Sök
Monster Beats by dr. Dre

Monster Beats by dr. Dre

Läcker design och kraftigt ljud

2009-01-20

Monster Beats by dr. Dre är ett par hörlurar med uppseendeväckande design och kraftfullt ljud, som även på hög ljudnivå bibehåller detaljrikedomen.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 5/6 "Ger öronen en härlig omgång"
Cnet 3,5/5 "A look that's anything but copycat"
Audioholics - "Loved by many, hated by some"
Digital trends 7/10 "Very good sound"
Big picture big sound 3,5/4 "Effective noise cancellation"

Vad tycker testarna?

Testarna är överrens om att lurarna är väldigt bekväma att ha på huvudet, att ljudkvaliteten håller hög klass och att designen är urläcker. Det är dåligt att de inte går att använda utan batteri, de läcker ljud som kan vara irriterande för folk som sitter bredvid och att de tar stor plats i bagaget. Helhetsintrycket blir gott och testarna tycker att Monster beat by dr Dre har mycket att erbjuda både när det gäller ljud och utformning.

Bild & ljud hemma

"Ger öronen en härlig omgång"

Bild & ljud hemma tycker att lurarna är bekväma att ha på sig och de omsluter öronen så att annat ljud stängs ute. Ljudet beskrivs som otroligt bra och testaren menar att det slår ljudet hos konkurrenten Sony mdr-nc500d trots att de kostar 50 procent mer än Monster beats. Testaren tycker även att den goda basen är svårslagen och menar att den känns i hela kroppen. Vidare så anser Bild & Ljud hemma att ljudbilden är fokuserad och ljudet är väldigt detaljrikt. Det går även att skruva upp volymen till hög nivå och fortfarande få ett rent ljud, vilket testaren tycker är ett stort plus. Helt enkelt ett par lurar som lyckas göra det mesta bättre än de flesta avslutar testaren.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) december 2008

Cnet

"A look that's anything but copycat"

Enligt Cnet har lurarna en bekväm och stilfull design som dock drar åt sig en del smetiga fingeravtryck. Ljudkvaliteten beskrivs som välbalanserad med en schyst bas, men vissa låtar kan få en alldeles för hård ljudbild. Testaren gillar inte att lurarna inte kan användas utan batterier och när man är ute och promenerar så skakar den högra luren, vilket är negativt. Helhetsintrycket blir trots det gott hos Cnet som menar att dessa lurar är unika med ett stabilt ljud och att den snygga exteriören gör dem till det perfekta valet för modelejonet.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

Audioholics

"Loved by many, hated by some"

Audioholics gillar Monster beats by dr. Dre och tycker att de lyckas skapa en detaljerad och ren ljudbild som förstärker intrycket av de flesta skivorna. De menar också att lurarna lyckas isolera ljudet på grund av bra konstruktion och brusreducerare. Testaren tycker att lurarna sitter förvånansvärt bekvämt på huvudet med tanke på storleken, likaså är byggkvaliteten god och designen ger ett coolt intryck. Det negativa med Monster beasts by dr Dre är att funktionen för brusreducering låter en del när den är igång och testaren tycker att det är dåligt att den inte går att stänga av. De är inte heller särskilt portabla då de inte är optimalt anpassade för att platta till när man fäller ihop dem. Audioholics tror att man antingen älskar eller hatar dem och uppmanar eventuella köpare att testa lurarna innan köp.

Källa: www.audioholics.com (US)

Digital trends

"Very good sound"

Likt de andra testarna tycker även Digital Trends att lurarna är bekväma och att de sitter bra på huvudet, dock så kan lädret bli en aning varmt när solen gassar på eller när man lyssnar länge. Vidare anser testaren att det är irriterande att lurarna läcker ljud vilket kan vara störande för personer som sitter bredvid dig. De fungerar väl när det gäller att stänga ute ljudet från en flygplansmotor under en flygfärd men under en tågresa kan man fortfarande bli störd av högljudda medresenärer. Ljudet håller hög kvalitet enligt testaren som finner att de flesta musikgenrer hanteras väl och får en välbalanserad ljudbild.

Källa: http://reviews.digitaltrends.com (US)

Big picture big sound

"Effective noise cancellation"

Big picture big sound anser att lurarnas främsta fördelar är den strålande ljudkvaliteten, funktionen som stänger ute oljud, den bekväma utformningen och den snygga designen. På den negativa sidan placerar testaren att man inte kan använda lurarna utan batteri eller när funktionen som utesluter oljud är avstängd. Det blir också lätt skador på huvudremmen om man inte behandlar dem varsamt och att de tar stort utrymme i väskan på resan. Som helhet tycker testaren trots det att lurarna är väldigt bra och det attraktiva utseendet kommer definitivt att dra blickarna till sig.

Källa: www.bigpicturebigsound.com (US)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta:

Produkt: Monster beats by dr. Dre
Effekt: 115 dB
Frekvensnivå: 20 Hz-20 kHz
Övrigt: Brusreduceringsfunktion
Vikt: 260 gram
Medföljande tillbehör: Kabel, väska, flygplansadapter, stereokontakt och Iphone-adapter

Tillverkare: Beats by dr dree