete option"
Klikk 3/5 "Programvaren trenger oppussing"

Vad tycker testarna?

One for all Xsight är en uppskattad universalfjärrkontroll. Att programmera in vilka enheter som ska styras görs enklast med den medföljande mjukvaran. Så länge som enheten finns med i tillverkarens databas så tar det bara någon sekund, vissa testare anmärker dock på att databasen inte är lika omfattande som hos andra tillverkare. Att programmera in makron görs manuellt och medan vissa testare starkt uppskattar detta då det ger full kontroll så menar andra att det är tillkrånglat och svårt. Möjligheten att styra layout och makron efter användare är något som uppskattas rakt igenom. Testarna berömmer utförandet och menar att det är en snygg produkt med bra känsla i knapparna. Skärmen håller kanske inte högsta bildkvalitet men tack vare en smart disponering så är den dock alltid överskådlig. De testare som tittar på varianten med tryckkänslig skärm menar dessutom att den är mycket responsiv.

Hjemmekino

"Muligheter i massevis"

Enligt norska Hjemmekino som kikar på Xsight Touch så är detta en riktigt snygg fjärrkontroll. Att det går att programmera fjärren direkt via den inbyggda skärmen är bra men det som rekommenderas är att använda den medföljande mjukvaran och göra det hela via datorn. Testaren skriver att när väl rätt typ av produkt hittats så tar själva överföringen till kontrollen bara några sekunder. Att det finns ett makroläge där en knapptryckning drar igång alla apparater som behövs vid exempelvis filmtittande uppskattas stort. Praktiskt är också det faktum att det finns olika profiler som bland annat lagrar favoritprogram och liknande för hushållets olika medlemmar. Dessa två funktioner ger enligt testaren en stor flexibilitet i hur produkten kan användas. Att det finns en rf-extender som tillval är också något som testaren gillar. Det enda som egentligen uppges som negativt är att databasen över olika produkter inte är lika omfattande som för exempelvis Logitechs universalfjärrkontroller.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 3 2009

Hemmabio

"Smidig makroprogrammering"

Skillnaden mellan URC8602 och URC8603 är enligt Hemmabio förutom färgerna att URC8603 har uppladdningsbart batteri med tillhörande docka samt tryckkänslig skärm. I bruk så är det däremot ingen nämnvärd skillnad mellan de två. Förutom att installationen av den medföljande programvaran är tidskrävande så är själva programmeringen snabb. Det är så enkelt som att välja vilka enheter som ska styras och sedan namnge dem som exempelvis blu-ray, tv o.s.v. Att programmera makron anses vara mycket smidigt. Möjligheten att programmera själv gör att användandet kan läggas upp efter egna behov och detta är något som är en klar fördel gentemot andra produkter på marknaden, skriver Hemmabio. Det som dock kan vara lite störigt uppges vara att mjukvaran innehåller vissa otydligheter men inget som är värre än att det kan fixas till med en uppdatering.

Källa: Hemmabio (SE) mars 2009

Pocket lint

"A very complete option"

Xsight URC8603 är enligt Pocket lint något stor men har samtidigt en vettig knapplayout. De gummibeklädda knapparna är logiskt placerade och bakgrundsbelysningen uppskattas. Skärmen som inte har bästa kvalitet utan påminner mest om dem som satt i mobiltelefoner för ett par år sedan. Men ikoner har bra storlek så att även tjockare fingrar träffar rätt samtidigt som responstiden är mycket god. Att all info dessutom inte klämts in i en och samma bildruta utan delats upp mellan olika undermenyer underlättar också användandet. Även här så menar testaren att det absolut bästa sättet att programmera produkten är via datorn även om det går att göra direkt på själva fjärrkontrollen. Med den medföljande mjukvaran så går programmeringen mycket snabbt. Alla vanliga funktioner fungerar fint och mappas till de olika knapparna. Mer avancerade funktioner dyker istället tacksamt upp på skärmen. Fast det är inte alltid som de avancerade funktionerna finns med vilket naturligtvis inte är önskvärt. Inlärningsfunktionen råder bot på detta men det hela blir lite mer omständligt, skriver testaren. Även makron uppges vara enkla att programmera och möjligheten till att lagra olika användarprofiler uppskattas stort.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Klikk

"Programvaren trenger oppussing"

Den version som Klikk tar sig an är Xsight URC8603 med touchscreen. Produkten uppges vara läckert utförd och skärmen som sitter i är snabbreagerande. Att det går att styra upp till 18 enheter och programmera in makron är suveränt men det är inte alltid som alla enheter finns med i tillverkarens databas. Att då behöva lägga in de olika kommandona manuellt fungerar men är tidskrävande. En förbättringspunkt är helt enkelt att databasen behöver utökas. Dessutom så menar testaren att även om det är enkelt att lägga in de olika enheterna så är programmeringen av makron inte fullt lika enkel, speciellt om finjusteringar ska göras. Fjärrkontrollen har stor potential men behöver förbättrad mjukvaran innan den på allvar kan konkurrera med de ledande tillverkarnas modeller, skriver Klikk.

Källa: www.klikk.no (NO)

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta:

One for all Xsight
Typ: Universalfjärrkontroll
Skärm: 2,2 tums färg-lcd
Överföring: Infraröd, radiofrekvens (kräver tillbehör)
Antal enheter: 18
Programmerbar: Ja, med makrofunktion, sex användarprofiler och inlärning
Övrigt: Anpassningsbara ikoner och knappar, bakgrundsbelysta knappar, ansluts till dator via usb. Finns i två varianter URC8602 och URC8603, där den senare har tryckkänslig skärm, laddningsbart batteri och dockningsstation. Cirkapriset avser URC8602.
Mått: Iu
Vikt: Iu

Tillverkare: One For All