Sök
Mission M-Cube

Mission M-Cube

Innovativt

2006-05-03

Mission M-Cube är ett litet högtalarsystem med mycket bra ljudkvalitet. Testarna gillar de roliga och fyndiga desingnlösningarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Innovative, desirable product of rare ability"
What home cinema 80/100 "A powerful fashion statement"
Home cinema - "A truly innovative system"
Hemmabio - "För den verkligt minimalistiske"
Av review - "An easy-to-use home cinema system"

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna när det gäller Mission M-Cube är de annorlunda designlösningarna. Ljudkvaliteten från högtalarna håller hög klass. Flera testare är skeptiska till subwoofern som levererar ojämnt ljud vid högre ljudfrekvenser.

What hifi

"Innovative, desirable product of rare ability"

What hifi har testat sju olika ljudsystem. Testaren menar att Mission M-Cube bidrar med nytänkande vid sidan av de ledande tillverkarna av ljudanläggningar. Till och börja med har man valt att ha samma form på samtliga högtalare. När det gäller ljudkvalitet så bedöms M-Cube tillsammans med Mordaunt-Short Genie det bästa ljudet. Ljudet från högtalarna och subwoofern harmoniserar väl. Testaren anser att systemet levererar ett övertygande och brett ljud. Genie anses erbjuda ett kraftfullare ljud jämförelsevis med M-Cube. När det gäller form och konstruktion får fyra av sju högtalarsystem toppbetyg. M-Cube och Cabasse X02 har liknande designlösningar gentemot de övriga två. Mission M-Cube utses till testvinnare då det erbjuder snyggast design och bäst ljud till bästa pris. 

Källa: What hifi, maj 2005

What home cinema

"A powerful fashion statement"

What home cinema tilltalas av designen med de små nätta högtalarna och en helgjuten subwoofer. Testaren uppskattar möjligheten att sätta sin egen prägel på högtalarna men poängterar samtidigt att design inte är allt. De tekniska egenskaperna imponerar också. Subwoofern får pluspoäng. Användarvänligheten är hög, testaren skriver att det är enkelt att installera och komma igång med systemet.

Källa: What home cinema (GB), juni 2005

Home cinema

"A truly innovative system"

Home cinema är imponerade av hur M-Cube hanterar filmljud. Testaren finner också att det är enkelt att sätta ihop systemet då alla ingångar är på subwoofern. Även Home cinema uppskattar designen. Den vita och svarta finishen anses vara mycket elegant och stilfull. Den återger ett mycket kvalitativt ljud. Testaren menar dock att man ska vara försiktigt med de allra högsta ljudnivåerna. Systemet fungerar trots det alldeles utmärkt för uppspelning av exempelvis actionfilmer. 

Källa: Home cinema, juni 2005

Hemmabio

"För den verkligt minimalistiske"

Hemmabio har testat tre olika ljudsystem i samma prisgrupp men med olika egenskaper.  Förutom Mission M-Cube har även DLS T-serie och Klipsch RF-25 testas. Mission M-Cube lägger sitt krut på designen men erbjuder även en hög ljudkvalitet. Formatet är litet men behagligt. Högtalarna skiljer sig från andra bland annat genom det mockahölje som pryder dem. Detta fodral kan bytas och finns i olika färger. En beaktansvärd och rolig idé för den som vill matcha med övrig heminredning. I det stora hela är samtliga tre ljudsystem likvärdiga när det gäller ljudkvalitet, det som skiljer dem är utformningen. Testet har därmed ingen vinnare utan det är upp till var och en att välja vad man föredrar när det gäller ljud och design.    

Källa: Hemmabio (SE), nr 4 2006

Av review

"An easy-to-use home cinema system"

Av review skriver att M-cubes signum är minimalistisk design, kännetecknad av de fem små högtalarna. Såväl de vita som de svarta varianterna anses vara snygga. Högtalarnas mockatäcke bidrar med ytterligare prägel. Testaren förvånas över hur pass bra ljud de små högtalarna faktiskt levererar. Detta trots att surroundljudet är inte det bästa möjliga och att subwoofern är något ojämn. 

Källa: Till Av review (GB)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: Mission M-Cube är ett högtalarsystem med fem medföljande högtalare. Vikt per högtalare är 0,9 kg. De mäter 90x90x90 mm. För att driva högtalarna rekommenderas en förstärkare med en effekt mellan 30-150 watt. Frekvensrespons mellan 280 Hz-30 kHz. M-Cube har även en subwoofer på 250 watt med måtten 322x322x322 mm.