Sök
Netgear EVA8000

Netgear EVA8000

Trådlös underhållning för vardagsrummet

2007-12-06

Mediespelare med stor kapacitet för trådlös underhållning. Övertygar med bra bildegenskaper för strömmad högupplöst video.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 9/10 “Extremely capable media streaming system”
Home cinema choice 4/5 ”The user interface needs work”
What hifi 4/5 ”Sharp, smooth, detailed pictures”
Allt om pc 86/100 ”Det är en kul enhet”
M3 5/10 ”Halvvägs till målet”

Vad tycker testarna?

EVA8000 är en mycket underhållande mediaspelare som klarar att spela upp de flesta format med god kvalitet. Att strömma högupplöst film via ett trådlöst nätverk anser majoriteten av testarna fungera mycket bra med enstaka undantag. Möjligheten att strömma Youtube filmer direkt ifrån internet uppskattas av testarna. Det främsta negativa omdömet gäller gränssnittet och hur mediafilerna sorteras men överlag är omdömena positiva för denna produkt.

Trusted reviews

“Extremely capable media streaming system”

Trusted reviews skriver att EVA8000 gör det möjligt att spela upp multimedia ifrån en pc till en högupplöst tv via ett trådlöst nätverk. Flera format stöds och den kan streama musik, video och visa bilder på en tv. Enheten klarar mycket väl av att streama divx-filmer med naturlig färgåtergivning och skarp kontrast. Det är även möjligt att ansluta usb-enheter för att lyssna på musik och se på filmer. Det enda negativa omdömet är att EVA8000 är ett något instabilt system som kan hänga sig ibland.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Home cinema choice

”The user interface needs work”

Home cinema choice menar att EVA8000 har större kapacitet än de flesta mediaspelare. Det är till exempel möjligt att streama webbradio, få lokala väderprognoser och se podcasts. Installationen är mycket enkel att göra och nätverkskonfigurationen sker automatiskt. Funktionaliteten när det gäller uppspelning av olika filformat var oftast bra men ibland sviktade ljud och bild. När allt fungerar som det ska är bildkvalitén bra på stillbilder och video. Menyerna är inte användarvänliga och designen är inte tillräckligt anpassad till en bred målgrupp.

Källa: Home cinema choice (GB) november 2007

What hifi

”Sharp, smooth, detailed pictures”

I What hifi:s jämförande test av mediaspelare utsågs Netgear EVA8000 till vinnare. Övriga spelare som deltog i testet var Apple tv 40 GB, Buffalo Link Theater och Linksys Kiss 1600. Netgear EVA8000 är enkel att installera och streamar högupplöst digital video via trådlöst nätverk väldigt bra. Bilden har bra skärpa och är detaljerad. Den klarar av de flesta format även kopieringsskyddade mp3-filer ifrån iTunes stöds men Apple Lossless filer fungerar inte. De streamade lågupplösta Youtube-filmerna blir dock väldigt pixliga när de spelas upp på en stor skärm. EVA8000 är nära en femma i betyg men då hade det även behövts stöd för Lossless-formatet samt inbyggd dvd-spelare.

Källa: What hifi (GB) september 2007

Allt om pc

”Det är en kul enhet”

Allt om pc anser att EVA8000 är en mycket underhållande mediaspelare. Installationen är okomplicerad och sker mycket snabbt. Den stöder nästan alla format, en xvid-film fungerade inte i testet men nya uppgraderingar av firmware finns att ladda ner. Undertexter stöds i formaten sub och srt. Det är möjligt att via det lättöverskådliga gränssnittet på tv:n söka efter filmer och bilder på internet. En brist är att gränssnittet inte finns på svenska. Vid ett tillfälle under testet var enheten tvungen att startas om när kapaciteten utnyttjades till max.

Källa: All tom pc (SE) nr 11 2007

M3

”Halvvägs till målet”

Enligt M3 har EVA8000 mycket kvar att bevisa. Den främsta orsaken till besvikelsen är hur filerna ifrån pc ordnas utan undermappar, allt hamnar i bokstavsordning i en lång lista. Det här gäller även filer ifrån usb-minne. Det här gränssnittsproblemet är allvarligt för användarvänligheten. Funktionaliteten på video är bra och undertexter stöds även om stöd för fler filformat är önskvärt. Utseendemässigt liknar EVA8000 en dvd-spelare och är något överdimensionerad. Bra kylning gör att ljudnivån är låg. Sammanfattningsvis håller dock inte EVA8000 måttet på grund av gränssnittet.

Källa: M3 (SE) nr 9 2007

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Netgear EVA8000 är en digital mediaspelare som stöder videoformaten wmv, mpeg, mpeg-2, mpeg-4, xvid och avi. Ljudformat som stöds är wma, wav, mp3, acc och flac. Även bildformaten jpeg, png, bmp och tiff stöds. Det finns trådlös nätverksanslutning (upp till 54 Mbit/s) samt trådbundet 100 megabit ethernet. Bland videoutgångarna märks hdmi, komponent, komposit, s-video och scart. Ljudutgångarna utgörs av koaxial och optisk samt analoga utgångar. Två usb-portar finns. Måtten är 50x430x250 mm och vikten är 2,0 kg.

Tillverkare: Netgear